Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 19:30 15 458 9

Мистерията около клането в Балтийско море започва да се изяснява

  • петер мадсен-
  • наутилус-
  • подводница-
  • балтийско море-
  • ким вал

Изобретателят Петер Мадсен призна, че е разчленил вече мъртвата журналистка Ким Вал

Мистерията около клането в Балтийско море започва да се изяснява - 1
Снимки: БТА/АР

Датският изобретател Петер Мадсен призна пред следователите, че е разчленил тялото на шведската журналистка Ким Вал. Той обаче не спира да отрича, че е убил жената, предаде Reuters.

Мадсен беше обвинен за убийството на 30-годишната Вал, която през август се качи на подводницата му "Наутилус", за да прави репортаж. 11 дни по-късно тялото на младата жена беше намерено обезчленено на брега край датската столица Копенхаген.

Според самопризнанията на Мадсен Вал починала от задушаване с водороден окис в кораба, докато той се намирал на палубата. След това Мадсен разчленил тялото ѝ и го изхвърлил зад борда на "Наутилус".

Това е поредната промяна във версията на Мадсен за случилото се. Първоначално той заяви, че Вал се е върнала жива и здрава в Копенхаген. По-късно каза, че на борда на подводницата е станал ужасен инцидент и е погребал Вал в морето, планирайки по-късно да отнеме собствения си живот.

Мистерията около клането в Балтийско море започва да се изяснява

В началото на октомври полицията в Дания откри ужасяващи видеозаписи на убийства в сервиз на Мадсен. На кадрите се вижда как жени са изтезавани, обезглавявани и изгаряни. Мадсен обаче твърди, че много хора имали достъп до сградата и записите не били негови.

Мистерията около клането в Балтийско море започва да се изяснява



Във вторник съдът ще се произнесе дали ще удължи предварителния арест на Мадсен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    11 6 Отговор
    Какво е "водорен окис"?

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Kcaniba

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    двуокис???)))
    инак , сред цивилизованното, западното общество - снъфът е нещо естествено.... Предполагам била е в правилна посока журналистката, но защо не е била пазена???
    Или е стръвта??? Което подразбира полицията, като съучасник в снъфа....
    Благородният и богат запад

    Коментиран от #4

  • 3 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    хамав ама тя повече
    че му се вързала
    имал си е проблеми човека
    още в детството
    и то там е тази съдистичност към жените
  • 4 Химико

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Не въглероден монооксид.
    Моля Ви недейте да се изказвате без да сте сигурни
  • 5 Хомофоб

    20 2 Отговор
    Време е да идва н България и да бъде съден от български съд. Ще живее доволно и спокойто без да работи. Ще си купи някой друг съдия, прокурор, депутатче(евтини са вече) и ще може да коли и беси наред.
  • 6 Хомофоб

    6 1 Отговор
    Време е да идва н България и да бъде съден от български съд. Ще живее доволно и спокойто без да работи. Ще си купи някой друг съдия, прокурор, депутатче(евтини са вече) и ще може да коли и беси наред. Никой копче няма да му каже.
  • 7 САП

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Май автора е блял като е превеждал.

    Водоронния окис (HO) обикновено е остатъчен продукт в някои химически реакции, още го наричат хидроксилен ойн, но е крайно нестабилно съединение и почти веднага се комбинира с нещо друго, обикновено се превръща във вода. Но не знам да излиза от течността в която се образувал.

    Във подводници и други затворени херметично пространства се при намаляване на кислорода се образува обикновено въглероден окис (СО) за разлика от въглеродния двуокис(СО2) е силно токсичен.
    В такива съоръжения има специални детектори за него.

    При отворени люкове да се образува въглероден окис ми се вижда невъзможно. За да е на подводница той а жената вътре люка би трябва да е отворен.
  • 8 Луи дьо Фюнес

    4 1 Отговор
    Със сигурност не е нае. ана! Те това не го могат! Той просто си е садист съгласно представите за евроатлантическите ценности, към които се стремим! И ще ги достигнем! Тогава в хрониките ще четем "жена разчленена", по български, а а не" нае. ана"!
  • 9 Въпросчо

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: тялото на младата жена беше намерено обезчленено на брега.

    Бе явно съм тъп, ама кво е тва ОБЕЗЧЛЕНЕНО? Да не би да са и отрязали ЧЛЕНА на таз жена?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания