17 Октомври, 2017 08:01 1 431 0

На лов за джихадисти в Йемен

  • йемен-
  • али абдула салех-
  • сащ-
  • ислямска държава-
  • атака

Десетки бойци на "Ислямска държава" са били убити при въздушни удари на Пентагона

На лов за джихадисти в Йемен - 1
Снимки: БТА/АР

Пентагонът съобщи, че десетки бойци на "Ислямска държава" са били убити при американски въздушни удари в Йемен в понеделник, предаде Reuters.

Мишени на въздушните нападения били два тренировъчни лагера в йеменската провинция Ал Байда, в които ИД обучавала новопостъпили бойци да стрелят с автомати, картечници и гранатомети.

Пентагонът не уточни как са извършени нападенията, но служител, пожелал анонимност каза, че въздушните удари били нанесени с безпилотни самолети.

В Йемен няма американски военни, но САЩ атакуват от въздуха въоръжени екстремисти, включително бойци от "Ал Кайда" на Арабския полуостров.

На лов за джихадисти в Йемен

ИД е изградила в районите на безвластие в Йемен лагери, където набира, обучава и подготвя бойци за нападения срещу Америка и съюзниците й по света, се посочва в съобщението на Пентагона, цитирано от Reuters.

На лов за джихадисти в Йемен

Йемен затъна в хаос след бунта от Арабската пролет през 2011 г., който свали от власт дългогодишния държавен лидер Али Абдула Салех. Сега той е съюзник на шиитските метежници от Севера, срещу които от март 2015 г. се сражава арабска коалиция начело със Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА