19 Октомври, 2017 20:20 2 107 11

Руски кмет призова: Не бийте чужденците!

  • александър ярошук-
  • русия-
  • световно първенство-
  • призив-
  • чужденци-
  • калининград

Не ги бийте, а поговорете с тях на английски...

Руски кмет призова: Не бийте чужденците! - 1
Снимка: БТА/ AP

Кметът на Калининград Александър Ярошук отправи любопитен призив към своите съграждани в месеците преди Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия догодина, съобщи „Интерфакс“.

Кметът на големия руски град очаква между 70 000 и 100 000 туристи. В Калининград ще се изиграят четири двубоя от първенството, което се очаква с огромен интерес.

Александър Ярошук призова жителите на града да не бият чужденците и да покажат гостоприемство. Той дори заяви, че ще е най-добре за местните по време на мачовете да напуснат града и да се насладят на почивка в околностите.

„Ако знаете английски, помогнете на чужденците“, каза още градоначалникът. Футболните мачове ще се изиграят на стадион „Арена Балтика“, който е с капацитет от близо 35 000 места.

Сигурността на чужденците ще е едно от най-големите предизвикателства за руските сили за сигурност. Някои ултраски групировки в Русия се заканиха, че ще създадат ад за гостуващите привърженици. По време на Европейското първенство във Франция се стигна до кървави сблъсъци между руски и английски хулигани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 5 Отговор
    Кметът е европейски ориентиран, все пак е най-западната точка на Руската Федерация!
    Западни е педали ще си търсят боя, нали разбирате, ще молят на колене, да налапат някой друг руски Топол-М...
    Не ги бийте, просто ги игнорирайте е молбата му.
    Ще ги бият, повярвайте!!!

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Джендо

    5 1 Отговор
    Руските ултраси нападнаха англичаните в Марсилия на Европейското първенство.Имаше доста ранени.И сега некъде четох ,че се подготвят да правят подобни изцепки.Аз лично не вярвам руската полиция да позволи екцесии.Още повече , че са домакини и федерацията може да отнесе и санкции.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Кака Гинка

    4 0 Отговор
    Навсякъде по света футболните "ултраси" са диваци и са особено опасни когато в държавата им се играе важен мач. Добре е направил кметът, като е призовал за търпимост и гостоприемство.Обаче дали ще го послушат е друг въпрос: ако нещата се оправяха с "моля ви" и "ако обичате" проблема с футболното хулиганство щеше отдавна да е решен в световен мащаб...
  • 4 Румяна Костова

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джендо":

    То и англичаниите не са много мирни запалянковци.Провокацията към руснаците е била някакви обидни слова за Путин и Русия.Не,че ги оправдавам,това е футбол,а не политика,но не вярвам българите да почнат да налагат някого защото се е изказал лошо за президента ни.При Пневлевиев вероятно даже биха и почерпили.
  • 5 Социо Пато Лог

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джендо":

    Ааа, много моля - руснаците бяха по-малобройни, ако изгледате видеотата - руснаците не пипат хората седящи по кафетата, а трепят всеки , който им налази с резки движения! Въртете си "тубата", колкото искате - няма произвол, а ЗАЩИТА!!! Чудесна контраатака видяхме на единия площад с доминираща решителност!
  • 6 Анна уре22

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Руските мечки ще станат добри и мили малки сладки пухкави мечета ако ги изкъпете добре
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания