19 Ноември, 2017 10:55 18 416 5

Аз бях следващата мишена на мафията

  • тото риина-
  • мафия-
  • коза ностра-
  • сицилия-
  • джовани фалконе

Коза Ностра беше решила да бъда убит след Фалконе и Борселино, заяви председателят на италианския Сенат Пиетро Грасо

Аз бях следващата мишена на мафията - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на италианския Сенат Пиетро Грасо заявява в интервю за в. La Stampa, че сицилианската мафия е била решила той да бъде следващият убит след двамата водещи магистрати антимафиоти Джовани Фалконе и Паоло Борселино, загинали при бомбени атентати през 1992 година.

Грасо е бил прокурор по антимафиотски процес, довел до осъждането на стотици гангстери през 1980-те години. В интервюто той посочва, че разкаяли се мафиоти разказали как босът на Коза ностра Салваторе "Тото" Риина заповядал през 1992 година и той да бъде убит.

Риина, който беше в затвора с 26 доживотни присъди, почина вчера в италианска болница на 87 години.

Аз бях следващата мишена на мафията

По думите на Грасо планът бил да го убият с дистанционно задействана бомба в сицилианския град Монреале, където често ходел на гости при родителите на съпругата си. Съществувала обаче опасност алармената система на намиращата се в съседство банка да се смеси с подадения сигнал и бомбата да избухне когато не трябва.

Аз бях следващата мишена на мафията

"После през януари заловиха Риина и затова сега съм тук да разказвам това", отбелязва Грасо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    98 1 Отговор
    В България мафията не е убила един магистрат. Може би защото преди прехода излъчиха по телевизия италианския филм Октопод. Магистратите си взеха нужните поуки. По добре корумпиран жив и богат, отколкото честен беден и убит.
  • 2 ДЗЕРЖИНСКИ

    27 4 Отговор
    Сега дори и да искаш не можеш да направиш нищо, защото ШЕФОВЕТЕ са хора на мафията, а нея я създаде не ДС (държ. сигурност), а приватизацията. За това май говореше единствено Филчев и медиите на мафията го обявиха за луд. Хората пък около него бързо отвориха торбите.
    Обаче въпросът е на богатите, живи и корумпирани магистрати децата къде ще живеят? В нормална държава или в КИНЕФ, направен от родителите им?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Иван

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЗЕРЖИНСКИ":

    В чужбина ще живеят естествено, със заграбеното от родителите им тук. Но трябва да дойде денят, когато ще бъдат върнати в чували.
  • 4 Аз ли съм или не съм

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДЗЕРЖИНСКИ":

    Децата им не са (и няма да бъдат) тук! Ще живеят в някоя добре уредена държава с парите от разпродадената от родителите им България! Евентуално ще се завръщат за евтини (за тях) зъболекари, минерални бани и т.н.
  • 5 Патриот

    1 0 Отговор
    А инспектор Катани къдего забравихте?
    Прав е Иван там ще живуркат поколенията на изродите.
    Дори и няма да има нужда да работят!
    Единственият им проблем ще е къде утре да отидат да пият кафе.
Новини по държави: