Last news in Fakti

20 Март, 2012 10:52 1 262 0

Глоба за пиещите и пушещи майки в Украйна

  • украйна-
  • родилки-
  • пиене-
  • пушене-
  • бременни

Жените в Украйна трябва много да внимават с пушенето и пиенето, ако са бременни, защото ги грози глоба. Повечето жени спират цигарите и алкохола, когато разберат, че в себе си носят живот. За някои обаче отказът е труден. Ето защо властите решиха да противодействат на вредния навик с парична санкция, за да не зависи здравето на децата единствено от волята на майките им, предаде „Евронюз“.

Заплахата от глоба ще ангажира вниманието на родилките да пазят живота на бъдещите си деца и ще повиши тяхната отговорност, убедени са депутатите.

Експерти предупреждават, че пушенето може сериозно да навреди на женската плодовитост, освен цялостните здравни проблеми, които причинява. Ако едно момиче започне да пуши на 13 или 14 години, след 30-годишна възраст вероятността да се окаже лишена от потомство е много голяма, допълват специалистите.

26-годишна бременна жена разказва, че се опитала да спре цигарите, но без успех. Сега тя ще трябва да плаща, ако бъде хваната да практикува вредния навик.

Активисти на човешките права искат правителството да обърне внимание на пасивното пушене, което се практикува свободно в ресторанти, заведения и дори в градския транспорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА