Last news in Fakti

26 Декември, 2011 16:16 1 176 1

Забраната на цигарите затвори 2005 кафенета в Белгия

  • пушене-
  • белгия-
  • цигари

Въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места в Белгия от юли е довело до затварянето или фалита на 2005 кафенета, съобщава агенция Белга.

Този резултат би могъл да бъде и по-лош, ако есенните месеци не бяха толкова топли, което позволи клиентите да пушат на терасите на заведенията, отбелязват от гилдията.

Според статистиката, настоящата година е най-топлата в историята на измерването на температурите в страната.

Първоначалното намерение беше тоталната забрана да влезе в сила между 2012 и 2014 г., но Фламандската лига за борба с рака настоя приемането й да бъде ускорено.

Всеки ден около 116 000 деца във Фландрия са изложени на вредното влияние на пасивното пушене от родители, които пушат в семейния дом. Това трябва да спре според Жан-Жак Касиман и Ъруин Де Клерк от организацията Фламандска лига срещу.

Децата, които растат с родители—пушачи, са по-застрашени от внезапна детска смърт, астма, хроничен бронхит, възпаление на средното ухо и менингит, твърдят те.

В Белгия са регистрирани около 12 000 кафенета.

Собствениците на заведения предвиждат отрицателните последствия за бизнеса им, произтичащи от забраната за пушене, да се увеличават.

 Те настояват властите да намалят ДДС за храните и напитките до шест процента, с което да се компенсират част от загубите им.

В Белгия ставката на данъка е различна, според стоката и услугата, върху която се начислява. Това искане едва ли ще бъде уважено, след като правителството предприема различни стъпки за повишаване на бюджетната дисциплина и събирането на повече данъчни приходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .....

    0 0 Отговор
    От първи юни само гледайте какво ще става и в България-не 2005,ами 20 005 кафенета ще пуснат кепенци.
    Кофти работа...