22 Октомври, 2017 12:16 1 968 4

Майка на 14 арестувана за тероризъм с бебе на ръце

  • момиче-
  • терорист-
  • арест

Арестът е станал в Турция

Майка на 14 арестувана за тероризъм с бебе на ръце - 1
Снимка: Shutterstock

Момиче на 14 години е било арестувано в Турция по обвинения, че е билo част от джихадистка група в Сирия, съобщи The Sheerbrooke Times.

Момичето е с белгийско гражданство. То е било задържано с новородено бебе. Арестът е станал на 10-ти октомври. Момичето е било екстрадирано в Белгия през вчерашния ден.

Задържаната е била в неизвестност през последните пет месеца. Смята се, че тя е заминала за Сирия в компанията на радикализиран мъж и неговата тригодишна дъщеря. Семейството на момичето не е знаело, къде се намира то.

Най-вероятно тийнейджърката е последвала примера на по-голямата си сестра, която се е била в редовете на „Ислямска държава“ в Сирия, но вече се е върнала в Белгия.

Името на момичето не се споменава, но вероятно то ще бъде изпратено в институцията за непълнолетни нарушители на закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    11 4 Отговор
    Пак белгийска терористка..омръзнаха ни тмя френски,английски ,белгийски терористи
  • 2 Барчо

    9 0 Отговор
    Отишли, обучени и изпратени обратно в държавите си като спящи бомби. Няма такова нещо като върнали се сами.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Антитерорист

    4 0 Отговор
    Да бе изпратете я в пансион за девици и после олеле майкооо,защо ни взивяват?
Новини по държави: