Last news in Fakti

10 Септември, 2017 14:20 2 979 41

Меркел: Без бежанци няма еврофондове

  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • ес

Германският канцлер призова за повече солидарност

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че страните, които отказват да се съобразят със схемата за разпределяне на имигранти на ЕС, би трябвало да претърпят последствия за това, съобщи Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

„Страните, които отказват да спазват квотната система за разпределяне на имигранти, би трябвало да се откажат от схемите за подкрепа в други сфери. Ако нямаме солидарност в имиграцията, тогава няма да имаме такава и по други теми.

Ние трябва да се борим с причините за тази имиграция. Трябва да се борим с нелегалната имиграция и трафика. Трябва да сключим споразумения за подкрепа с Африка. Тогава всичко неразбирателства относно тази тема ще бъдат премахнати. Трябва да разбием тези незаконни икономически структури. Тогава ще спрем и маршрута през Средиземно море“, заяви Меркел.

Според експерти този коментар може да се счита за предупреждение към европейските държави, които не искат да се съобразят със схемата. ЕС вече е в сериозни разногласия с Унгария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    1 42 Отговор
    Анчето е истинският лидер на ЕС ! С нетърпение чакам скорошните избори в Германия, като я изберат отново, тогиз най върлите врагове на ЕС, рублерастите, шъ съ пръснат ут яд и злоба !

    Коментиран от #13, #17

  • 2 Kcaniba

    31 1 Отговор
    Опаа, бабата вече и рекетира!!!
    Манафи реват за нея!!!
    Щом на унгарците и чезите ще им орязват, на нас двойни тогава, нашите трафиканти всеки ден вкарват хиляди "бежанци" в ЕС!!!

    Коментиран от #6

  • 3 Барчо

    33 3 Отговор
    Кога пък Африка стана член на ЕС , че задължително да бъде подпомагана???? А, Меркел?? Кога???? Такива въпроси не могат да бъдат решавани еднолично от този или онзи ръководител. За тях трябва да има допитване до народа. А съм сигурен, че никой народ няма да иска да издържа мързеливци и неможещи нищо освен на лежат и да пърдят. Някой да е чувал за бежанец, дето разбира от жичкаджийство или строителство??? Всичко там някой и го е построил.
  • 4 Morgoth

    28 0 Отговор
    Те ако се откажат от еврофондовете ще трябва и вноската си в тях да спрат да плащат, а от там до окончателното им напускане и разбиването на целия Евросъюз крачката не е много голяма.
    Меркел по-добре да намери как да балансира интересите на тези държави отколкото да заплашва. Изтока прие либералната доктрина в замяна на определени помощи, а и с емпирично доказаното подобрение в икономиката до което води западния начин на живот. Но последните години запада стана още по-либерален и още по-ляв, което също толкова емпирично показва, че това го направи по-беден и че оптималната точка между либерализъм и консерватизъм е подмината. Страните от изток виждат това, време е и западните лидери да го видят.

    Коментиран от #7

  • 5 Тряс

    36 2 Отговор
    Без бежанци няма еврофондове, без еврофондове няма ЕС, без ЕС няма Меркел, без Меркел няма бежанци...

    Коментиран от #18

  • 6 законен

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Всъщност има предвид основно Полша , защото е два пъти по-голяма от Чехия и Унгария накуп и съответно и се полага двойна квота

    Коментиран от #8

  • 7 законен

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    За твое съжаление фондовете са няколко пъти по-големи от вноската която плащат в ЕС , така че далеч няма да им е все едно ако ги загубят , още повече , че всички вече са ги предвидили в програмите си за години напред
  • 8 Kcaniba

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "законен":

    Па ясно че и полската.... ва е в кюпа, освен това лобира амерските интереси из ойропите!!!
  • 9 стоян георгиев

    2 18 Отговор
    казаното е просто и ясно за тези дето искат да го разберат ,за другите няма пари.да видим тога орбан кво ще обяснява на избирателите си!
  • 10 кирил

    18 1 Отговор
    санкции трябва да понесе германия тъй като тя наруши дъблинските договори за граничен контрол в страните от ес. унгария спазва и прилага договорите за граничен контрол също като нас.
  • 11 панов

    19 1 Отговор
    ес не е в разногласия с унгария.германия е в разногласия с унгария полша чехия словакия даже и с австрия по мигрантския въпрос
  • 12 Сталин е бил прав.

    19 1 Отговор
    Разстрел
  • 13 мъдрия трапер

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Какво градивно е свършила дъртата, че да я възхвалява, един пример дай?

    Коментиран от #15

  • 14 onq s konq

    2 12 Отговор
    За разлика от другите източноевроп. страни НИЕ СИ ИМАМЕ БОТ БОЙКО!!!...който само с 1 прегръдка/не мутренска,а умерено мъжествена/ ще разчувства Меркел и ПОЧТИ ще ЗАНУЛИ БЕЖАНСКАТА КВОТА ЗА БГ.А нищо чудно и Фрау М. да "пренасочи" "спестените еврофинанси" от непокорните ЕС-държави ТОЧНО КЪМ НАС!
  • 15 законен

    3 10 Отговор

    До коментар #13 от "мъдрия трапер":

    Искаш да кажеш освен това ли ? :
    Меркел ще се състезава за четвърти мандат във вота през септември и може да се похвали в кампанията си със светлите икономически перспективи пред страната, пълните държавни каси и бума на пазара на труда, посочва изданието. Ръстът на заетостта е силен, безработицата е на рекордно ниско ниво, икономическият ръст е силен и фискалната позиция продължава да се засилва, констатира и Международният валутен фонд (МВФ).
    http://www.investor.bg/analizi/91/a/germaniia-ot-bolniia-chovek-na-evropa-do-osnoven-dvigatel-na-rastej-244887/

    Коментиран от #16

  • 16 Справедлив

    21 3 Отговор

    До коментар #15 от "законен":

    А така-значи когато Меркел се кандидатира за четвърти път,тя значи има заслуги и право на това-икон.успехи в страната и...А когато Путин се кандидатира за трети път веднага е диктатор--макар че при него Русия има също голям икономически ръст от 2000 г. до сега...Е това не е ли лицемерие и двоен аршин на либералните демократи???, .....отговора е ясен...--

    Коментиран от #20, #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 3395

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тряс":

    Т.е. без бежанци, няма бежанци
  • 19 ЧЕСТНО

    14 2 Отговор
    ОХОООО ВЕЧЕ ОТКРИТО СЕ ИЗНУДВАМЕ ...... КО СТААО ТУКА КВА ДЕМОКРАЦИЯ КЪВ ЕС. ФАШИСТИ И КАПИТАЛИСТИ МРЪСНИ.
  • 20 Владислав Димитров

    0 13 Отговор

    До коментар #16 от "Справедлив":

    Путин измени констиуцията на Русия за да може да се яви и трети и четвърти път на изборите, а Меркел не е променяла нищо ! Улавяш ли разликата каква е ?
  • 21 законен

    1 9 Отговор

    До коментар #16 от "Справедлив":

    Русия имаше "икономически ръст" по простата причина , че цените на петрола и свързания със него газ за този период нараснаха над 2 пъти , а след срива им през 2014 свърши и "ръста" и минахме на стагнация . А с новата ситуация на пазарите на нефт и газ най-вероятно и няма да се върне , защото Русия друга конкурентна стока не е имала и няма да има . А относно изборите , да ти припомня , че в България имаше избори и преди 1990 и ги печелеха с 99% , също като Путин , да ти разказвам ли как ?

    Коментиран от #22

  • 22 Очо

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "законен":

    Глупости-явно нямаш никаква представа каква беше Русия през 90 -те години...петрола е малка част от цялата икономическа система-27%...

    Коментиран от #23, #25

  • 23 законен

    0 8 Отговор

    До коментар #22 от "Очо":

    По всичко личи, че Русия изостава по много критерии от САЩ и ЕС. През 2013 година брутният вътрешен продукт на страната възлиза на 2,12 трилиона долара ( 2016 - 1, 26 трл ), докато САЩ и ЕС имат съответно 16,72 и 16,21 трилиона долара БВП. Сравнена с тях, Русия по никакъв начин не може да се нарече високоразвита страна. Тя се представя незадоволително и в износа. За периода 2003-2012 година световен рекордьор в това отношение е Китай с 12,14 трилиона долара, следван от Германия с 11,89 трилиона и САЩ с 11,38 трилиона долара. Русия изостава далеч от водещата тройка - нейният износ е бил на стойност 3,43 трилиона долара. За капак на всичко руският износ изпъква с една важна особеност: близо три четвърти от него се състоят от нефт и газ.Проблемите на Русия не спират дотук. Освен че е финансово по-слаба, страната страда и от прогресивното застаряване на населението. Според изчисленията на ООН, сред най-големите по население държави само Япония е изправена пред по-дълбока демографска криза. Населението на Русия наброява в момента 143 милиона души. До 2050-та то ще се свие до 116 милиона. Тенденции в обратна посока не се забелязват. Броят на хората, които емигрират към Русия, се движи около 200 хиляди годишно, а подобно ниво е крайно недостатъчно, за да се овладее демографският срив. За сравнение: през 2012 година Германия е приела 1,08 милиона емигранти.

    Коментиран от #34

  • 24 законен

    1 8 Отговор
    Управлението на Владимир Путин ускори и задълбочи икономическия спад в Русия. Путин дойде на власт през 1999 г., по време, когато 70% от руската икономика е в частни ръце, колкото и корумпиран да е бил процесът на придобиването. Сега по-малко от 50% са частна собственост, а всички важни сектори са в ръцете на държавата след интензивната програма на ренационализация. Освен това, големите частни компании, макар и притежавани от олигарси, също се считат и третират като инструменти на държавата. Оцеляването на самите тези олигарси зависи от това да служат на Путин и неговия режим на силовия елит, или т. нар. „силовици“ (на руски език „силовики“). Путин имаше огромен късмет през първата половина на управлението си (1999-2008) поради бързото нарастване на цената на въглеводородите – единствената значителна рентабилна стока на Русия. Петролът се търгуваше за $ 12- $ 14 / барел, когато Путин дойде на власт и продължи да поскъпва до $ 147 / барел през май 2008 г. В продължение на няколко години последваха темпове на растеж на БВП от 7% годишно и съответно, нарастващи доходи. Русия разчита на нефта и газта в износа си, като делът им е нараснал от по-малко от 50% от износа през 1999 г. до 68% днес – факт, който кара Путин да мисли, че държавният контрол на икономиката е от съществено значение за способността му да се задържи на власт.
    http://bulgariaanalytica.org/2016/11/02/русия-в-упадък/
  • 25 законен

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Очо":

    Извинявам се , грешка , цените са нараснали ДЕСЕТ ПЪТИ , а не два , а за останалото - фактите говорят достатъчно !

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "законен":

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/92/Soviet_Union_GDP_per_capita.gif

    http://i.imgur.com/lVYKfGS.png

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/04/GDP_of_Russia_since_1989.svg/2000px-GDP_of_Russia_since_1989.svg.png

    и едно сравнение:
    http://www.multpl.com/bulgaria-real-gdp-per-capita
    http://www.multpl.com/russia-real-gdp-per-capita
  • 27 От чужбина

    2 1 Отговор
    Да спрат субсидийте на балгария ,така штесе отарвем хем от корумпирани политици ,които крадат парите на евро саюза , хем ште махнем мигрантите
  • 28 законен

    0 4 Отговор
    Значи ще сравняваме Русия с България , това ли е "похвалата" за Путин , хахахах ! И не ми пробутвай мъгляви преизчисления , а обясни защо БВП е спаднал от 2.2 трл 2013 до 1,2 трл 2016 , тоест почти два пъти за 3 години , а Русия от 6 място на 12 в класацията на света ? Това ли е светлото бъдеще на Путин ?

    Коментиран от #29

  • 29 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "законен":

    Няма нужда да ти обяснявам нищо. Ти просто ЛЪЖЕШ, като изхождайки от времеви отрязък, правиш лъжливи заключения и предположения!
    Просто е! Чети:
    https://tradingeconomics.com/russia/gdp-growth-annual/forecast

    Русия не ме вълнува толкова. Руснаците знаят, защо избират Путин, а цифрите и фактите го доказват.

    Дай нещо за България, 2020, когато спрат еврофондовете! Къде ще ни е GDP тогава, а? Имаш ли прогноза?

    Коментиран от #30, #32

  • 30 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Разбивка:
    https://tradingeconomics.com/russia/forecast

    А искаш ли бърз анализ, на какво се дължи спада 2016 и защо 2017 има ръст спрямо 2016. Всъщност сам ще се сетиш! ;)

    Коментиран от #33

  • 31 шшш

    5 0 Отговор
    по добре без фондове, отколкото талибано-цигано-арабски "бежанци" да ги връщат в богатите арабо-муслимски държави, хич не ни трябват тези правоверни алахакбаровци,ще им добре у дома при ИДИЛ-МИНДИЛОВЦИ..
  • 32 законен

    0 5 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Оо да , и аз и Световната банка и МВФ лъжем , щото истината не ти изнася !
    2016 г https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък-на-страните-по-БВП-(по-номинална-стойност)
  • 33 законен

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Не е нужен никакъв анализ за да ти каже всеки икономист , че докато петрола се върти около 50 долара (а това се очаква дори по-малко) Русия едвам ще връзва двата края и "растежа" ти от 1% след 100% спад можеш да си го показваш само на "другарите" , всеки друг ще ти се изсмее и с право

    Коментиран от #35, #39

  • 34 Знаещ

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "законен":

    Малко факти:-"Естественият прираст на населението на Русия през 2015 г. е бил 32,7 хиляди души, а смъртността е намаляла с 2,2 хиляди. Това съобщи руският вицепремиер Олга Голодец, цитирана от ТАСС.
    Голодец заяви, че за трета поредна година в Русия се запазва положителен прираст на населението. Миналата година той е бил 31 700 души. През 2015 г. са родени 1 милион и 944 хиляди деца, а смъртността е спаднала с 2200 души.
    Тази положителна демографска тенденция опровергава прогнозите на експертите и потвърждава правилността на стратегията за намаляване на смъртността и повишаване на раждаемостта, както и на избраните от правителството демографски мерки, каза Голодец.

    Според нея добрите резултати са получени благодарение на държавната подкрепа за семейството и по-специално изплащането на помощи за второ, трето и следващо дете, подпомагането на младите майки като образование и намиране на работа.
    Тя отбеляза и значението на положителни промени в областта на здравеопазването като напредък в профилактиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания."
  • 35 Знаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "законен":

    Ето анализ на една от най-реномираните световни консултантски агенции: "Прогноза: През 2050 г. Русия става първа икономика в Европа. След около 30 години днешните развиващи се икономики, сред които и Русия, ще бъдат доминиращи в света, стигат до извод анализаторите от консултантската агенция Price water-house Coopers (PwC).
    Според тях по това време САЩ ще отстъпват по БВП не само на Китай, но и на Индия. Бразилия ще се изкачи от седмо на пето място, а Индонезия — от осмо на четвърто. Япония, която миналата година бе четвърта по мощност икономика, ще се спусне на осмо място, а Германия — от пето на девето. Русия ще запази шестата си позиция, но поради изоставането на Германия ще бъде първа икономика в Европа. Отбелязва се, че най-сериозен пробив трябва да се очаква от Виетнам, който от 32-ра позиция ще се издигне на 20-та, от Филипините и Нигерия.

    PwC прави извода, че страните от сегашната Г-7, ще бъдат заместени от държавите с развиваща се икономика, получили названието Е-7. В документа се напомня, че ако през 1995 г. БВП на Е-7 е бил на половината от Г-7, а през 2015 г. показателите са били почти изравнени, то към 2040 г. Г-7 вече ще бъде два пъти по-слаб от Е-7. БВП на страните от Евросъюза към 2050 г. няма да бъде повече от 10 на сто от световното равнище, т.е. по-малко, отколкото е само на отделно взетата Индия. Като цяло прогнозата е, че световният БВП ще се увеличи два пъти, ако икономическият растеж активно се поощрява и ако не ни сполетят някак

    Коментиран от #36

  • 36 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Знаещ":

    ....някакви глобални катастрофи, заплашващи цивилизацията."
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дядо поп

    7 0 Отговор
    Краля слънце е казал-държавата това съм аз.Бабата пък
    сега направо казва-ЕС това съм аз,без изобщо да и мигне
    окото,че някой може да я обвини в болшевизъм.
  • 39 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "законен":

    Човек или не можеш да четеш, или не знаеш какво означават съкращенията от вторият линк или, или, или ... Между другото първите линкове, с графиките бяха точно с източник световната банка и там не виждам 100% спад, какъвто твърдиш. Дай източник за това, което казваш, да видим къде се разминаваме.
    п.с.
    линка ти от wiki не е активен
  • 40 Патриот

    2 0 Отговор
    Баба Меркел ще е на власт докато играе по краварската свирка и наводнява Европа с измет от мангалоидно потекло.
    В момента, който спре е бита карта. Същото е и с Макарон/Микрон.
    ЦРУ не дава току-така националисти да печелят избори в Европа, не само у нас.
    Не си мислете, че изборите в Европа са по-различни от нашите. Просто за тях там не се говори. Защото те са старни от "белият" свят.
  • 41 Българин

    1 0 Отговор
    По-добре без еврофондове отколкото с "бежанци". Това не са бежанци, а терористи.
Новини по държави: