14 Септември, 2017 19:54 865 3

Юнкер: Границите са отворени за туристи, а не за терористи

  • юнкер-
  • граници-
  • ес-
  • терористи-
  • туристи-
  • шенген-
  • европейска комисия

Важното е тайните служби да обменят данни помежду си, заяви Юнкер

Отпадането на границите в Европейския съюз не е покана към терористите, а това се прави в полза на европейците. Премахваме границите за туристите, не за терористите, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Европейската комисия.

Юнкер отказа да бъдат смесвани темите с преминаването на терористи през границите и вчерашното му настояване България и Румъния да бъдат незабавно приети в Шенгенската зона.

Важното е тайните служби да обменят данни за обстановката в техните държави. От 2001 година трябваше да въведем този обмен и ще го направим, заяви Юнкер. Попитан защо във вчерашното си годишно слово пред Европейския парламент за състоянието на ЕС е говорил малко за напускането на Великобритания, той коментира, че това е въпрос, който трябва да тревожи британците, а не европейците.

„Това не е бъдещето, а част от миналото. Не ми е известно друга държава да възнамерява да напусне блока“, посочи Юнкер. Трябва да инвестираме в Африка, ако искаме африканците да си стоят там. Въпросът с прилагането на миграционните квоти предизвика конфликт между държавите от ЕС и страните от Вишеградската четворка, а не сблъсък с ЕК.

Вишеградците трябва да приемат, че проблемът може да бъде решен само със съпричастие между европейците. Обмисляме какво да предприемем след решението на Съда на ЕС, последиците от наказателните процедури на комисията не са приятни, но не отправям заплахи, ще им дадем време, трябва търпение, добави той по повод на продължаващия отказ на държавите от Централна Европа да се съобразят с квотите.

Огромното мнозинство от поляците остават свързани с европейската идея, посочи Юнкер за кавгите с властите във Варшава. Не насилвам никого да влиза в еврозоната, това е възможност, предвидена в договора за ЕС - все някога всяка от държавите от Общността да приеме общата валута, освен Дания, поясни председателят на ЕК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    2 1 Отговор
    Е,тъй де!Терористите,ще идват като туристи!
  • 2 onq s konq

    3 2 Отговор
    България има нужда не от туристи,а от РУСКИ ТАНКИСТИ!СЛАВА РУСИИ!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.