Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 08:40 2 915 16

Асад на спешна визита при Путин (ВИДЕО)

  • владимир путин-
  • башар асад-
  • сирия-
  • сочи

Двамата лидери обсъдиха ситуацията в Сирия на среща в Сочи

Асад на спешна визита при Путин (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин се е срещнал снощи със сирийския президент Башар Асад. Срещата се е състояла в Сочи, съобщава пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

Асад е бил на работна визита в Русия. Руският лидер му е представил ръководството на министерството на отбраната и генералния щаб на въоръжените сили на Русия, които са били в Сочи за заседания, посветени на темата за отбраната.

Срещата на Путин с Асад се е състояла броени дни преди тристранната среща на върха за Сирия между лидерите на Русия, Иран и Турция, която ще бъде утре.

Путин е казал на Асад, че военната операция в Сирия приближава към своя край и че трябва да се премине към политически процес в тази страна, се казва в стенограмата от срещата, публикувана на сайта на Кремъл.

"Мисля, че проблемът с тероризма има глобален характер. До пълна победа на тероризма, разбира се, сме още далеко. Но що се касае до нашата съвместна работа в борбата с терористите на територията на Сирия, тази военна операция действително приключва", е казал Путин.

Асад на спешна визита при Путин (ВИДЕО)

"Мисля, че сега най-главното е, разбира се, да преминем към политически процес и с удовлетворение отбелязвам вашата готовност да работите с всички, които искат мир и уреждане на сирийската криза", е добавил стопанинът на Кремъл.

"В този период бяха постигнати големи успехи, както непосредствено на бойното поле, така и в политически план. Много райони на Сирия бяха освободени от терористите и в тях можаха да се върнат сирийците, които бяха принудени да ги напуснат по-рано", отбелязал гостът.

Асад на спешна визита при Путин (ВИДЕО)

Асад е казал още на Путин, че разчита, че Русия ще помогне за обезпечаването на ненамесата на външни играчи в политическия процес в Сирия.

По време на срещата на двамата президенти с ръководството на руското министерство на отбраната и на генералния щаб на руските въоръжени сили Путин е повторил, че в скоро време в Сирия ще бъде поставена финалната точка на борбата с тероризма. Путин е представил на Асад и "хората, които са изиграли решаваща роля в спасяването на Сирия", се допълва в стенограмата от срещата, качена на сайта на Кремъл.

Асад е благодарил на руския министър на отбраната и на началника на генералния щаб на руските въоръжени сили за тяхната борба срещу тероризма в Сирия и за жертвите, които са дали в родината му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чуденка

    19 19 Отговор
    И защо се връщат хората щом този човек е диктатор?!

    Коментиран от #4, #6

  • 2 един

    13 20 Отговор
    Като гледам не са хукнали да се връщат.
  • 3 куку руку ку

    28 5 Отговор
    Те не бяха хукнали и бягат.
    Повечето "сирийско бежанец" бяха... и са от Африка.
  • 4 Пеньо

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Чуденка":

    Ти да не си от онези 80%? Коя страна се е обезлюдила заради диктатора си? За тези хора това е родината им! Ти имаш ли си родина? И коя е?
  • 5 куку руку ку

    10 6 Отговор
    Те не бяха хукнали и да бягат.
  • 6 куку руку ку

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Чуденка":

    Кой го определи за диктатор? фащ и подлогите им!
  • 7 урко

    23 14 Отговор
    Путин и Асад- един силен и един смел човек.
  • 8 думам ти пазарно сине

    12 2 Отговор
    Това е желан и очакван ход и от съюзниците турци, и от противниците. Да руснаците ще се оттеглят, но ... ако се оттеглят и американците и техните съюзници. Нали не си мислите, че изведнъж цялата баница ще остане за САЩ. Това се нарича поли-тика. Знак, че всички трябва да приберат жилата, иначе ще бъдат изпечени. Сега Асад е помолил Ру за след-гаранционна поддръжка. Сирийската армия е изтощена. А има още битки да води край Дамаск поне. Путин казва: ето ви мира, иначе секира.
  • 9 Реалист

    14 24 Отговор
    Двама окървавени диктатори на раздумка!
  • 10 кокин

    8 3 Отговор
    И сега като свърши войната, каква е причината "бежанците" да остават в Европа?
    Да си ходят кой от къде е и да си гласуват ако не искат вече Асад или да си го избират пак!
    Аз не го смятам за диктатор, но няма да е лошо да направи едни избори и да приключи с тези обвинения!
    Ако беше диктатор, значи е на власт с подкрепата на военните, защото те изкараха войната на свой гръб и все още не са претендирали за поемане на властта.

    Коментиран от #16

  • 11 да се вземе предвид

    7 5 Отговор
    демек Путин ще поиска от Асад да си затвори очите и да обяви амнистия за някои представители на "умерената опозиция" за да може спокойно да се разоръжат и да не създават повече проблеми. Лошото е, че САЩ ще продължат да ги насъскват срещу Асад, но след ликвидирането на ИД едва ли някой си мисли че има реални шансове Асад да бъде свален, а Сирия поставена под американско влияние както им се искаше на краварчетата и заради което беше и цялата патаклама. Ако в САЩ имат поне малко усет за нещата ще се разкарат завинаги от Сирия и ще спрат всякаква поддръжка за терористите там, ще се задоволят да точат петрол от Ирак и да си ограничат влиянието в близкия изток предвид и обтегнатите отношения с Иран и Турция. Но понеже са алчни и нагли няма да се махнат оттам и Русия и компания ще им набият шошоните много яко.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "да се вземе предвид":

    тази среща е да се обясни на асад че трябва да изчезва.тва му казва путин в прав текст.щяло да има мирен процес в които да участват всички .демек свободни избори.при такива асад ще вземе 10% .останалото ще иде при сунитите .възможно е асад да се възпротиви ,квито индикации вече има ,но няма кво да направи.
  • 14 наблюдател

    5 8 Отговор
    Като ги гледам тези двамата, много ми напомнят сцена от филма на Чаплин "Великия диктатор". И щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно. Единия изтрови норода си с БОВ, а другия срина малкото останали болници и училища под претекст, че се бори с тероризма. Сега ще преговарят за мир...
  • 15 Kcaniba

    3 0 Отговор
    опааа!!!
    Императора е отсвирил бритпетролиум и шел!!
    Корумпирано е предложил на диктатора - Газпром, Лукойл, Калашников, Су и С-400!!
    Льош!!! Мноо Льо666!!!!
  • 16 Марио

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "кокин":

    Направи си статистическа справка колко от бежанците, които са в Европа са от Сирия. Един сирийски бежанец срещу 100 африканци и араби.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания