Last news in Fakti

14 Август, 2017 20:30 1 633 19

САЩ: Не целим смяна на режима в Пхенян

  • сащ-
  • северна корея-
  • рекс тилърсън-
  • кндр-
  • ким чен-ун
САЩ: Не целим смяна на режима в Пхенян - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ не целят смяна на режима в Северна Корея или ускоряване на обединението на двете Кореи, увериха министърът на отбраната Джим Матис и държавният секретар Рекс Тилърсън в редакционна статия във в. Wall street journal, цитирана от Reuters.

САЩ "не търсят никакъв претекст да разположат войски северно от демилитаризираната зона . Нямаме никакво желание да навредим на севернокорейския народ, който вече много е изстрадал и който не трябва да бъде отъждествяван с враждебния режим в Пхенян", пишат двамата министри.

Това послание балансира войнствените думи на президента Доналд Тръмп след редица севернокорейски провокации, най-вече двата теста на междуконтинентални балистични ракети. Вашингтон иска също така да успокои Китай за намеренията си. Неотдавнашното разполагане на американски противоракетен щит THAAD в Южна Корея бе остро прието от Пекин.

САЩ: Не целим смяна на режима в Пхенян

"Ако Китай желае да играе по-активна роля за осигуряване на мира и стабилността, от които всички ние и на първо място Китай имаме голяма полза, той трябва да вземе решението да упражни своето решаващо дипломатическо и търговско влияние върху Северна Корея", казват още двамата министри в статията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наглост

    17 5 Отговор
    А чий хой търсите там и предизвиквате корейците?
  • 2 Кики

    4 5 Отговор
    Лъжеш, Тръмп! Няма американски президент, който да няма нищо против такъв режим - социализъм. Докато Ким Чен е на власт, никога няма да се обединят двете страни. Той въобще не се стреми към това. И не забравяй остров Гуам!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Къде има социализъм бре
  • 5 СССР

    18 4 Отговор
    Не ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ И ДА ГО СМЕНИТЕ защото не сте питали ПУТИН дали ви разрешава ХАХАХАХАХ :))))! Затова обикаляте като гладна хиене около месо ама не пипате кравари смешни!!! Само сумтите и скимтите и не пипате щото Руската мечка е наблизо а тя не ви харесва! :))))

    Коментиран от #7

  • 6 Защо на САЩ целият свят им е крив?

    14 4 Отговор
    Защо със всички съседи Северокорейците нямат проблеми а имат такива само със САЩ? Защо САЩ все някъде воюват? Защо само те имат постоянни конфликти? Така ли се прави живота на американеца да бъде дриим в бест кънтри он дъ уърлд? Що тъй бе джанъм, все някъде някога трепят и му вземат що той има. Казват било техен жизнен интерес, а д.угите да не са безжизнени и без интереси? Дай една ракия жена, и спри телевизора, че виж някой от САЩ, ми вземе живото и шишето с ракията.

    Коментиран от #9

  • 7 filo

    3 15 Отговор

    До коментар #5 от "СССР":

    Руската мечка бе елиминирана от същите тези кравари. Затова вече няма СССРЕ няма източен блок, няма желязна завеса, няма СИВ, няма Варшавски договор, няма социализъм, който трябваше да бъде изнесен по целия свят. За щастие не стана. Лека нощ.
  • 8 СЛАВА РОССИИ !

    10 5 Отговор
    Казах го хиляда пъти : ЧИЧО ГОЛЯМ ГО ВАДИ АМА ПОД ЮРГАНА. ЗА ВОЙНА ХИЧ ГО НЯМА, ЩОМ ПРОТИВНИКА Е ЮНАЧАГА. КОРЕЙЧЕТО ХРАБРО И СЪЗНАТЕЛНО МОМЧЕ . ЗА ЧИЧО СЕМ ПРИГОТВИЛ МУ ОТРАНО "ГЪБЕНО" БОМБЕ, ЗАТУ СЕГА ТОЙ НЯМА НА КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРАВИ НА ДИПЛОМАТ ОТ НЕМАЙ КЪДЕ. БРАВО НА ТОВА МОМЧЕ.
  • 9 filo

    2 10 Отговор

    До коментар #6 от "Защо на САЩ целият свят им е крив?":

    Как да нямат проблеми със съседите, след като с Южна Корея са още в състояние на война. Преди да пишеш глупости първо помисли.

    Коментиран от #10, #17, #18

  • 10 Истината

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "filo":

    Какви съседи са САЩ със С.К тогава са съседи и със Марс и Венера
  • 11 onq s konq

    2 10 Отговор
    Некои прости хора тука не разбират че Русия трепери Щатите да не ударят Корея,щото всичката тая корейска сган ще се юрне да бяга ТОЧНО В СЪСЕДНИТЕ КИТАЙ И РУСИЯ.Ама няма да има луди европейски пари за интегриране-всичко увисва на хазните на двете държави.А това са изхранване,осигуряване на подслон,медицински грижи и т.н.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Диди

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Моето мневие е същото.Това се говореше и по тв.тук.Китай е най близкият съюзник на С.Корея.Помагат им във всяко едно отношение.Ако не са те,севернокорейците ще умрат от глад.А при една война,кой ще остане в С.Корея?
  • 14 Диди

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Мисля,че Ким няма да остане дълго на власт.Тоя е като бомба,която може всеки момент да избухне.Заплаха за милиони хора.
  • 15 Свободен

    2 4 Отговор
    Китай ,който купува 1/3 от износа на Сев.Корея прекратява всякакъв стокообмен. Влиза в сила от днес -вторник

    Коментиран от #16

  • 16 Диди

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Свободен":

    Така е.Китай изпълнява санкциите наложени й от Америка,спрямо С.Корея.
  • 17 Мурджо ти само АФИШИ четеш, затуй ни ще

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "filo":

    В Южната Корея са около шест Америк. Бази. туй е от що корееца на север се бои. Затуй и БОМБЕТАТА ЗА ТЯХ ГЛАСИ. А корейците биха де погасили тихо щото сите са роднини. Чичото е там за да подклажда. Затуй не е приключила войната, щото ЧИЧО бърка ги го.ната. Чичо и Германката нявга раздели. Бисмарк и Българията раздели 1878. Чичо ти не подписа и 1918 г. във Версай , дълго, много дълго мисли как до го замисли та чак 1920 год.подписа първата световна НО ТЪЙ ЧЕ ДА ЗАПОЧНЕ ВТОРОТА СВЕТОВНА. МИСТЪР АЛЕН ДЪЛЕС,, Дейвид Рокфелер, Прескот Буш, Ротшилд, Пол Вартбург, УОЛ Стрийт и те така СЪЗДАДОХА АДОЛФО С МИЛИОН И ЧЕТИРИСТОТИН ХИЛЯДНА СВРЪХ МОДЕРНА ЗА ВРЕМЕТО РОЙСКА ГОТОВА ДА БЪХТИ НЕ ЗА СВОЯ А МУЖДА СТРАНА - САЩ. КО ДА ТИ РАЗПРАВЯМ ВЕ БРАТ, ВРЕМЕ И ЧЕТЕНЕ НО С РАЗБИРАНЕ И С МИСЛЕНА . ТИ ЕДВА ЛИ СИ ОТ ТЯХ. А ОБЪРНЕ СЪ И СПИ , ПОЛИТИКАТА НЕ Е НАШЕ ДЕЛО. НИЕ СМЕ ПРОСТО СМЪРТНИ.
  • 18 Който с Чичо се е сушил, се носъ му е окапал

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "filo":

    Хитлер не бе пръв, помогнаха му и му го лъзнаха. На Муамар обещаха доларите му в САЩ на печалба да завъртат. Накрая и парите и главата и джамахерията. На Садам му насвяткаха химоръжия от Ръмсфелдовите химзаводи, после му кязаха да го ползва срищу кюрдите и може да удари Кувейт. И хоп ето булка Спасов ден. Увисна рано на кабала. С Сирма Русе, С Кристина от Аржентина, Човек от Каракас, Венецуела, Куба, Никарагуа, В Панама бе всичко 6, въртеше нарко трафика и раздаваше щастлив правосъдие. Мичо ди мълчеше докато той риши Панамският канал да национлизира и хоп. Чичо каза му че е Станал кучи син. И изчена. И Още мноного други. Край няма. Ко дати разпрая, време няма. От Чичо файда няма.
  • 19 Фалшиви новини

    0 0 Отговор
    американски граждани от първи поколения бяха бандити и пияници и след това захапаха и наркотици от местното население и всичко това влияе на психично здраве -щото не е нормално все искаш да убиваш и то без да спираш.Вземете атомната бомбардировка над Япония-безсмислена от военна гледна точка. Да не говорим за ежедневни престрелки и убийства в училища,работни места--ОТКАЧЕНИ СА..но нали всички имаме там близки и роднини ..