Last news in Fakti

18 Август, 2017 14:05 1 079 3

Косово: Със сърбите трябва да сме готови на компромиси

  • косово-
  • сърбия-
  • хашим тачи-
  • александър вучич-
  • прищина

Постигането на целта е изключително трудно и за Белград, и за Прищина, твърди президентът Хашим Тачи

Косово: Със сърбите трябва да сме готови на компромиси - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Косово Хашим Тачи вярва, че лидерите на Прищина и Белград искат окончателно да бъде постигнат мир между сърбите и албанците, а за да се случи това е необходимо да бъдат мъдри и смели, креативни и готови на допълнителни компромиси, съобщи МИА.

В авторски текст за германския в. Frankfurter Allgemeine Zeitung Тачи изтъкна, че единственият път да бъде сложен край на всички разногласия е постигането на историческо споразумение между Косово и Сърбия, което би включило взаимно признаване.

Постигането на тази цел е изключително трудно за Белград и Прищина и изисква смело и мъдро ръководство. Твърдо вярвам, че лидерите на Косово и Сърбия са посветени на онова, което нашият народ иска от нас - да постигнем мир. С цел това да се случи, всички трябва да бъдем креативни и подготвени за допълнителни компромиси.

На всички трябва да им бъде ясно, че това е необходимо, за да има траен мир между нашите народи и поколенията, които идват, заяви Тачи. Той оцени, че за шест години са направени значителни стъпки в посока нормализиране на отношенията, но те все още са неосъществима цел. Тази цел в този момент е трудно постижима, заради замразения конфликт между двете страни, смята президентът на Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    2 0 Отговор
    Докога компромиси?! Докога ще предавате и продавате България?!
  • 2 Евра си го тачи

    2 0 Отговор
    Защото току виж някой за орган ако на ЗАПАДА се оплаче, веднага тичат при Хашим Тачи.
  • 3 Пенко

    1 0 Отговор
    Косово не е зържава , а най-голямата база на ционистските фащ.А тачи е престъпник от световна величина - масов убиец, наркотрафикант и търговец на бяла плът. Едно от основните оръдия на геноцида над ПРАВОСЛАВНИТЕ народи. За такива престъпления прошка не може да има.