Last news in Fakti

31 Август, 2017 12:19 1 408 0

ЕС помирява Сърбия и Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • федерика могерини-
  • хашим тачи-
  • александър вучич-
  • брюксел

Президентите на Сърбия и Косово разговарят в Брюксел с шефа на европейската дипломация Федерика Могерини

ЕС помирява Сърбия и Косово - 1
Снимка: Twitter

Президентът на Сърбия Александър Вучич и косовският му колега Хашим Тачи се срещнаха тази сутрин в Брюксел в рамките на неформална работна закуска, чийто домакин е шефът на европейската дипломация Федерика Могерини, съобщи Reuters.

Европейската комисия съобщи по-рано, че целта на тази среща е обмен на мнения за продължаването на диалога за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина.

Фокусът е върху подготовката на нова фаза в диалога, която бе договорена на срещата на двамата президенти през юли. В Брюксел подчертават, че подготовката за новата фаза е вече в ход, а двете страни трябва да се договорят за съдържанието и формата на този етап.

Предвидено е на днешната среща да бъде разгледано и прилагането на досега постигнатите договорености в рамките на диалога за нормализиране на отношенията между Сърбия и младата държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: