Last news in Fakti

17 Август, 2017 23:30 1 162 0

Двама арестувани след атентата в Барселона

  • барселона-
  • атентат-
  • арести-
  • полиция-
  • испания-
  • ван-
  • жертви

Джихадистите поеха отговорност за нападението

Двама арестувани след атентата в Барселона - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама души са арестувани след атентата в Барселона, съобщиха испанските медии. Силите за сигурност разкриха, че втори заподозрян е задържан на близо 80 километра северно от Барселона.

Най-малко 13 са жертвите на терористичното нападение в сърцето на каталунския град. Ван се вряза в тълпа пешеходци на известния булевард „Лас Рамбла”. 80 други са ранени, някои в тежко състояние.

Джихадистката групировка „Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Барселона, който напомня на тези в Ница, Берлин и Лондон.

Основният заподозрян за удара беше арестуван от испанските сили за сигурност. Има информация, че трети човек е бил убил при престрелка с полицията.

Още в минутите след появилата се информация за пострадали хора и жертви службите в Барселона посочиха, че разглеждат случилото се като терористично нападение.

Испанският министър-председател Мариано Рахой се отправи към Барселона. ЖП транспортът в града беше преустановен, станциите на метрото – затворени, а много улици – блокирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: