Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

7 ноември 1917 г. Октомврийската революция

Русия била изтощена от загубите, от постоянните поражения

Публикувана: 7 Ноември, 2017 07:30
23 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5729
7 ноември 1917 г. Октомврийската революция
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

На 7 ноември 1917 г. започва Октомврийската революция в Русия. В Петербург болшевиките на Владимир Ленин и Лев Троцки свалят правителството на Александър Керенски.

Революцията довежда до създаването на Съветския съюз - първата комунистическа държава в света, както и първата от класическите тоталитарни системи на ХХ в.

На 16 март 1917 г. абдикира последният руски император Николай II. Властта в Русия е поета от временното правителство на Керенски. Малко след това в Петроград пристига Ленин. Той констатира, че има великолепна възможност малобройната, но дисциплинирана комунистическа партия да вземе властта.

Първият опит за въстание през юли 1917 г. се проваля

и вождът на революцията е принуден да се укрива. Но вторият опит през октомври 1917 г. вече е успешен. Начало на въоръжената акция дава залпът на крайцера „Аврора”. С щурм, въпреки липсата на съпротива, е превзет Зимният дворец и са арестувани членовете на Временното правителство. Начало на въоръжената акция дава залпът на крайцера „Аврора”. Ключова роля в болшевишкия преврат изиграва Лев Троцки, чието истинско име е Лейба Давидович Бронщейн.

В качеството си на председател на Петроградския съвет на работническите и войнишките депутати той е на практика военен ръководител на преврата. Именно по негови указания първо са атакувани ключови обекти като Централната поща, Държавната банката, гарите и др. Болшевиките бързат да сложат ръка и върху всички търговски и частни банки, бижутерийните магазини, сейфовете на големите търговски предприятия, частните взаимоспомагателни каси, банковите филиали в заводите.

7 ноември 1917 г. Октомврийската революция

Установена е „диктатура на пролетариата”, създадено е първото съветско правителство - Съвет на народните комисари начело с Ленин.

По негова заповед на 6 януари 1918 г. е разпуснато законно избраното чрез свободни и демократични избори Учредително събрание. Последица от октомврийския преврат е разрушителната гражданската война в Русия.

Създадената през октомври 1918 г. от Ленин първа в света Социалистическа държава на работниците и селяните всъщност представлява германски протекторат чак до разгрома на Германия, през ноември 1918 г. Немците осигуряват на новия режим военна и материална помощ. Финансовата подкрепа за болшевиките започва още от края на 1914 г. Според германските официални документи болшевиките са получили 72 млн. златни марки, като по-голямата част от сумата е връчена след 7 ноември 1917 година. Финансирането е прекратено през юли 1918 г., когато е убит германският посланик в Москва граф Мирбах.

Идеята, че революцията била организирана от световното еврейство, се появила малко по-късно, около 1918 г., когато Троцки поел военното министерство на новосъздадената Съветска държава. Сред комисарите и началниците на различни политически управления действително имало много евреи. Но този факт не бил свързан с митичния “световен заговор”, а с факта, че евреите в царска Русия били една от дискриминираните и преследвани нации. Протестните настроения в еврейските кръгове били по-популярни отколкото в руското общество. Но имало недоволни и сред другите малцинства в Русия – фини, латиши, литовци, естонци.

Историците в цял свят смятат тезата за “еврейската революция” в Русия

за нищо повече от мит. Според тях Великата октомврийска социалистическа революция е чисто руски феномен. На Запад дори не обособяват двете революции – Февруарската и Октомврийската, а обсъждат само една революция – от 1917 г. Историците посочват като причини за нея: социалните, класовите и икономическите проблеми в самата Русия. Обясняват природата на революцията с положението на работниците, с не докрай разрешените въпроси за собствеността на земята, с националните проблеми в отделните райони, плюс огромното натоварване на руското общество, свързано с участието на страната в Първата световна война. Русия била изтощена от загубите, от постоянните поражения; настроенията сред армейските части били крайно лоши; след три и повече години война Русия не искала повече да воюва.

Русия

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
mediator37
(гост)

Неутрално
1 Отговор
В болшевишкото правителство на Ленин от 23 народни комисари (министри), 21 са чистокръвни евреи. Ленин също с еврейска кръв дядо му Бланк - чист евреин.
ВОСР- най-тъжният факт от руската и световната история .

Коментиран от #4, #20


Оценка:
-7 +34

Снайпериста
(гост)

Неутрално
2 Отговор
ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

Оценка:
-5 +15

Бесен Язовец
(гост)

Неутрално
3 Отговор
А бе с няколко думи народа на Русия не е скочил от мн.хубаво на революция. Гладът,мизерията и поттисничеството на ,,аристокрацията" и болярите е довел до тези събития

Оценка:
-8 +16

Скорпион29
(гост)

Неутрално
4 Отговор

До коментар #1 от "mediator37":


Никой не е казал че евреите са лоши хора има и лоши и добри евреи.както на всякъде по света

Оценка:
-5 +13

бог мамон
(гост)

Неутрално
5 Отговор
Комунизма е еврейска"- престъпна идеология"за контрол над масите и отричане на християнството.

Оценка:
-7 +17

За правдата
(гост)

Неутрално
6 Отговор
Ленин е 100% евреин - син на учители - евреи, заточени от царското правителство в Сибир и загинали там. Ленин е отгледан от руското семейство Улянови от неговата 3-годишна възраст, осиновили го и дали му руското име Владимир.

Оценка:
-3 +12

Пазарен Либерализатор
(гост)

Неутрално
7 Отговор
"Болшевиките бързат да сложат ръка и върху всички търговски и частни банки, бижутерийните магазини, сейфовете на големите търговски предприятия, частните взаимоспомагателни каси, банковите филиали в заводите."

И в Раша ушанките унищожават икономиката и превръщат народа в роби, после същото го прилагат в НРБ.

Паметник на Борис ||| на мястото на МОЧА!!!

Коментиран от #10, #12


Оценка:
-12 +21

Гроб за ГЕРБ
(гост)

Неутрално
8 Отговор
Глада е по-силен и от тока.Хитрия сифилистик просто се
възползвал от него.

Оценка:
-4 +12

ВМОРО
(гост)

Неутрално
9 Отговор
100 години ционистка окупация. Ционизмът е престъпление!

Оценка:
-6 +13

ВМОРО
(гост)

Неутрално
10 Отговор

До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":


Във всяко едно българско населено място паметниците на съветските окупатори трябва да бъдат премахнати!

Оценка:
-12 +18

Kcaniba
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Революцията е еврейска, русофобска с еарейска идеология на евреина Карл Маркс, вдъхновена е от евреина ленин, извършена е с уменията на евреина бронщейн (троцки), с кръвта на милиони славяни-руси-малоруси е осъществена!!!
По заповед на бронщейн и ленин са убити руския Император НиколайПърви, първи братовчед на Брттанският Император!!!
Също така е убита съпругата му и всичките му деца, дори малки момиченца!!!
Това бе геноцид срешу руския народ, удавен в кръвтта си!!! Подобен тип геноцид е описан в стария завет, когато воинстващата жидовска секта, под предводителството на моше, търси обетованата земя и избива всичко по пътя си!!!

Оценка:
-5 +21

Дедо Грую
(гост)

Неутрално
12 Отговор

До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":


Тази революция си е чисто хазарски опит(успешен) за възстановяване на хазарския каганат. Финансиран е от банките на ФЕД, чиито собственици са също такива - евреи ешкенази(хазари).
Чичко Ленин - Бланк е казвал тогава: Ако дори само 10% от руският народ са с нас, то останалите не са ни нужни.
А масата от народа е била оскотяла от мизерия и глад. Такива лесно се манипулират. Подобно оскотяване се наблюдава и унас за жалост.

Оценка:
-1 +11

Пеньо
(гост)

Неутрално
13 Отговор
И преди и след ВОСР този народ никога не е живял в демокрация! Тъжно!

Коментиран от #14


Оценка:
-7 +7

Kcaniba
(гост)

Неутрално
14 Отговор

До коментар #13 от "Пеньо":


Счастлив да си в жидовската си , весела демокрация))))

Коментиран от #15


Оценка:
-5 +4

ВМОРО
(гост)

Неутрално
15 Отговор

До коментар #14 от "Kcaniba":


Жидовската демокрация и жидовският комунизъм са двете страни на една и съща монета, наречена ционизъм.

Оценка:
-2 +10

tost
(гост)

Неутрално
16 Отговор
Я колко била интересна историята.

Оценка:
-0 +6

tost
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Руснаците са получили октомврийска пролет от Запада.

Оценка:
-3 +12

стоян георгиев
(гост)

Неутрално
18 Отговор
революцията е плод на целия руски народ и общество.липсата на каквито и да е традиции в демокрацията тогава позволяват тези извращения,които по-късно решиха да наложат и на половината останал свят.евреите участват активно в революцията но има и други ключови групи в нея квито са кавказците особено грузинци и арменци ,както и латишите изнесли военния товар на гражданската воина.германия и българия са основните виновници за руската катастрофа.без българската намеса на страната на троиния съюз нямаше да има руска революция.особено показателно за тва как и къде се позиционират народите на русия през революцията е гражданската воина.бялата армия освен от средите на офицерството и част от казаците няма възможност от никъде да събира ресурс,докато в червената армия се включва масово и доброволно цялото руско население от украина до владивосток.само че много от групирте не разбират че воюват в полза на собственото си унищожение.усещат го когато комунистите узорпират властта ама вече е твърде късно!успяват да се спасят финландците и до 1939 година поляции балтиици,но после и там идва комунизма с масовите убииства и тормоз.

Коментиран от #19


Оценка:
-9 +4

Kcaniba
(гост)

Неутрално
19 Отговор

До коментар #18 от "стоян георгиев":


Сядай 2.

Оценка:
-2 +5

тутанкамон
(гост)

Неутрално
20 Отговор

До коментар #1 от "mediator37":


Е то много са били и гейове , вкл. самия Ленин -защо да е еврейска ,а не гейска

Оценка:
-1 +2

СССР
(гост)

Неутрално
21 Отговор
Поредния кьорфишек е тази статия ! И на децата в 1 клас вече е ясно, че болшевишката революция е платена от еврейските банкери на Уолстрийт, без които комунистите никъде по света не биха дошли на власт ! Всичко останало дето се пише е само прах в очите на слепите !

Оценка:
-0 +9

Шалом
(гост)

Неутрално
22 Отговор
Някой знае ли,кой от руските милиардери, не е евреин ?

Оценка:
-0 +4

Снайпериста
(гост)

Неутрално
23 Отговор
КАПУТ ЗА ВЪШЛИВИЯТ ФЮРЕР !

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Иван Обрейков
Това коментира маркетинговият директор на "Юлен", Иван Обрейков
Не строим нито хотели, нито публични домове, както твърдят еколози, а спортни съоръжения"

Още бисери