Last news in Fakti

26 Септември, 2017 05:57 794 0

ЕК очаква силно правителство в Берлин

  • жан-клод юнкер-
  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • европейска комисия-
  • германия-
  • избори

Председателят Жан-Клод Юнкер разговаря по телефона с германския канцлер Ангела Меркел, за да я поздрави с историческата победа

ЕК очаква силно правителство в Берлин - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разговаря по телефона с германския канцлер Ангела Меркел, за да я поздрави с историческата й четвърта победа на изборите във ФРГ.

Юнкер е изразил убеждението си, че в светлината на световните предизвикателства Европа има нужда от силно германско правителство. Той е заявил, че при преговорите за съставянето на следващото федерално правителство в Берлин е необходимо да бъдат оставени настрана въпросите, които биха разрушили Европа.

Според него е нужно да се обръща повече внимание на исканията на хората и "Европа да бъде по-добре обяснявана на гражданите".

Председателят на ЕК е разговарял по телефона и с ръководителя на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц. Юнкер има много приятели и им е верен, поясни по този повод говорител на ЕК.

ЕК очаква силно правителство в Берлин

Шулц и Юнкер бяха кандидати за председател на ЕК, а след назначаването на втория начело на комисията германският политик оглави за две и половина години ЕП, преди да се върне в родината си за участие във вчерашните избори, които загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: