17 Октомври, 2017 13:25 6 680 35

Край! Падна столицата на "Ислямска държава"

  • ислямска държава-
  • ракка-
  • сирийски демократични сили

Подкрепяните от САЩ сирийски бунтовнически сили превзеха изцяло град Ракка

Край! Падна столицата на "Ислямска държава" - 1
Снимки: БТА/АР

Подкрепяните от САЩ въоръжени отряди на Сирийските демократични сили са завзели окончателно ключовия град Ракка от "Ислямска държава" (ИД), предаде Ройтерс.

Сирийските демократични сили - съюз от кюрдски и арабски милиции, се сражават срещу ИД в смятания доскоро за нейна столица град от началото на юни.

Край! Падна столицата на "Ислямска държава"

Днес те са издигнали своя флаг в средата на градския стадион - последната позиция, държана от джихадистите, повечето от които са се предали.

Край! Падна столицата на "Ислямска държава"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    37 20 Отговор
    Време е янките да си тръгват от там щом са победили ,нали?
  • 2 юрист

    33 50 Отговор
    Опааа- сега какво станА?:) Не сирийските “правителствени“ сили + русия са изгонили терористите от сирия, а насрещния лагер:) Малеее- някои руснаци и техните поддръжници са пропили руски петрол и руски газ от яд:) Не се знае дали ще се задържат и руските военни базои в тартус и в хмеймим- защото договорите за тях са подписани с башар асад:) Няма башар асад, той не е президент на сирия = има промяна или ПРЕКРАТЯВАНЕ на военните договори на сирия с русия за съществуването на руски военни бази в сирия - хахахаа:D:D:D

    Коментиран от #6, #10

  • 3 арабски селяндур

    36 23 Отговор
    Дааа, а сега краварчетата ще дадат тези територии на "опозицията" и ще пречат на Асад да възстанови цялата Сирия. Те нали затова се напъваха да "освобождават" колкото се може повече територия, за да може после да бъде под техен контрол. Само че са направили грешно сметката, както вече доста пъти досега. А "пленените" джихадисти просто ще бъдат нахранени, напоени и после ще ги пуснат да безчинстват на друго място.

    Коментиран от #4

  • 4 шлемник байкалски

    25 24 Отговор

    До коментар #3 от "арабски селяндур":

    А джихадистите се прибират в Кавказ !!

    Толкова ли не загряваш- руски реотан???

    Коментиран от #5

  • 5 самовар

    22 18 Отговор

    До коментар #4 от "шлемник байкалски":

    Естествено ! Путин им издигна най-голямата джамия в Европа !

    Къде да ходят на друго място освен при бащицата?
  • 6 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Как какво стана...стана още по-голяма каша в кратунделата ти..Кой е ИД..кой е правителствен войник..Остана ти ясно само за ушанките-и ще продължаваш да ги сънуваш..хааахааххххаааа
  • 7 Пеньо

    16 9 Отговор
    Другари, нещо пак не ми е ясно. Нали според вас всички, които не са на страната на Асад са терористи, а САЩ подкрепяли ИД. Та питам кой срещу кого се би в Ракка? И коя от двете страни подкрепят САЩ?

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9

    1 3 Отговор
  • 10 Румяна Костова

    18 9 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Мисля,че няма да е зле да предложите юридически услуги на умерената опозиция в Сирия.Доказвате,че Асад не е вече президент на Сирия и прогнозирате,че Русия ще се напусне военните си бази там.Успех,дерзайте в същия дух.

    Коментиран от #28

  • 11 Румяна Костова

    22 11 Отговор

    До коментар #7 от "Пеньо":

    На много хора не им е ясно,ама се напъват да коментират.Разликата между бойците на Ислямска държава и умерената опозиция е ,че вторите по-хуманно режат глави.А иначе и двете организации имат един шеф.И от едно място си получават доларите.Има само прегрупиране.

    Коментиран от #13, #17

  • 12 onq s konq

    8 5 Отговор
    А защо не пише къде е новата столица на ИД?И има ли някой който да не знае,че държава без столица не може?
  • 13 БАЙ БАЙ

    10 17 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    А гн. Башарчо ги тепа със зарин , варели бомби . Колко е хуманен Башарчо , изби милиони вече и прогони няколко милиона. Че той е за ордан за човеколюбие и защитник на мира в света бе. Най обикновен жесток диктотор , тиранин който трябва да получи наградата си рано или късно . Сирийският народ ще му устрои най хуманното и високо дърво за възнаграждение.

    Коментиран от #16

  • 14 Бесен Язовец

    17 6 Отговор
    ИД vs.ИД + САЩ крайното радикални ислямисти клон на ИД със помощта на САЩ првят преврат вътре в ИД това се случва в гр.Ракка самоче правителствените сили заедно със законния владетел на Сирия а именно оважавания президент Башар Асад ще ги меко казано смажат и ИД и кученцата от САЩ
  • 15 КЮРДСКА РАБОТА

    15 4 Отговор
    Е то нали САЩ подкрепяше и Ислямска държава, то всъщност те я създадоха, как сега помагат на други да я унищожат?
  • 16 Румяна Костова

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ БАЙ":

    Ракка в ръцете на умерените терористи,начело с Америка не значи падането на Асад.На много хора е ясно,че потокът бежанци към Европа от Африка е следствие на падането на Кадафи.Имаше го,нямаше бежанци.Тези,които искат главата на Асад са същите,които свалиха Кадафи.Тук народът няма никаква роля.Сценарият е един и същ.Но ако Вие не виждате тези факти и плещите за демокрация,това си е ваше право .

    Коментиран от #18

  • 17 Пеньо

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Аз търсех отговор, а ти ми преписваш опорните си точки. Пробвай да мислиш сам. Не е доходоносно, но е по-забавно.

    Коментиран от #19, #25, #27

  • 18 Скорпион29

    16 4 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Точно така на мой приятел леля му е мед сестра в Либия от 1993г.до днешна дата тя каза това по улиците в Либия не е либийския народ а африканци влезли през границата когато армията на Кдафи се опита да ги спре САЩ и Франция ги одриха по въздух Либия беше стената Африка - Европа сега я няма и резултата е на лице
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ловеца

    5 10 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Обикновено бесните язовци се застрелват от ловните дружинки!

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сибирския бръснар

    4 12 Отговор

    До коментар #20 от "Ловеца":

    Ааа, не си прав. Трябва по-хуманно да се постъпи с другаря червен язовец. Еднопосочен билет до Сибир, да си тичка из просторната тундра, да си пее руски соц песнички и да не замърсява родния интернет с писанията си.

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Бесен Язовец

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Сибирския бръснар":

    Тука мръсното си само ти колкото и да сменяш ника съм по петите ти постоянно а твоето место по начало е под влажния камък който наричаш роден дом
  • 25 Румяна Костова

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "Пеньо":

    Забавно може да бъде и когото се взимат под внимание факти.И тогава се пуска в полет мисълта.Ето още една тема за размисъл:Америка се бори с ИД от 2012.Гръмваха по някой патрон тук и там.Защо чак сега се активизираха и опа,невероятен успех.Неспособни 5 години,а сега герои?
  • 26 Бай хой

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Сибирския бръснар":

    Уау направо изкърти мифките. Тапанар който се радва на успеха на кюрдската комунистическа партия обвинява други че били червени.
  • 27 Румяна Костова

    18 3 Отговор

    До коментар #17 от "Пеньо":

    За това и ви насочих към Либия.Всички сме чували за високия стандарт на обикновените хора там.Сега цари хаос.Мислете,спомнете си радостните възгласи на Хилъри когато разкъсват Кадафи.Точно тази съдба очакваше и Асад.Когато Ви посочват Кадафи или Асад за тиранин,погледнете и кой пръст Ви сочи това.

    Коментиран от #29, #31, #32

  • 28 юрист

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Вашите мисли са си ваши мисли, но преди да ги оповестите, е добре да се замислите за наличието/ липса на смисъл у тях. Сирия е арабска ислямска република, а аз съм български адвокат- следователно, бихте ли описал причинно следствената връзка между българската нормативнас система и нормативната система на една арабска ислямска държава? Също така у мен се поражда съмнение у истинността и реалността на Вашите знания за събитията в сирия. Нима твърдите, че въпреки гражданската война в сирия, не са подставени под съмнение и под въпрос легитимността и законността на физическото лице, което в момента заема/ независимо законо- или незаконосъобразно/ длъжността “президент на сирия“?
  • 29 юрист

    2 7 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    “...Публикувано във факти.бг: .Всички сме чували за високия стандарт на обикновените хора там....“ Моляяяя? Вие пък какво ТОЧНО сте чувал за либия и какво знаете за тази държава? Аз напр. съм чувала и знам за следният случай- една жена и съпругът са пред най- голямата болница в Триполи. Много близо до болницата има общежитие за чужденци от него се вижда двойката много ясно. В един момент мъжът се обръща към жената, преспокойно вади личният си пистолет и от упор застрелва съпругата си. Тази случка се вижда и от българи, които се намират на терасата в един от апартаментите в общежитието. Да- след 5 минути идва полиция, но мъжът показва някаква карта, полицая му козирова и мъжът СПОКОЙНО си тръгва. ТОВА беше Либия до падането на кадафи. Впрочем- бихте ли изборили имената на български език на ВСИЧКИ племена и племенни групи, населяващи Либия?:)
  • 30 юрист

    2 5 Отговор
    козирова- козирУва , разбира се- грешка на клавиатурата.
  • 31 юрист

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    А що се отнася до СТАНДАРТА на “обикновените хора“ там, обикновените либийски млади мъже яко са психясали, защото заради исляма им е забранено да имат отношения с жена, ако не са женени за нея. Заради тази сватба обаче, младите либийци започват да събират пари ...ОТ ДЕЦА- от 10 годишна възраст вече работят, за да събират пари за ....сватбата си! Либийците са 100% мюсюлмани и то, в доста голямата си част- КОНСЕРВАТИВНИ мюсюлмани- само НАЙ-
    БОГАТИТЕ могат да имат по 4 съпруги, защото съпругът е длъжен да създаде дом за ВСЯКА съпруга, да го обзаведе, тя само да си събие чехличките и да влезе в него....ТОВА ли е “цъфтяща“ Либия при кадафи?!
  • 32 юрист

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    Също така- бедните млади мъже в либия са много. Далеч не всеки успява, дори да работи от 10 годишен, да спести пари за сватбата си. Такива неуспели млади мъже са много в либия, а част от тях, поради невъзможност да водят нормален полов живот заради религията им, психясват. Масово пък либийките страдат от неврози, диабет и наднормено тегло. При жените либийки ситуацията не е по-розова- баща им, съпругът им или брат им имат правото да им забранят да учат- не просто да учат в университет, а дори да завършат средно образование. Водят шериатски начин на живот, затворени като лалугери в домовете си. Да- има и богати либийци, но богатите либийки просто сменят една бедна клетка, с по-луксозна и по-богата такава. Тези неща са ми разказвани от много близък човек, работил там/ в най- голямата болница в Триполи/ над 25 години. Отделно- кадафи е бил абсолютен психопат и се чувствал отлично, когато измъчвал ЖЕНИ , но въпреки това, личната му охрана е била от жени.
  • 33 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    наи после.останаха още джихадиски джобове ,но като цяло града падна.сега кюрдите ще си поотмастят заедно с християните и язитите на идилци.само за последните няколко дни плениха около 1000 от тях.
  • 34 Хохи

    3 2 Отговор
    Нема да се плашите, Европа е на ред ако още не може да го стоплите, РАДВАЙТЕСЕ ОЩЕ НА АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ ЧОВЕКОПОДОБНИ ТЪПАЦИ.
    МЪКА МИ Е КАКВО НИ ОЧАКВА
    БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ, СПИМ И НЕ СЕ СЪБУЖДАМЕ. МНОГО СМЕ ТЪПИ ВСИЧКО Е ПРЕД ОЧИТЕ НИ!!!
  • 35 Патриот

    2 1 Отговор
    Ами юрист той е законно избраният президент. Това, че на твоите спонсори не им е "изгодно" си е техен проблем. Той е Законния президент с или без гражданска война вътре.
    Не си много по-умна от нас, а очевидно се имаш за такава.

    Патриот Красивий
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания