22 Октомври, 2017 11:40 4 993 34

Ракка е като Дрезден от 1945 г.

  • ракка-
  • дрезден-
  • сирия

Русия с критики към САЩ

Ракка е като Дрезден от 1945 г. - 1
Снимка: БТА/AP

Бомбардировките на оглавяваната от САЩ коалиция срещу Раккa напомнят на тези срещу Дрезден през 1945 г. Това заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Бунтовническите сили, подкрепяни от САЩ, обявиха изтласкването на „Ислямска държава“ от града през тази седмица. Той се считаше за седалището на терористичната групировка.

Конашенков обяви, че по време на бомбардировките са загинали хиляди цивилни.

„Ракка наследи съдбата на Дрезден от 1945 г. Тогава градът беше сравнен със земята от западните сили“, заяви Конашенков.

В момента Вашингтон, Париж и Берлин подготвят фонд от милиони долари, предназначен за възстановяването на мирния живот в града. Според Конашенков тяхната истинска цел е да прикрият следите от „зверските бомбардировки“.

„През последните години Русия многократно призова Вашингтон, Париж и Берлин да доставят хуманитарни помощи за сирийците, без да ги делят на лоши и добри. Те обаче винаги отказваха“, заяви Конашенков.

Според него заявленията на САЩ за триумфална победа на терористите в Ракка предизвикват недоумение.

Той напомни, че преди освободителната операция в града са живели 200 000 души, а сега там има около 45 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    18 57 Отговор
    Русия да си гледа собствените руски пътища в русия, вместо да дава оценки! То и на 50 км. от москва е като бомбардираният Дрезден през 1945 г., но путлер някакси не иска това инфо да се знае от чужденците, които никога не са виждали какво е русия, а руските тролове злостно пропагандират , че такова нещо нямало в русия... Ми водеше се война в ракка- какво точно иска да е състоянието на този град- да изглежда като след реставрация на част от ермитажа и адмиралтейството в петербург , ли? Толкова е смешен чичко путлер, че няма накъде...Стана за кашмер и на малките деца със смешните си претенции...

    Коментиран от #3, #6

  • 2 ВЪПРОС

    48 16 Отговор
    Колко още доказателства са нужни,та светът да се изправи срещу безумците от Вашингтон??? Кога ще бъдат съдени в Хага тези терористи???

    Коментиран от #4, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Прометей

    41 10 Отговор

    До коментар #2 от "ВЪПРОС":

    Ами най-вероятно ОТНОВО ще им се размине както на ДОКАЗАНИТЕ военнопрестъпници - младото Бушче и булонката му Блеър......
  • 5 Барчо

    18 39 Отговор
    "Дрезден от 1945 г. Тогава градът беше сравнен със земята от западните сили“, заяви Конашенков."

    То понеже сибирските сили оставяха германските градове цели-целенички. Не мога да разбера тази ушанка какви се оплаква... Нали и те бяха върли борци против фашизма и нацизма? И всичко това заради тъпите японци. Ако не бяха нападали Пърл Харбър, ушанките сега щеше да се поздравяват със Sieg hail.

    Коментиран от #7

  • 6 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    33 13 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Абе то и в САЩ цели щати са като след война. Да ти дам ли видео? Ама това не им пречи да унищожават цели държави и народи.Та май за кашмер си точно ти-НПО подлого.
  • 7 а стига бе

    35 13 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Барчо...ситуацията с Дрезден е призната в историята като варварство-просто защото самият град е бил без военна защита или някаква голяма военна цел-от него никаква заплаха не е имало към америте---също както са Хирошима и Нагазаки...

    Коментиран от #27

  • 8 ФАКТ

    30 16 Отговор
    Гадните и алчни американци могат само да рушът и убиват. Милиони са вече жертвите им. Демокрацията им реално е ТОТАЛИТАРЕН ФАНАТИЗЪМ,алчност,арогантност и лицемерие.
  • 9 Бесен Язовец

    18 10 Отговор
    Бо...ци важно е да си хвърлят старите бомби та после да си поръчат нови и затлъстялата нация да ги плати на ВПК. Алчни и безкруполни капиталисти.

    Коментиран от #31

  • 10 Скорпион29

    20 9 Отговор
    Ето ви отговора защо С.К се въоръжава с Ядрено оръжие за да не се повтори това и с Пхенян и др.окръжни градове.
  • 11 Kcaniba

    17 10 Отговор
    Русия е лъч спасение на света от мракобесието на фашистките корпорации и жидовскомасонското, икономмческото робство. Трета свктовна чука с бясна сила на портите, а ние робите за трети, последния път, сме на страната на тъмните сили...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Трол

    17 3 Отговор
    Спомням си Деса-стоян-То как виеше на умряло за Алепо, а тук никаква я няма!

    Коментиран от #24

  • 14 дан

    6 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Ракка наследи съдбата на Дрезден от 1945 г. Тогава градът беше сравнен със земята от западните сили“
    Само, че сега сме 2017г. няма коридори,няма спасяване на цивилно население,Русия да черпи опит от западната Коалиция!!!!
  • 15 юрист

    11 19 Отговор

    До коментар #12 от "Сандьо":

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++! СТРАННО ЗАЩО НИКОЙ РУСКИ ТРОЛ НЕ ТИ Е СЛОЖИЛ + , ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТЕ ПРОКЛАМИРАТ ВЯРНОСТ КЪМ РУСИЯ, НО НИКОГА- КЪМ БЪЛГАРИЯ, ПОСТАВЯТ ВИНАГИ РУСИЯ НА 1ВО МЯСТО, НО НИКОГА НЕ ПОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ НА 1ВО МЯСТО, МРЪНКАТ КОЛКО Е ЗЛЕ В БЪЛГАРИЯ, НО НЕ КАНДИДАТСТВАТ ЗА РУСКИ ГРАЖДАНИ И ДЕЦАТА ИМ РАБОТЯТ В “ЕВРОГЕЙСКИЯ“ ЕС, И ГИ ХРАНЯТ И ОБЛИЧАТ С ПАРИТЕ, СПЕЧЕЛЕНИ ОТ РАБОТА В ЕС, А НЕ С ПАРИТЕ, СПЕЧЕЛЕНИ ОТ РАБОТА В РУСИЯ:D:D:D
  • 16 Знаещ

    26 6 Отговор
    Това ако го бяха направили руснаците еврогейовете денонощно щяха да реват и да налагат всекидневно нови санкции, но щом САЩ го прави значи може. Е.аси двойния стандарт.
  • 17 Николаевич

    8 20 Отговор
    Така ще стане и с Москва скоро ако не смените тона вие руските тролове, защото настроихте целият свят срещу Русия, дори симпатизантите на Русия вече се настроихме срещу нея заради вас, кремълските подлоги...
  • 18 Кики

    20 6 Отговор
    Тук има приятелчета на САЩ, които твърдят, че има и триумфална победа на САЩ срещу Хитлер! То бива наглост...
  • 19 Николаевич

    4 15 Отговор
    Трябва да сме им благодарни на САЩ че ги подкараха от запад, иначе сега в Русия щяхме да сме роби на германците в трудови лагери...
  • 20 Николаевич

    6 9 Отговор
    Всъщност този град не беше ли унищожен от руските самолети или се бъркам, и ако е така интересното е защо ислямистите не отвръщат на удара ??? Русия унищожи ислямска държава, а те никакъв ответен удар нямат по Русия... странно наистина...???
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 кирил

    7 12 Отговор
    скоро беше качен клип в ютуб от руснаци как изглежда карелия от двете страни на границата. във финландия,чистота,благоустройство и благоденствие,в русия,мизерия,разруха и отчаяние. същото ще докарат руснаците и в сирия ако останат.там ги чака партизанска война като в афганистан.продължението го знаем
  • 23 миланов

    5 10 Отговор
    само дето дрезден сега е супер а в раша е разруха
  • 24 Териер

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Трол":

    А викаш "ТО" го нямало, тука е само си мени никовете.
  • 25 cornholio

    5 11 Отговор
    Хаха мужиците се загрижили, а техните бомбардировки са хуманни и неразрушителни нали?
  • 26 гост

    6 10 Отговор
    Не знам кой за какво се бие в Сирия,но преди седмица видях митинг на сирийци в центъра на Виена и на най големия плакат пишеше"Русия убива децата ни " на кирилица.Не знам какво скандираха,но се чуваха имената на Путин,Асад и Русия .Предполагам,че не са ги хвалели.

    Коментиран от #28

  • 27 Барчо

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "а стига бе":

    Добре му го каза на ментето дето ми ползва ника. От началото на военните действия в Сирия по статистика полетите на краварската коалиция в съотношение с руските бяха 1 към 50 в руска ползва. Те нямат руския боен опит и като и гледах прехвалените томахавки дето нищо не оцелват като процент, то и със авиацията явно е същата работа. Сега решиха малко а погърмят и се проявиха като нацисти от Втората световна. Бой по мирните жители, че само тогава няма да има жертви от тяхна страна. Също като когато бомбандират България от 41ва до 45та. Хвърлени над 45 000 бомби и са бомбандирани такива "невероятно яки военни обекти със стратегическо значение", като с. Църквина, с. Веселина, с. Желязковец, с. Върбица, с. Щоково, с. Чепеларе, с. ..... и т.н. до 130 села общо. Това представляват краварите. Вдигат нож само и единствено срещу умрял Лъв.
  • 28 Барчо

    13 5 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Много интересно кой сириец пък е написал този плакат на кирилица. Ти да не си гледал снимачен ден със статисти на некой американски филм??
    Краварите много обичат да сменят историята. Онзи ден гледах един "документален" филм по дискавъри мисля, че беше. Там се обяви, че японците нападнали АМЕРИКА с големи въздушни балони и въздушните течения ги доставяли директно по оборите. Та от пуснати над 2 000 бр. Мимоходом обаче се "споменава лекичко", че са достигнали 5 бр. И понеже разузнаването дало данни, че ще заразяват собствените си войници и ще ги ползват като биологично оръжие, та това е причината да се пуснат двете атомни бомби. Така те си присвояват името на "спасители", а не на "нацисти". Днес само те си вярват на това, но след 50 години, тази ще е официалната версия.
  • 29 Милко

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "ВЪПРОС":

    Когато осъдят криминален израел тогава ще осъдят и криминалните от САЩ! Те знаят как се пролива невинна кръв.
  • 30 Руслямска държава

    8 12 Отговор
    Ха ха ха жалкия Конашенков реве като вдовица за бахур.

    Какво стана товаришь Конашенков -да не ви избягаха нефтените полета ? Как ще се разплаща Асад сега . ? Нагла ,проста, алчна ,тъпа,крадлива паплач.
  • 31 Смрадлив язовец

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Алоооу, неграмотник!!! Кога ще се научиш на правопис, Путинска ПОДЛОГО?
  • 32 стоян георгиев

    0 6 Отговор
    руснака пак се изказа неподготвен.дрезден през втората световна не представляваше военна заплаха за разлика от рака където бяха концентрирани основните джихадистки сили в сирия.освен това загинаха около 1000 цивилни,предимно свързани с идил.щото в града основноно живяха семеиствата на джихадистите както и техни симпатизанти.та не виждам драма в рака освен това че руснаците не участваха в превземането на града.руснаците забравиха обаче кво причиниха на много по-големи градове в сирия като алепо или хомс.които са в руини година след като ги разрушиха и без никакви изгледи за въстановяване.

    Коментиран от #33

  • 33 Трол

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Аха, значи руснаците не могат а американците могат щото ще ги въСтановят! Умрели хиляда граждани свързани с идил. Ама ти чуваш ли се кви ги плямпаш! По лицемерие задминаваш господарите си!

    Коментиран от #34

  • 34 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Трол":

    умрели са 1000 цивилни според статистиката .основно свързани с идил.може да ти пусна филми да гледаш като се извеждаха цивилните от рака на кво приличаха.основно забулени женици с деца ,а мъжете останали вътре.пълно недоверие и ненавист към тези дето освобождаваха града и ги вадеха от боините зони.нищо общо да речем с мосул където хората посрещаха армяията със сълзи на очи и воиниците също плачеха .та тва в рака го казах още като почна че няма да има спасение за въпросния град.причините вече ги обясних.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания