Last news in Fakti

20 Септември, 2017 16:00 1 371 4

НАТО против забраната за ядрени оръжия

  • нато-
  • ядрено оръжие-
  • оон

От там се противопоставиха на решение на ООН

НАТО определени споразумението за забрана на ядреното оръжие на ООН като „нереалистично“, съобщи „Дейли Стар“.

От там смятат, че в подобно решение се крие риск. Има се в предвид най-вече възможността за отговор от международната общност от евентуална ядрена заплаха от страна на Северна Корея.

Споразумението беше прието от ООН през юли. То обаче не беше подкрепено от нито една от деветте ядрените държави.

Според НАТО подобно решение „пренебрегва опасностите в средата на увеличаващо се напрежение в световен план“. От там отбелязват, че подобно споразумение няма как да ангажира никоя от страните, притежаващи ядрено оръжие. Заявява се още, че подобни споразумения създават условия за разделение в ситуация, в която единството е по-нужно от всякога.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 3 Отговор
    Еми да да се върнем в средните векове с лъкове и копия и всички ще се казвате Лин и Мин и Сяо а световната столица ще се казва Пекин алуууув ООНто да пращаме хуманитарна помощ ризи със дълги ракави
  • 2 onq s konq

    1 7 Отговор
    "Каквото почукало,такова се и обадило".Ами да му мислят Китай и Русия,които благодарение на "ветото" си в ООН относно санкции срещу СКСЕГА ЩЕ СЕ СДОБИЯТ БЕЗПЛАТНО СЪС ЯДРЕНИ СЪСЕДИ-ю.кОРЕЯ И ЯПОНИЯ.А честито!
  • 3 Кики

    7 1 Отговор
    Щом ядрените страни се противопоставят на ООН за ядрено разоръжаване, би трябвало ООН да им наложи санкции. Забравих, че те са го придобили преди резолюциите, така че,на тях им е разрешено.
  • 4 Бай хой

    4 1 Отговор
    А ве из оня ден южна корея не изстреля ли две балистични ралети? Верно че едната цопна веднага след изстрелването а другата малко по лъсно, но това си е провокация и то много по нагла от севро корейските.

    Га ще им наложим още санкции на Сеул.
    Аз вече мяма да купувам южнокорейски самсунг а само произведени в Социалистичесла Република Виетнам.