29 Септември, 2017 18:37 3 213 7

Човек на Тръмп сътвори страшен гаф в Израел

  • дейвид фридман-
  • сащ-
  • посланик-
  • израел

Посланик Дейвид Фридман отново възмути палестинците с коментар за израелската окупация на Западния бряг

Човек на Тръмп сътвори страшен гаф в Израел - 1
Снимки: БТА/АР

Посланикът на САЩ в Израел отново разгневи палестинците, като омаловажи драстично мащабите на израелската окупация на Западния бряг, предаде Reuters.

Това е вторият път за по-малко от месец, когато Дейвид Фридман ядосва палестинските лидери.
Израел окупира "само 2 процента от Западния бряг", казва той в интервю, чийто пълен текст бе публикуван днес от израелския информационен сайт Уала.

"Израел е международно признат като силата, която окупира 100 процента от Палестина, включително Източен Ерусалим и околностите му", реагира в социалните мрежи вторият по значение човек в ръководството на Организацията за освобождение на Палестина Саеб Еракат.

Изказването на Фридман "не само е погрешно, а е в противоречие с международното право, резолюциите на ООН и историческата позиция на САЩ", заяви Еракат. Той обвини Фридман, че "утвърждава политиката на окупация и анексия на израелското правителство".

Човек на Тръмп сътвори страшен гаф в Израел

Друг лидер на ООП, Ханан Ашрауи, заяви, че Фридман "е напълно откъснат от действителността", и настоя в изявление администрацията на САЩ "да му потърси сметка за морално отблъскващото му поведение".

Фридман е бил адвокат на Доналд Тръмп, който впоследствие го номинира за посланик на САЩ в Израел. По-рано този месец той вече възмути палестинците, говорейки в израелския печат за "така наречената окупация" на палестинските територии.

Човек на Тръмп сътвори страшен гаф в Израел

Тогава официален представител на САЩ заяви, че това изказване "не представлява промяна в американската политика".

Този път и Държавният департамент се разграничи от Фридман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    13 3 Отговор
    Абе тука що няма соросчета?
  • 2 Бат Саше

    16 2 Отговор
    Ми като му гледам мутрата на този Фридман, си е чист чифутин!
  • 3 Гост

    3 0 Отговор
    Щом е Давид е евреин, виновен е и да го гръмнем с нашата античифутска мисъл рано сутрин в събота
  • 4 ТОТО

    0 0 Отговор
    И там има "калинки".......на хранилка.
  • 5 Иванислямът е голяма заплаха.Ориана Фала

    0 0 Отговор
    Дали Мохамед е Антихриста.?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Величко

    1 1 Отговор
    Богът на Авраам е Яхве,а бога на Ибрахим е Аллах. Богът на авраам е Иисус Христос, може ли Бог да бъде противник на Себе Си.Всъщност Аллах е Божия противник - Сатаната..Всъщност ислямистите са антагонистите на христианите.Ислямистите не смятат христианите за ближни,следователно и те на са ближни на христианите.