2 Ноември, 2017 20:12 1 660 4

Арести за каталунски министри

  • каталуния-
  • арести-
  • испания

Задържани са осем души

Осем от освободените министри на Каталуния са били арестувани, съобщи Би Би Си.

Съдът е наредил арестите по искане на прокуратурата. По-рано висши представители на каталунските власти се явиха за разпити пред съда в Мадрид.

Те са обвинени за организиране на бунт и злоупотреба с държавни средства. Заповед за арест не е издадена само за бившият каталунски министър по въпросите за заетостта и бизнеса – Санти Вила. Той подаде оставка преди каталунският парламент да одобри декларацията за независимост на региона.

Испанската прокуратура вече поиска европейска заповед за арест на бившия каталунски президент Карлес Пучдемон. В момента той се намира в Брюксел. Пучдемон заяви, че ще се върне в Испания, когато му бъдат гарантирани честен процес и спазване на правата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    4 6 Отговор
    Ако Пуйчдемона се беше постригвал нормално нямаше да върши теа небивалици, то и аз ако си окича тоа тюрбан на главата ще правя такива глупости
  • 2 КАТЮША

    8 1 Отговор
    МАЙ НЕЗАВИСИМОСТ... ААА????
  • 3 ЗЕВС

    6 0 Отговор
    Идва ред да бъдат арестувани и осъдени, хората участвали в референдума и протестите! Полицаите които "въвеждаха ред" при провеждане на референдума, са повишени и стимулирани с парична награда, за добре свършена работа. Това е демокрацията в най-чистия си вид. Пазете се, тя е между нас!
  • 4 джи пи

    6 1 Отговор
    А мислихме че в Испания има демокрация Щом там има терор какво за чакаме у нас
Новини по държави: