7 Ноември, 2017 09:55 2 470 12

"Слаб 2" за Захарова

  • мария захарова-
  • евреи-
  • русия

Руско издание със сериозни критики към говорителят на руското външно министерство

Руско издание отправи сериозни критики към говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Критиката е причинена от нейно изказване, че „съветските военни са спасили българските евреи“. Според „Новие известия“ нейното поведение заслужава „слаб две“.

„Малко са страните, в които любовта към Русия е така предана, както в България. Това обаче не се дължи на общото съветско минало на двете държави, а на това, че Русия е помогнала за освобождението на българите от османско робство“, пише изданието.

Припомня се, че реакцията на Захарова се дължи на посегателство срещу паметници на съветската армия в София. Според „Новие известия“ изглежда, че Захарова не е наясно, че България е единствената държава , освен Дания, която отказва да депортира своите евреи по време на Втората световна война.

Пише се още, че докато българските граждани са лягали по релсите, за да спрат влаковете да тръгнат, съветската армия се е намирала на хиляди километри от България. Подчертава се и големият принос на българската православна църква в това дело.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    31 7 Отговор
    Както каза проф.Б.Димитров - "...руса пикла без цицки" каквото и да означава това!

    Коментиран от #11

  • 2 моя страна моя България

    22 4 Отговор
    Дааа, сега малко по малко ще почнат да замазват гафа на Захарова, щото видяха че не се получи добре. После ще се изкаже и някой по-влиятелен и накрая самата тя също ще признае че не е искала да каже това и думите й са били разбрани погрешно. А наистина е вярно, че страните които наистина харесват и обичат руснаците са съвсем малко и не бива да бъдат настройвани по такъв начин сами да се отказват от това.
  • 3 Bicheto

    19 5 Отговор
    Захарова е пиянка
  • 4 стоян георгиев

    22 5 Отговор
    тва не е самоволно изказване на захова,а част от хибридната руска пропаганда.тази женица едва ли е чела подробно българската история за да знае че сме спасили евреите си и т.н.тва е тактика с дългосрочна переспектива ,подкрепяна от новите партизани на терен с цел ново съветско робство.
  • 5 РЕАЛИСТОВ

    10 6 Отговор
    АААА ПОЛЕМИКАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ, ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ.
    Варна бургас са техни , трябва им само още сто хиляди апартамента и край с нас, крим 2 .
  • 6 юрист

    18 7 Отговор
    Вижте сега- захарова не е просто поредната руска бл**ка, а руски висш държавен служител от политическият кабинет на путлер, и тя би влезнала и в ада и би се пробвала да излъже и сатаната, ако путлер й нареди точно това. Руското издание да не ни пробутва захарова като незнаеща обикновена руска гражданка! Изявлението на захарова е добре обмисле удар срещу България, а руснаците се опитват да ни тормозят по всякакъв начин, заради мисията ни на европредседателството ни за интеграция на Западните Балкани. Считам, че в отговор българската държавна власт трябва да започне тотално проучване на руските граждани- бивши служители на кгб/ настоящи служители на фсб . с имоти в затворените комплекси на Варна, Бургас и по нашето Черноморие, и ако установи, че действат като руски държавни агенти/ каквито и са си , защото нито един от тях не иска да вземе бг. гражданство, въпреки, че живее по 6 месеца в годината в България/ на територията на България, да им сложи черни печати в паспортите, да ги обяви за персона нон грата и да ги върне на русия. Това ще е изключително голям и успешен удар по путлеровата политика на унизяване на българският народ
  • 7 Пеньо

    9 3 Отговор
    Захарова не може да си отвори устата без нареждане от малкият орк!
  • 8 EXPERT

    4 2 Отговор
    От коментарите до тук извода е че не е трябвало да ги спасяваме евреите...
  • 9 Бесен Язовец

    1 3 Отговор
    На тази и лош 1 и е много !
  • 10 Коко

    2 0 Отговор
    Простащината е голям порок придобит по рождение!
    Тя не е отрицание на
    осведоменоста нито на неосведоменоста!
    Тежко на народ, който се управлява от простаци!
  • 11 очевидно

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Нещо не вдявам? Божко Димитров да не е ослепял....? Дамата си е готина на профил, освен това се вгледах в балкона и, от чисто любопитство - на снимката се вижда хубава тераса, с красив и добре оформен натюрморт, поне под покривната конструкция, която дизайнерите не разбирам защо наричат и "костюм"? Божката наистина му беше време да се пенсионира май? Очевидно вече не вижда. Според мен като жена е красива. Но като изразител на Външно там стори очевидни гафчета, с думите си. но аз лично не се вързвам на такива слова - явно целят да уязвят някои родни политикус- иначе защо си разменят мълнии местните ни патриции на постовете и мадам? Нещо иска да каже на НЯКОЙ тук, но очевидно си говорят за техни задкулисни неща, не за нас. Впрочем, репликата на изданието им е правилна - евреите тук са спасени пряко от местно застъпничество, а Съветската армия е била на хиляди километри оттук, по това време. Но вече се е и усещал един нов нюанс в света - след пердаха яден от Съветската армия, то непобедимостта на Райхармията е тотално срината. Започва обрата на войната и то твърде осезаемо. Да се отрече заслугата на българи за спасението на местните евреи, както и заслугата на Съветската армия и решаващата и роля за да се срази Райха и да се отърве света от това диктаторско зло са напълно нелепи неща! Без колосалните жертви и военни заслуги на Съветската армия, според мен сега щеше да е Райх диктатура - мечтата и на ИД и на редица дисплейни герои-коментатори байГаньовци.
  • 12 Бай Благой

    2 0 Отговор
    Гаф на Захарчук реално няма....тя е говорител!
    Т.е. "някой" доста по-висш от нея и е написал, това което тя просто трябва да прочете....така че да не ми обясняват че е сгафила.
    Това си е чиста провокация от Русия.
    Иначе са прави руснаците, че трябва поругаването на паметници да спре!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания