Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 07:27 1 465 27

Русия ще наказва родителите на протестиращи

  • русия-
  • родители-
  • мвр-
  • протестиращи-
  • учители-
  • младежи-
  • закон

В Русия обсъждат законови промени

Русия ще наказва родителите на протестиращи - 1
Снимка: БТА/ AP

Руското министерство на вътрешните работи предложи да се иска отговорност от родителите и учителите на деца, които участват в неразрешени масови акции и протести, съобщи „Интерфакс“.

Повод за предложението е увеличеният брой на непълнолетни лица, които се включват в демонстрациите. Началникът на отдела на МВР по противодействие на екстремизма Тимур Валиулин заяви, че се увеличава броят на младежите, които участват в „несъгласувани улични акции“.

„Трябва да обсъдим законови промени, които да засилят отговорността не само на тези деца, които не разбират какво става и участват основно от любопитство, но и на техните родители, а защо не и на учебните заведения“, заяви Валиулин.

Председателката на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко предложи законова забрана за участие на непълнолетни в протести. Тя получи подкрепата и от омбудсмана Татяна Москалкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни

    25 13 Отговор
    Непълнолетни нямат право на политическа дейност-закон който го има в почти всички държави. В САЩ такъв родител може да отнесе глоба до 3 К или затвор до 3 години. В германия е още по строго с панделата-5 години.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Реално

    21 14 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Пуберите нямат работа в политиката. Ако от мен зависи,поне до 25 годишна възраст не би трябвало и да гласуват.
  • 3 Kcaniba

    16 3 Отговор
    21 да речем
  • 4 адолф

    21 21 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Доживотна каторга за бащите , майките ,бабите и дядовците и кастрация на младежите с цел да не оставят развалено поколение което не се кланя на Вовката Путин!!!

    А за пълнолетните -само кастрация !!!


    ДА ЖИВЕЕш В Русия !

    Коментиран от #5

  • 5 Реално ми писна от спама тук

    14 9 Отговор

    До коментар #4 от "адолф":

    Тези НПО партенки си ги остави за теб. Не случайно политическата дейност на непълнолетни се наказва доста строго в повечето държави.

    Коментиран от #6

  • 6 русофил

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Реално ми писна от спама тук":

    Какво лошо виждаш в по-строгите закони ! Като е известно те пазят по добре....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... /другаря путин /
  • 7 Хохи

    7 11 Отговор
    БОГ ДА ПАЗИ ВЛАДЕМИР ПУТИН

    Коментиран от #9

  • 8 Румяна Костова

    12 6 Отговор
    Какво ли разбира главата на 14-15 годишен младеж илиц девойка от политика.По-добре да си ходи на купони,слуша музика и внимава в часовете по история.Тогава ще знае колко корупционни режими са дошли на власт точно с лозунги против корупцията
  • 9 Бог

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хохи":

    да го накаже както намери за добре
  • 10 юрист

    7 7 Отговор
    Аз също съм против участието на непълнолетни в КАКВИТО И ДА Е БИЛО политически митинги. Непълнолетен = лице, което НЯМА пълните граждански права, т.е. той НЕ МОЖЕ да упражнява активно и пасивно избирателно право. Тогава е безсмислено да се политизира в тинейджърска възраст, когато трябва да мисли и да се занимава с други неща- учене в училище, подготовка за следване в университет, откриване и развиване на онези негови дарби и таланти, които ще го ползват цял живот. Политиката е за онези хора, които са изпълнили условията -съгласно законите на една държава- за достигане на необходимата възраст за придобиване на активно и пасивно избирателно право.

    Коментиран от #27

  • 11 юрист

    8 7 Отговор
    Ако обаче в русия пасивното избирателно право се придобива на 16 години- а не на 18- както е у нас, или не на 21 години, както е в сащ, то тогава не е налице правна логика от подобна правна забрана. Няма как да предоставиш упражняването на пасивно избирателно право на един хлапак, който още не знае на кой свят се намира, а после юридически косвено да ограничаваш точно това му право и да го превърнеш просто в млад гласуващ добитък...А може би в някои държави се цели точно това...Не може да е достъчно зрял да гласува на избори, а да е незрял да участва в политически демонстрации!
  • 12 юрист

    5 7 Отговор
    И така- току що проверих- пълна дееспособност в русия се придобива на 18 годишна възраст , а именно“... По общему правилу, изложенному в статье 21 Гражданского кодекса РФ, совершеннолетие в России наступает с 18 лет...В частности, начиная с 18 лет гражданин вправе управлять автомобилем, вступать в брак, занимать должности на государственной службе, участвовать в выборах в качестве избирателя и т. д....“
    http://nsovetnik.ru/drugoe/s_kakogo_vozrasta_nastupaet_sovershennoletie_v_rossii/
    Следователно, обсъжданите промени не са незаконнИ, друг е въпросът, че е възможно да се приемат като държавна сопа срещу непослушните на путлеровия режим родители на непълнолетните лица...

    Коментиран от #13

  • 13 Трол

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Маалееей, тръгнала да проверява нормотворчеството на руснаците! Другия път ще те вземат ти да ги правиш. Как пък веднъж един американски закон не провери?

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Монго

    9 5 Отговор
    Явно ще се наложи да се прави проектозакон за задължителни психотестове на юристите.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 юрист

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    Имадостатъчно възможности, за да предложа масова проверка от НАП на определен кръг граждани - дали декларират доходите си и дали не укриват доходи;) След такава проверка, “умирате“ финансово над 99% от руските тролове:):) Да видим тогава каква песен ще пееш- българска или руска:)

    Коментиран от #26

  • 19 Sergiy

    5 8 Отговор
    направо всичките в затвора.
    ГУЛАГ-2, да направи путьо
    Само че, ТО -путьо се позабравиЛО, че времето е друго -21 век ;))

    Коментиран от #21

  • 20 Sergiy

    3 10 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    ти и тука успяваш ;)),
    днеска си на overtime - тролемон на путьо 24/7 ;)))
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 русия е ислям

    6 9 Отговор
    За държава от третия свят като Русия ,това въобще не ме учудва.Скоро да слагат и бурките на жените ,че започнаха да олицетворяват и исляма.
  • 23 стоян георгиев

    4 9 Отговор
    да почнат да ги разстрелват направо на площада както в доброто старо време или както е при съюзниците янукович или асад.русия е африка със сняг и определено затвърждава компонентите на страна от третия свят.
  • 24 Станислав

    2 6 Отговор
    А защо не (да се търси отговорност) и на учебните заведения? А защо не и на Путин? Оп - ГРЕШКА! Сакън да се търси отговорност он Путин - той е динствения безгрешен в Русия! Руснаците са идиоти!!!
  • 25 Трол

    5 1 Отговор
    Соросите изкараха и децата на улицата. Явно са много отчаяни. А и нашите тука как квичат.
  • 26 az 59/23

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Абе "Пъстър свят", още ли се изживяваш като голямата работа???? Ходи обяснявай какво и защо се случва в бивша Украйна.... :))))
  • 27 Дудука

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Тогава ще се наложи Навални сам да си вее знамената и да си надува дудудците!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания