Last news in Fakti

29 Август, 2017 12:12 2 806 24

Меркел иска нови правила за бежанците

  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • дъблински регламент-
  • дъблин-3

Федералният канцлер е за нов Дъблински регламент за миграцията

Меркел иска нови правила за бежанците - 1
Снимки: БТА/АР

Европейският съюз трябва да изготви нов регламент за регулиране на миграцията, който да замени сегашния, т.нар. "Дъблин-3". Това заяви късно снощи в Париж Ангела Меркел след срещата на на лидерите на няколко европейски страни, посветена на миграционна криза, предаде Reuters.

"Трябва с бързи темпове да работим върху нова версия на Дъблинския регламент", каза германският канцлер.

Според нея сегашните правила, които на практика престанаха да се прилагат, когато през 2015 започна бежанската криза, вече са остарели. Те не решават проблема, защото не взимат предвид интересите на страните, в които пристигат имигрантите, не гарантират солидарност, създават сложни ситуации при връщане на бежанци, смята Меркел.

Меркел иска нови правила за бежанците

"Дъблин-3" предвижда, че страните, намиращи се на външната граница на Шенгенската зона, трябва да осигуряват контрола и защитата на нейните граници. А молбата за предоставяне на убежище трябва да се разглежда в страната, в която мигрантите първоначално са пристигнали.

Меркел иска нови правила за бежанците


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бааа и тъпацие

    49 5 Отговор
    Първо създавате проблем-ОГРОМЕН--като сваляте правителства по цял свят--след това НЕАДЕКВАТНО каните пред цял свят бежанците.....а сега трябвало срочно мерки--е не ви разбирам това евро-политиците....
  • 2 georgi

    35 5 Отговор
    От година на година Меркелчето все по тъпо е, дано не я изберат на изборите им. Не знам германци има ли за гласуване, има ли ги ощ
    е, или са вече мулати.

    Коментиран от #4

  • 3 юрист

    23 5 Отговор
    „...Публикувано във факти.бг: не гарантират солидарност..“
    1. ВСЕКИ имигрант иска да се добере точно до германия- заради СОЦИАЛНАТА ВИ СИСТЕМА
    2. ЕДИНИЦИ от мигрантите са с образование, адекватно на средния и висшия слой на средната германска класа- т.е. ЕДИНИЦИ от мигрантите ще плащат данъци в такъв размер, който се плаща от посочените два слоя на средната класа в германия, и който възлиза на около 48% от брутните приходи на германските граждани от тези два слоя.
    3. От 1 и 2 следва, че МАСОВО мигрантите идват в германия НЕ ЗАРАДИ ГОНЕНИЯ, ГРАЖДАНСКА ВОЙНА и други тинтири- минтири, а за да ИЗПОЛЗВАТ германската социална система и да осигурят нормално отглеждане на потомството си, като я ползват. В същия момент, ДАНЪЦИТЕ , които те биха плащали, са на МИНИМАЛНИЯ ПРАГ на германската данъчна система и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не са 48% от чистите им приходи.
    3. Не разбирам защо това се разрешава на имигранти- граждани на 3ти държави извън ЕС, а напр. нашите и румънските ромляни са гледани с лошо око от германците, при същите условия! Нашите ромляни са ЕС ГРАЖДАНИ С ПЪЛНИ ТРУДОВИ И ГРАЖДАНСКИ ЕС ПРАВА и това им дава юридическо ПРЕДИМСТВО пред мигрантите. Защо меркел ОТРИЧА това юридическо предимство, НАРУШАВА ЕС законодателство и го предоставя на мигрантите, след като няма това право- съгласно ЕС законодателство?
  • 4 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "georgi":

    А дано, ама надали. Пак ще е тя
  • 5 Биляна от Рила

    34 2 Отговор
    Бабо Меркел где така? На джамия , Мустафа! Българският народ в своето хилядолетно творчество е доказал мъдростта на оценките си за живота!
  • 6 меркелизъм

    34 1 Отговор
    Тази изтрещялата създаде проблема и сега иска изцяло да го прехвърли на страните с външни граници, като нас !? Проблемът е обаче, че не позволява тези страни да се опазват адекватно, както беше преди не може да се стреля по нарушителите трябва да им се пращат кораби да ги спасяват и т.н.
    Тя иска вноса да не спира, но качествения подбор да става още на външна граница и тогава да й бъде изпращан по-качествен работен и размножителен материал, защото сега всичко пристига при нея тя си заделя това, което й харвсва, но й е трудно да върне брака и тероризма в задния двор на Европа. Това са й задните мисли и всякакви приказки за хуманност, човечност и пр. и то от германци звучи смешно и популистко !
  • 7 юрист

    16 5 Отговор
    А специално по тази чааст от изказването й “...Публикувано във факти.бг: не гарантират солидарност...“, меркел да се консултира с германските адвокати дали правото на ЕС ЗАДЪЛЖАВА държавите да релокират мигранти, независимо от волята на самата държава! В германия имате поне 2-3 института по право на ЕС- спрете се с тези религии и политиканствания, а се допитайте до преподавателите в тях и чак тогава меркел да твърди юридически неверни неща за правото на ЕС! Аз твърдя, че ВСЯКА ЕС ДЪРЖАВА притежава НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ, който НЕ СЕ засяга от ЕС правото СПЕЦИАЛНО ПО ОТНОШЕНИЕ НА РЕЛОКАЦИЯТА и за това всяка ЕС държава ИМА ЗАКОННОТО право да ОТКАЖЕ релокация на МИГРАНТИ! Също така- в ЕС правото има ЮРИДИЧЕСКА РАЗЛИКА между мигранти, бежанци и кандидати за статут на бежанци. Вече писва политиците да изказват с дълбокомислен и сериозен тон един куп юридически нарушения на ЕС правото, като им придават вид на правомерно/ законно/ поведение на ЕС държавите!
  • 8 юрист

    14 5 Отговор
    За да го разберат всички, ще го напиша така- НЕ СЪЩЕСТВУВА ЕС закон, който да задължава всички ес държави да релокират мигранти и меркел скача точно срещу това! Обаче- тя отдааааавна с приключила с която и да е било НАУКА- не само с физиката и умишлено “забравя“ ЗАЩО не съществува ЕС закон, който да задължава всички ес държави да релокират мигранти! Нека германските юридически институти по право на ЕС да бъдат така любезни да й припомнят юридическите причини да не съществува такъв ЕС закон или германските юристи са СТРАХЛИВЦИ и не смеят да се опълчат на германските политици, и да кажат ясно и пред цялото германско общество ЮРИДИЧЕСКАТА ИСТИНА за нещата?

    Коментиран от #11

  • 9 копеле

    20 1 Отговор
    Тази баба трябва да я пребият с камъни, дето вкара цялата зган в Европа
  • 10 евроглупи

    21 1 Отговор
    Абе накратко: Искат бежанците(мигрантите)да остават в граничните за ЕС държави - България, Гърция, Румъния, Италия, Испания, Португалия, Франция(евентуално). Тези държави да берат всички ядове и върху тях да падне цялата тежест и организация, както и да се превърнат в едни големи гета. А белите държави където живее т.нар. "висша раса" - Австрия, Германия, Белгия, Холандия, Люксембург, скандинавските страни както и прилежащите им буфери Чехия, Словакия, Полша, Унгария да бъдат освободени от тоя товар и само да дават акъл и заповеди отстрани кой какво да прави и какво наказание го чака ако не се подчинява. ЕС вече е омръзнал на повечето си членове и няма как да продължи съществуването си в тоя формат, просто ще се окаже невъзможно в един момент. А Меркелица просто изпълнява поръчките на САЩ и затова се получиха така нещата, но скоро заедно с мръсните кравари ще потънат и двете на практика фашистки организации създадени от тях - ЕС и НАТО.
  • 11 Хасан

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Абсолютно съм съгласен с теб...аз като ви казвам че западноевропейците в гените са си колониалисти и робовладелци вие не ми вярвате...как може в Европа,2017 да има подбор на хора както през Средновековието...????отначало им разбиваш страната,подпалваш им дома,милиони бежанци преплуват морето и стигат до ”циеилизована”Европа и там ги подлагаш на подбор и депортация по страни
  • 12 явно

    12 0 Отговор
    Всички трябва да станем каналджии. И да изкарваме всички бежанци към германия. Щом смятат да ни ги натресът на нас, а ние нито сме ги канили нито ги искаме.....................
  • 13 стоян георгиев

    1 22 Отговор
    меркел е единствения европеиски политик в момента които прави нещо релално по проблема с бежанците.първоначално отне удара от периферията на ес сега иска дискусия по проблема и единна и краина европеиска политика.естествено мрънкялниците тук ревааааат .реват,но безидеино.нито един путиновист-мръкнялник никога не е имал реална идея по въпроса с имигрантите.само рев и плач колко е гадно и как нищо не става:)!позната картинка както на микро така и на макро ниво!

    Коментиран от #14

  • 14 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Стояне,решението на проблема е да няма бежанци...бежанци от войната....а икономически все ще има....а защо има бежанци от войната?защото има войни..защо има войни ? Защото и Русия ,и Сащ,и Германия,и Кирай,Белгиа,Австия,Швеция ...всичките печелят ако арабските деца умират от войната..

    Коментиран от #22

  • 15 Миш Маш

    13 1 Отговор
    Тази жена ще остане в историята като втори Хитлер,( БОЛНИ МОЗЪЦИ) виновни за невинните жертви, единия във война, другия предал Европа на мюсюлманите- терористи...
  • 16 Кака Гинка

    12 0 Отговор
    Където има изгода,въпросите се решават еднолично от "великите" и без "ония там от Източна Европа",те трябва само да слушат и изпълняват.Когато обаче са оплескали нещата - хайде сега заедно да сърбаме попарата,нали сме едно семейство! За такова "семейство" най-добрата перспектива е разводът...
  • 17 Onq s konq

    7 2 Отговор
    А така....!и аз да се намеся!качвам бабата на коня и я отнасям надалече да я оправя!!и всичко ще се оправи!кво'ше кажете?тъп ли съм!??
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 мамка ти

    13 1 Отговор
    много лесно прехвърлихте проблема с бежанците на страните по границата ......вие ги поканихте а ние да си ги осиновиме нали .....тая баба е наистина издънка на ХИТЛЕР .....защо и се вързват
  • 20 незнайко

    8 1 Отговор
    Каквото и да напишем против ЕС все ще е истина ! Интересното е, че много драпахме за него, но ще се окаже неправилно. Докато не се изравни стандарта ( което е невъзможно) в страните от ЕС, оправяне няма да има . КОЛОНИЗАТОРИТЕ ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНАТ КОЛОНИЗАТОРИ !!! Замислете се за 27 години какво е постигнала и спечелила БЪЛГАРИЯ - НИЩО !!!

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Бесен Язовец

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "незнайко":

    27 години ли казваш че да не сме от 27 години а съюза ??
    Но добре, смятаме 1917-2017, 100 години са това ей, незнайко !
    Руснаците, че са такива богати от към природни ресурси и пак за 100 години не можаха да си уредят държавата, а ти искаш за 27 години да заживееш като германец, белгиец, холандец и т.н. Стига си плакъл по цял ден тук а върви по добре направи нещо полезно за тази държава, за България ти говоря де, да не хукнеш сега за Русия.
  • 22 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    кво печелят бе хасане .обясни ми кво печелят споменатите от теб страни мт смъртта на арабските деца?чакам да ми отговориш!
  • 23 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "незнайко":

    българия в ес от 27 години ли е?за 15 години в ес подобрихме в пъти живота си,като доходи,демокрация,възможности...нали прочете в пъти !!!иначе държавите в ес са болни от пари .болни направо се сцепват и незнаят кво да ги правят толкова много,жалкото е че ние сме все още негри в ес и причината е само в нас,а не в другите.заради такива като теб съботьори и мрънкялници ,както и заради огромната маса маргинали хващаме всеки път кучето въпреки цялото стадо с овце.
  • 24 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    късно е моме за китка
Новини по държави: