18 Ноември, 2017 14:45 1 972 2

Белгия иска екстрадиране на Пучдемон

  • карлес пучдемон-
  • каталуния-
  • независимост-
  • референдум-
  • белгия-
  • убежице

Прокуратурата в Брюксел подкрепя искането на Мадрид за връщане на сепаратисткия лидер

Белгия иска екстрадиране на Пучдемон - 1
Снимки: БТА/АР

Белгийската прокуратура поддържа искането на Испания да бъде върнат отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон. Това съобщиха представители на защитата на Пучдемон, цитирани от местни медии.

Според тях съдът ще произнесе първото си решение на 4 декември.

Пучдемон и четирима бивши регионални министри от неговото правителство са в Белгия, с мярка за неотклонение. Съдът вече изслуша страните по процедурата при закрити врата.

Пучдемон се предаде на белгийските власти на 5 ноември, два дни след като Испания поиска той да бъде задържан и върнат в родината си. Същия ден той бе освободен условно, без право да напуска Белгия и със задължението да се явява редовно на полицейски и съдебни призовки.

Белгия иска екстрадиране на Пучдемон

Очакваното първо съдебно решение подлежи на обжалване от страна на обвиняемите и на прокуратурата. Срокът за произнасяне по възможното обжалване ще бъде 15 дни. Допустимо е последващо обжалване на апелативна инстанция, която ще разполага със срок от 30 дни за постановяването на решение.

Определението на апелативната инстанция също може да бъде оспорено и така окончателното решение по искането на Испания следва да бъде постановено след още 15 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото Риина.

    3 5 Отговор
    Тези гейчета от Брюксел нямат право да предават бореца за свобода Пучдемон.
  • 2 Бесен Язовец

    0 1 Отговор
    И сега Пучлю ще трябва да бяга при господарите си в братското СеСеРе!
Новини по държави: