Last news in Fakti

29 Септември, 2017 19:23 2 383 15

Руски хакер: Работя за партията на Путин

  • пьотр левашов-
  • хакер-
  • испания-
  • единна русия

Пьотр Левашов се страхува, че ако го екстрадират в САЩ, ще бъде измъчван и убит

Руски хакер: Работя за партията на Путин - 1
Снимка: Twitter

Руски хакер, арестуван в Испания по американска заповед за арест, каза, че е работил за партията на президента Владимир Путин "Единна Русия". Пьотр Левашов заяви още, че се страхува, че ако бъде екстрадиран в САЩ, ще бъде измъчван и убит, съобщава Reuters.

Левашов беше арестуван по време на почивка в Барселона през април. Американски прокурори го обвиняват в хакерски престъпления. Те казват, че той е ръководел мрежа от десетки хиляди заразени компютри, използвани от киберпирати. Американските прокурори искат присъда от 52 години затвор за Левашов. Той твърди, че е невинен и не иска да бъде екстрадиран от Испания.

Вчера в съд в Мадрид, където се разглежда искането за екстрадиция, Левашов каза, че е работил за "Единна Русия" през последните 10 години. Той разказа, че е събирал различни информации за опозиционните партии и ги е предавал на необходимите хора в необходимото време.

Левашов не навлезе в повече подробности за работата си за партията. Той обаче каза, че е бил офицер в руската армия с достъп до класифицирана информация. Засега не става ясно дали Левашов е действащ офицер или е резервист, изпълнил задължителната си военна служба.

Руски хакер: Работя за партията на Путин
Снимка: Shutterstock

"Американците искат да получат информация от военно естество или за "Единна Русия. Аз ще бъдат измъчван. До една година или ще ме убият, или аз ще се самоубия", каза още Левашов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    23 30 Отговор
    Излиза че след като Путин упорито отрича руска хакерска намеса по целия свят ,ЗНАЧИ НЕ ЗНАЕ КАКВИ ГИ ВЪРШИ ЛИЧНАТА МУ ПАРТИЯ ЗАД ГЪРБА МУ!Между другото ЛИЧНИТЕ ПАРТИИ НА ПУТИН В РУСКАТА "ДУМА" СА 2,А ДРУГИТЕ 2 ПАРТИИ СА ПРИЯТЕЛСКИ НАСТРОЕНИ,КОЕТО ПЪК ЗНАЧИ ЧЕ В "ДУМАТА" НЯМА ОПОЗИЦИЯ.Тва е положението в "братска Русия"
  • 2 Sergiy

    23 29 Отговор
    в московия има ли други "партии" които не са на путьо ;)))- няяяяяма

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ко Рея

    23 12 Отговор
    Какво прави в Испания? Да отиде на почивка в Северна Корея!
  • 5 Гост

    9 8 Отговор
    Може да каже и че е новия месия.
    Глупости.
  • 6 Гост

    19 16 Отговор
    Като го вкарат в американския затвор при някой негър ще си изпее всичко.
  • 7 Kcaniba

    23 23 Отговор
    Един от многото войници служещи на империята на злото!Толерантността на демократичния свят,спрямо изстъпленията на режима в масква приключи!
  • 8 черен негър

    13 15 Отговор
    Аз пък работя за Белия дом.
  • 9 юрист

    15 13 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: . Пьотр Левашов заяви още, че се страхува, че ако бъде екстрадиран в САЩ, ще бъде измъчван и убит...“ Пълни глупости! Защо да го убиват? Достатъчно е да се разнесе слух, че е издал цялата структура, органограма и начина, по който се е реализирала хоризонталната и вертикална йерархия в организацията му, и той сам ще си тегли куршума:) Руска му работа...
  • 10 Барчо

    17 16 Отговор
    Като се прочете статията се вижда нещо съвсем различно от озаглавеното.
    Руски офицер, който знае класифицирана военна информация ще бъде гепен от американците и ще му я измъкват со бой и кютек.
    Иначе е работел за една партия, като е събирал информация за конкурентните. Това го прави всяка една партия по света и не виждам нищо, което е наказуемо или ненормално.
    За хакерството човека отрича изобщо.
  • 11 Хохи

    17 10 Отговор
    Важното е че ПУТИН ПРАВИ ВСИЧКИТЕ ЗА СМЯХ. Много добре се справя, нали аааааа???
    Много ПРОСТИЧКИ тия о развития ЗАПАД
    НИМА НЕ Е ИСТИНА????

    Коментиран от #12

  • 12 Кремълски пигмей

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хохи":

    Нещо май си се объркал . Ще стане за смях . САЩ са набелязали 1 трилион и 200 милиарда -капитали с мръсен произход изнесени най вече от Русия -вкл. огромен капитал на самия Путин - около 200 млрд. долара. Във Великобритания се прие закон за конфискация на имоти и капитали с неизяснен произход. Ще пада смях -но май пигмея ще плаче.

    Коментиран от #15

  • 13 Сиргей

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Sergiy":

    Колега, а в Киев как е!?
    Само нацистки и фашистки партии ни останаха!!!
  • 14 goni

    2 0 Отговор
    Стига бе! Всички знаят че Русия е изостанала страна от Четвъртият Свят! Как може руснак да бъде хакер, като всички знаят че те не могат да четат и пишат! Голям майтап!:)
  • 15 ШмъркАн

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кремълски пигмей":

    Ако това стане целият ни политически елит и проруски и прозападни щи започнат да си правят масово харакири.
    Такова голямо крадене, толкова години и накрая държавата пак да си го прибере.
    За съжаление големите държави могат да го направят - малките не. Европейска демокрация. Какво да се прави?
    А за милиардите на Тиквата нещо?
    Как един пожарникар става милиардер?
Новини по държави: