Last news in Fakti

2 Януари, 2012 10:19 5 366 15

Иран изстреля успешно ракета с голям обсег

  • иран-
  • ракета
Иран изстреля успешно ракета с голям обсег - 1
Вчера Иран изстреля успешно и ракета Mehrab - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иран изстреля успешно ракета земя-море Ghader в последния ден на военноморското учение край Ормузкия проток, съобщи официалната агенция ИРНА, позовавайки се на говорител на военноморския флот.

"Ракетата, създадена от ирански експерти, успешно улучи целите си и ги разруши", заяви комодор Махмуд Мусави. Той допълни, че Иран тества за първи път ракета Ghader. Смята се, че тази ракета има обсег от 200 км, който обичайно се определя за среден или дори малък за ракета земя-море, въпреки че според ИРНА става въпрос за ракета с голям обсег.

По-рано днес Мусави заяви пред агенция ИРНА, че "Ghader е ултрамодерна ракета с интегриран изключително прецизен радар, чиито обсег и интелигентна система против откриване са били подобрени в течение на предишните поколения".

 

Мусави каза още, че военноморският флот ще тества още два типа ракети по-късно днес - една ракета Nour земя-земя с обсег от 200 км, и противокорабна ракета Nasr с по-малък обсег. Ракетата Ghader е произведена изцяло в Иран, а Nour и Nasr се основават на китайски проекти.

Информация на АФП/БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 1 Отговор
    смърт за америка смърт за еврейте смърт за ватикана смърт за швейцария
  • 2 Парадокс

    2 1 Отговор
    Кики, нека мрът! Ама май не си много на "ти" с родната писменост..
  • 3 Атанас Велики

    1 2 Отговор
    Да мрът... абе ....! Нали и ние сме им съюзници бе! Нали ако тия м.....ли имат ядрено оръжие, трябва с тях да се съобразяват, а и могат да представляват заплаха за Европа! Много ограничени хора има! Израел трябва да действат, заедно със САЩ, и да им унищожат всички стратегически обекти, докато имат все още тоталното превъзходство! Не го ли направят, ислямизма ще продължи да процъфтява! Това на никому не е нужно!
  • 4 Остап Бендер

    0 1 Отговор
    Атанасе! поредната жертва на медии!!! какво му е лошото на ислямизма?!? днес е 21 век, днес имаме свобода на вероисповедание! каква заплаха е Иран за Европа???каква полза ще имат??? щом искат да имат силна армия - от къда на къде САЩ, ЕС или Израел ще им казва каква армия да имат???
  • 5 луфтвафе

    1 1 Отговор
    малко ли ви са били 500г робство че ми пишеш какво му било лошото на ислямизма бе предател кво чакаш тогава ами не се обрежеш
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Остап Бендер

    0 1 Отговор
    луфтвафе, ти собствената си история знаеш ли??? знаеш ли как се стигна до робството??? на практика, след 1945 година, ние руснаци сме ви поробили! значи и атеизма е лошо нещо??? а сега ЕС ви опъват - значи и католизма е лошо нещо??? а гърци никога не са ви обичали - значи и православие е кофти!!! история се учи от учебници, а не от весници! учи българска (поне!) история!
  • 9 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    По една ядрена кратунка отпред и "Шалом Тел Афиф !"
  • 10 Атанас Велики

    1 0 Отговор
    Какви руснаци са ви поробвали бе?!?! Индианци!! Руснаците са давали мило и драго да функционира българския социализъм! Купували са наши стоки с надценка 200% от цената на стоката на Запад (електроника), и са ни продавали нефт и газ за стотинки, след което ние сме го препродавали! Изобщо не намесвай социализма с турското робство! България по-соц време е била много достойна и горда страна! Имали сме - спорт, наука, промишленост, социална стабилност и достойнство! А що се отнася до Ислямизма, това е може би най-страшната болест на бъдещето! Страшни овчари има! Предпочитат по-голямото зло, за да се отърват от моментното - малко!
  • 11 Иван

    0 0 Отговор
    България дължи много на Русия и руския народ.Първо те са ни освободили от турско робство,което е било продължило 500 години.През това време българите са били подложени на изтребване от поробителите.За справка ще посоча че град Плевен е имал20000 жители преди да ни завладеиат турците,а след тва жителите намаляват на 5000 .15000 са избити вследствие на турските мероприятия по наще земи.Така е било и в цялата страна.Благодарение на Русия сега българия е свободна,иначе вече щяхме да сме заличени като народ,като даржава.През Руско турската воина загиват десетки хиляди руснаци в борба за свободата на българия .И на балканския полуостров като цяло.И за тва никога не трябва да забравяме хилядите загинали руснаци дали живота си за свободата на българия,и трябва да сме признателни на РУСИЯ и руския народ.
  • 12 Иван

    1 0 Отговор
    След това по време на социялизма когато българия е била в състава на источния блок на СССР сегашна Русия.Руснаците влагат в българия милиярди,ЗА ДА ПРЕМЪРНАТ страната ни във високо развита.От Русия се доставят горива на символични пари.Според тогавашните заплати горивото е било стотинки а не както сега.Русия изгражда в България фабрики заводи,построяват ни АЕЦ РАЗВИВАТ машиностроенето в българия.Всички суровини гориво ,желязо,уран,мед са доставияни от Русия за българия на смешни цени-символични.Дават на българската армя военни самолети ,танкове оръжиа,които се ползват и до днес.Тогава когата русия е вливала в българия техника и пари направили са ни даржавата индустрялна,и е имало работа за всеки.Почти всеки тогава си е направил къща или си е купил апартамент.Защото заплатите са били големи спрямо цените и е можело да се спестявя.А сега само единици могат да си позволят да си купят жилище а не както преди почти всеки.
  • 13 Борислав Братоев

    0 0 Отговор
    За какво са тези оръжия,искате самоунищожение ли?
  • 14 СССР завинаги

    0 0 Отговор
    билет за рейса 6 стотинки, бензин 20 стотинки литъра имаше бензин А 86 и бензин А92 тогава БГ беше найстина просперираща страна сега стана мармалад и никога няма да се върне онова време..трябваше да се присъединим към руснаците и да сме тяхна република и да ни оправляват от там и да сме завинаги свързани към тях....да можем да крадем с пълни шепи от запада но да сме лоялни към русия и да сме с тях в зло и добро.....виждате какво ни донесе запада дрога проституция, макдоналдс, порно абсолютен упадък на цялото общество без зна4ение от възръста децата искат нарко дилъри да станат моми4етата к....тини и фолк певици.....американцците ни удариха в младежта и подрастващото поколение ...гледайте филмите от преди 1989 година те са напълно иденти4ни с тогавашната ситуация...всеки имашее работа. жилище селата бяха пълни с живот, провинцията даваше поминък никои не искаше софия...животът беше много по добър от сега..сиренето сирене, месото месо, хлябът хляб бензинът бензин имаше сигурност, стабилност сега ..живеем ден за ден 4ас за 4ас не знаем кое е по добре да сме живи или не...
  • 15 СССР завинаги

    0 0 Отговор
    заплата 4-500 лв тогава при тошово време....сметнете 20 стинки бензина с 500 лв колко бензин купуваш?2 лв са ти 10 литра а сега ги умножете по 250 и колко става?2500 литра бензин по тогавашни цени а по сегашни? 2500 х 2.35 = около 6000лв заплата се полу4ава..кой зема сега такава заплата? говоря съвсем легално и нормално?видехте ли НАТО„ ЕС, АМЕРИКА какво ви донесоха?те са навързани едното зло води до друго зло..но някои политици взеха колосални суми (напе4атани долари, за америка не е нищо да напе4ата хартииките и да ги даде на политиците ни) а ние какво правим? мреме тва правиме