Last news in Fakti

14 Август, 2017 12:30 5 631 42

Ердоган иска атомна бомба?

  • турция-
  • атомна бомба-
  • реджеп ердоган

Той иска да направи Турция ядрена сила

Ердоган иска атомна бомба? - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Турция Реджеп Ердоган се е опитвал да се сдобие с атомна бомба, съобщи Express.

Според експерти Турция е следващата сила, която се опитва да разшири своя арсенал. Властите в страната планират да стигнат до производство на атомна бомба,.

Информацията идва от опозиционния журналист Абдулах Бозкурт. Според него Анкара има секретен план за сдобиване с атомно оръжие.

Към този момент Турция разполага с втората най-голяма армия в НАТО. Все пак властите в страната имат много по-големи планове.

Хора от обкръжението на президента вече обмислят създаването на атомна бомба.


Смята се, че Ердоган има голямо желание да превърне страната си в ядрена сила, но на този етап не разполага с ресурса да го направи.

Той вече е започнал да работи по подобен план, който за момента е бил стопиран заради опита за преврат в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    39 15 Отговор
    Хората са го казали: "Луд за връзване"!
  • 2 Барчо

    43 6 Отговор
    Тия ако се сдобият с ядрено оръжие може да решат да излезнат от НАТО, както вървят нещата. Франция не е в натото, а има само някакви договорености. Не върви на добре с тази агресивна военна политика на американците.
  • 3 Диди

    40 6 Отговор
    Всеки иска да притежава атомна бомба.За в бъдеще всеки може да заплашва друг с това.Трябва да има контрол.Тежко и горко за бъдещето на човечеството,защото изперкали на тоя свят колкото искаш.

    Коментиран от #33

  • 4 Кики

    41 1 Отговор
    Докато има страни, които притежават ядрено оръжие, всеки има право да си направи такова...за съжаление.
  • 5 ЪРП

    38 6 Отговор
    С ТАЗИ РАДИКАЛИЗИРАЩА ИСЛЯМИЗАЦИЯ НАЛАГАНА ОТ ЛИДЕРА И ПАРТИЯТА МУ,ТОВА Е МНОООООГО ОБЕЗПОКОИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ!!!!!!!!!!
    МНОГО, МНОГО ПРИТЕСНИТЕЛНА!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лошо Седларов

    24 10 Отговор
    Пашата иска да изтрепе кюрдите от раз
    А после по ред на номерата
    Мисли се за мюслюнският Хитлер
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Колю

    21 7 Отговор
    Ми хубаво иска , ама да му я пуснат по-далеч от нашата граница. Да гледат и на къде духа вятъра. Хайде някъде от другата страна на Босфора да е. Дайте му щом иска ,две му пуснете ...
  • 11 КАСАПИН

    8 8 Отговор
    Престанете да ни занимавате с този

    Коментиран от #41

  • 12 КАСАПИН

    24 15 Отговор
    Турците могат да правят боза, баклава и килими и нищо свързано с техниката ако направят нещо се ще има тюрк в него, най много да се самоизбият, което ще е много радващо.

    Коментиран от #18

  • 13 сивия вълк

    12 15 Отговор
    Tурция отдавна има ядрени глави,така че не е нещо ново !!!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Горд Българин

    15 7 Отговор

    До коментар #13 от "сивия вълк":

    И, какво като ги имат? Да не би те да са ги създали? Нямат толкова мозък за това. Както КАСАПИНА каза могат да правят само боза, баклава и килими. Американците не са казали не са им ги взели. То и България навремето имаше ракети с ядрени бойни глави, но след 1989 г. руснаците си ги прибраха, а ракетите СС23 ги нарязаха. Никой нито руснаците нито американците няма да позволят на турция да стане прекалено силна държава, защото на тях не може да им се има вяра. Ту са с едните ту са с другите. Забрави, че някой ще им позволи да имат и ядрено оръжие, колкото и тайни планове да имат те. За това и едните и другите си имат разузнаване и агенти и знаят предварително, какво са замислили. А ти си мечтай за "силна турция". На тях им е позволено и то за сега да са само силна, но регионална сила и нищо повече.

    Коментиран от #25

  • 15 Булдозера

    7 15 Отговор
    Щом искат, ще си имат, толкоз. И пари си , и възможност тоже, къв е проблемът??? До сега имаха чужди , сега ще си имат свои. Брат му Путин ще му помогне за бързото решаване на проблема. За кво му е НАТО? Руснаците също не щат хамериканци до границата си, тъй че обединението прави силата.
  • 16 ГоУст

    9 0 Отговор
    Попитали Айнщайн - Ще има ли 3-та световна война.
    - Да ще има! оговорил той. А 4-тата световна вероятно ще се води с копия и лъкове.
  • 17 Ей кучко

    12 9 Отговор
    Ей модератор ти си шибан циганин
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ААА

    26 2 Отговор
    Това е съвсем очаквано от турският султан. След заявените желания за модерно ПВО, балистични ракети,самолетоносачи, подводници, или иначе казано,Турция се стреми да създаде своя ядрена триада. Създаде ли своя ядрена триада , Турция става Сев. Корея само че на квадрат, или на куб.Практически неуязвима във военно отношение. Тези оръжия спират успешно мерака на "големите батковци" да натупат "порасналото момче". Най-страшното е ,че Турция не търси тези оръжия ,за да се пази от агресивни съседи, тя самата е агресивен съсед, и периодично сочи "близки до сърцето и " съседни територии, според нея временно отнети , от "майка Турция" . Не се заблуждавайте ,че е невъзможно. Тези оръжия Турция може да си ги набави,или създаде ,и в краткосрочен,и в дългосрочен план.Това не е изостаналата в 80-те години държава. Има най-добрата политика за малък и среден бизнес , и това се отплаща с висока раждаемост и просперитет, а не както нашите далавераджии и чантаджии.

    Коментиран от #26, #39

  • 22 Русенец

    17 0 Отговор
    "Жалко", че Земята е една, а желаещите за атомни бомби толкова много !
    Къде ли ще ги ползват !?
  • 23 Равин

    8 3 Отговор
    Спокойно,Юдея не спи зимен сън и няма да позволи на хахото с ниско чело да си разиграе овцете!Иран и Турция са в ядрена зима вовеки!
  • 24 ХАСАН

    12 11 Отговор
    Поредната антитурска пропаганда...Турция има ядрени бойни глави в Инджирлик ..на НАТО
  • 25 koпа

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Горд Българин":

    Кажи ни тогава как може да има ядрен арсенал Пакистан нали много знаеш
  • 26 ААА

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "ААА":

    Ако Пакистан , Индия имат ЯО то какво да говорим за Турция. Технологиите са много ,ама много добре известни , друг е въпроса кой позволява и може ли ДА СПРЕ ПРОЦЕСА. ЕС и САЩ за сега само се ослушват,като пръднали зайци в лицерна, и не искат да повярват , или се надяват ,все още да си върнат контрола над Турция. А на Русия явно това и харесва , и най-вероятно тя седи в основата на нещата. Ако Ердоган ,или който и да е там влезе тук на скорост, и се скрие зад ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ ,край с нашата територия. Гърците за това дават по 10-тина милиарда годишно за оръжия. А ние трябва да мислим как да направим отново нашата граница в непристъпна зона . Ограда само няма да помогне.
  • 27 Евнухски мераци отвъд Босфора

    8 8 Отговор
    Само,икономическа блокада за 20 години,от отрезнелите приятели САЩ и Европа,ще вкара в пътя този самозабравил се тиранин.То и сегашните му братя,ще отрезнеят скоро,от лошата ,,турска" ракия.....

    Коментиран от #29

  • 28 Лунатик хасанчо

    13 8 Отговор
    Мили ми хасанчо,турция се използва за паркинг на ядрените ракети на Великия Чичо Тръмп!Ясно?Де се е чуло и видяло козлета и овнета да боравят с ядрени бомби и централи?

    Коментиран от #35

  • 29 ТРАКТОРИСТ

    11 8 Отговор

    До коментар #27 от "Евнухски мераци отвъд Босфора":

    Каква ти блокада сънуваш и ти? Тя е мощна икономика, търгува със цял свят. Кеф ти с Евразия или европа, може и с южна америка, добави и африка . Австралия, н. Зеландия , плюс канада и ко праим?
    С една дума не са като назе, гола въшка.

    Коментиран от #30, #37

  • 30 Да, ама не

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "ТРАКТОРИСТ":

    Не са поискали,не са го направили.Телевизори,перални,ел.тенжери и Ел уреди плюс автомобили,които сега ги спират заради екологията това е нищо,само Китай е достатъчен да зареди с тези неща целият свят и дори да изнася за Марс!!!!!
  • 31 Наско

    17 8 Отговор
    Нищо няма да направят.И Иран се дръвчеше много но клекна.Израел няма интерес примитивни ислямски племена да имат ядрено оръжие и ще се погрижи за това.
    Що се отнася до Турция без Запада и САЩ тя е едно НИЩО.Армията е силно завсисима от доставки от САЩ и Германия.Дори Путин успя за няколко месеца да накара тъпия фес да му се моли на колене да спре ембаргото.
    По важното е да се разбере от европейските цививилизации,че трябва системно да мачкат тъпите фесове за да не надигат глава,защото тъп фес освен за золуми за друго не мисли.
  • 32 Пишкар

    10 13 Отговор
    В повечето коментари се усеща враждебното отношение спрямо турци и Турция. Иран ми било, Пакистан, Индия ми било! Кой дава право на християнския свят да се смята за първо качество? Защо те ще имат атомна бомба и ще се чувстват бабаити? Няма такъв филм. Ще дойде време, когато ще се прожектира нов сериал. Това е волята на всевишния.
  • 33 Знаещ

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Диди искаш ли да се басираме, че ако Турция си направи ядрени бомби САЩ, Меркел и въобще западняците няма да и наложат пълна изолация и супер санкции както на Иран и Северна Корея? Ще има много лозунги и говорене на висок глас и това е. А Турция е експортно ориентирана страна без необятни природни ресурси и едно ембарго би ги съсипало, но твоята любима Меркел няма да го направи. Защо? Защо вчера се радваше, че колкото и да не им харесва на руснаците Меркел пак ще спечели и го каза с голямо задоволство. Защо искаш да живееш в ислямска Европа?
  • 34 Тъпкача

    3 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ердоган иска атомна бомба?

    А да му св.рша на веждите не иска ли??
  • 35 ХАСАН

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Лунатик хасанчо":

    Все пак Турция не е посрещала чужди армии с хляб и сол...идва немеца хляб и сол,идва руснака хляб и сол,идва американеца пак хляб и сол....а дядо Вазов казваше " бяха лъвове"
  • 36 Кан Кубрат

    1 2 Отговор
    Той или Давутоглу иска това?
  • 37 Педрас

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "ТРАКТОРИСТ":

    Толкова мощна, че след санкциите на Путин, Ердоган го дебнеше до кенефите ръка да му целува, щото нали станала ужасна грешка с руското самолетче...
  • 38 Хасан необразован

    4 6 Отговор
    Хасане,прочети малко отоманска история и ще видиш,че Султаните са играли по свирката на Западна Европа!Англетата ви спасиха от Наполеон,после ви помогнаха да се разпаднете,руснаците ви биха,а България ви даде Ататюрк за да
    направи модерна държава!И сега с Ердоган всичко отиде по дяволите и се върнахте към животинското-тотална агресия към различните!Ще ви намерим нов Ататюрк,споко!Ако са останали,че много са по затворите или са избити!

    Коментиран от #42

  • 39 асът на асовете

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "ААА":

    няма да му позволят на Ердоганя, по-скоро ще го отстрелят великите сили, тоест Русия щото САЩ скоро ще престане да бъде такава.
  • 40 дядоЯго

    0 2 Отговор
    Сметки без кръчмар си прави.....Този ход ,ако се реализира,е способен да стопли отношенията между Иран и Израел. Мечти !
  • 41 Тр.тс

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "КАСАПИН":

    Ти пък престани да четеш за тоя.....
  • 42 ХАСАН

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан необразован":

    Много си бос бе човек..Османската империя не управлява ли 500години от Индия до Виена????както човешкия живот така и империите и държавите си имат възход и падение..Римската,Византиската
Новини по държави: