Last news in Fakti

23 Декември, 2011 10:07 28 882 9

Бебе с две глави се роди в Бразилия - видео

  • бразилия-
  • две глави

Бебе с две глави се роди в понеделник в болницата Санта Каза де Мизерикордия в град Белем, в северната част на страната, предаде АП.

Майката на бебето Мария де Назаре е решила то да бъде кръстено с две имена - Исус и Емануел. 23 годишната жена разбрала, че е бременна с близнаци, засегнати от рядката малформация, наречена парапагус бицефалис, едва при преглед на видеозон при постъпване в болница за раждане, разкрива бразилският в. „О Пово“. Лекарите спешно решили, че цезарово сечение ще е най-безболезнено за майката и детето.

Лекарите смятат, че всъщност става дума за много рядка форма на сиамски близнаци. Феноменът се дължи на забавяне в клетъчното деление по време на бременността, посочва клиниката, в която се е родило бебето.

Мозъците на двете глави функционират отделно, но двете глави споделят едно тяло, което има само по един екземпляр от всеки жизненоважен орган.

В САЩ подобен тип сиамски близнаци се родиха през 1990 г. Това са Аби и Британи Хенсъл, които водят относително нормален живот в щата Минесота, според документален филм, излъчен през 2008 г.

Двете момичета обаче имаха, освен двете отделни глави с отделни мозъци, и отделни сърца, стомаси, гръбначен стълб и гръбначен мозък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PUMPI

    5 1 Отговор
    ХОРА НЕ ПОКАЗВАЙ ТЕ ТЕЗИ ГАДОРИИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ !!!
    - ДА НЕ ДАВА ГОСПОД НИКОМУ.................
    ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ЩАСТЛИВА И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!

    Коментиран от #5

  • 2 kirk

    0 0 Отговор
    ДЖОрналя...
  • 3 bosshoss

    0 4 Отговор
    s pu6kata za grozen dive4
  • 4 пфффф

    2 2 Отговор
    АААААААААААААААААААААААААААА КВО Е ТВА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Е.АСИ ГАДНОТООООООООО КВО ГО ДАВАТЕ ТВА!?
  • 5 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "PUMPI":

    @1 mnogo si prav.
  • 6 AntiHater

    3 0 Отговор
    Въпреки недъга си, това бебе е човек. Не разбирам що за скапан хейтър трябва да бъдеш да наречеш едно бебе 'грозен дивеч'. Някой хора нямат друга работа освен да дават публичност на безкрайната си простотия пишейки коментари където им падне....
  • 7 иван иванов

    0 0 Отговор
    Трябва ли да виждам тази снимка на всяка страница на мобиле.бг?!?
  • 8 раковина

    2 0 Отговор
    Такова бебе се е раждало и у нас, но е починало. Казвало се Ана-Мария и се намира в стъкленица в аулата до секционна зала на Мед. академия. А съдейки по долните коментари, Исус и Емануел са късметлии поне в едно - че не са се родили в България.
  • 9 Николай

    2 0 Отговор
    Да, за съжаление се случват и такива неща. За това човек не трябва да се подиграва и да изказва такива грозни коментари като някой от тези тук и да се подиграва, защото никой не е застрахован.!!! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС !!!.Нека се помолим за дечицата, господ да е с тях и да им помага. Весела Коледа на всички и нека бъдем малко по-добри :)