Last news in Fakti

20 Октомври, 2017 14:14 769 0

В Гърция беше арестуван джихадист

  • гърция-
  • джихадист-
  • терорист-
  • сирия-
  • сириец-
  • александруполис-
  • ислямска държава

Мъжът направил опит за самоубийство в килията си

Гръцките сили за сигурност арестуваха 32-годишен сириец по обвинения, че членува в терористична организация, съобщи гръцкото издание „Екатимерини“.

Полицията в град Александруполис задържа лицето и започна разследване за участието му в терористична дейност. Сигналът към службите е подаден от съпругата на сириеца, която го обвини и в домашно насилие.

Семейството е пристигнало в Гърция през миналата година. Сирийците са били настанени в центъра за бежанци в Солун, но освен това са наели и апартамент в столицата Атина, пишат гръцките медии.

Полицията проверява информацията, че мъжът е членувал в терористични групировки, действащи на сирийска земя. Силите за сигурност посочиха, че лицето не представлява риск за сигурността на страната. Някои медии в южната ни съседка пишат, че арестуваният се е бил в редиците на „Ислямска държава“, но тази информация не е потвърдена.

Според източници, близки до разследването, мъжът се е опитал да се самоубие, след като е бил отведен в затворническа килия. След инцидента е бил хоспитализиран без опасност за живота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: