24 Ноември, 2017 10:52 5 637 11

Надеждата умира! Няма вест от "Сан Хуан" (СНИМКИ)

  • аржентина-
  • подводница-
  • сан хуан-
  • мар дел плата

Целият екипаж на аржентинската подводница най-вероятно е загинал

Надеждата умира! Няма вест от "Сан Хуан" (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Целият екипаж на изчезналата аржентинска подводница вероятно е загинал, съобщава Reuters. Все още обаче съдбата им не се оповестява официално, а издирването продължава на пълни обороти. Властите уверяват, че се прави всичко възможно, но много от роднините на изчезналите са загубили всякаква надежда.

Преди часове беше съобщено, че в района на изчезването на "Сан Хуан" е избухнал взрив. Властите все още разследват каква е причината за него.

Подводницата на аржентинските военноморски сили прекъсна комуникационната си връзка с командването на 15 ноември по пътя си от пристанището Ушуайя до базата си в Мар дел Плата.

Надеждата умира! Няма вест от "Сан Хуан" (СНИМКИ)

Надеждата умира! Няма вест от "Сан Хуан" (СНИМКИ)

На борда на "Сан Хуан" имаше 44 души екипаж. Моряците разполагаха с кислород до 22 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чурулик чурулик

    31 4 Отговор
    Трилиони за техника и военни глупости и цел свет не може да намери некво големо потънало железо.....иначе имали не знам си кви си оръжия и технологии и марс ше колонизирали и злато от прелитащи със хиляди километри в минута астероиди ше добивали хахахах

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Емо

    7 3 Отговор
    Най вероятно са загинали при взрив за съжаление,иначе биха могли да излязат през централния отсек или през торпедните апарати,има вариант за евакуация и са го тренирали при обучението
  • 3 да се вземе предвид

    5 2 Отговор
    а и нищо чудно някоя друга подводница да ги е "тряснала", и тоя взрив да е от удара на торпедо.
  • 4 Plovdiv

    8 1 Отговор
    Боинга така и не го откриха... Както и десетки други кораби, самолети и хора. Просто има някакъв разум, пред който хората с целия си прехвален НТП са като бълха пред слон. И този разум постоянно го припомня, докато му писне, и...
  • 5 ROBIN

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чурулик чурулик":

    Може би не искат да ги намират...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ААА

    7 0 Отговор
    Странно е , подводниците имат авариен буй , който изплува при авария , и подава сигнали за бързо намиране и оказване на помощ. Каквото и да се е случило , не е имало време за реакция - Експлозия, имплозия.
  • 8 И аз съм дебил

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чурулик чурулик":

    Може би, ще е голяма изненада за теб, но космоса е по-лесен от дъното на океана. Неквото големо потънало железо е правено да не бъде намирано лесно по принцип. Няма работещи уреди на него, за голямо съжаление, вече няма и живи хора и не се отличава особено от останалото дъно.
    Но пък може да се радваш, че като гледаш сапунки с получовеци започваш да разбираш повече от хиляди професионални експерти и учени и инжинери.

    Коментиран от #9

  • 9 Чурулик чурулик

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "И аз съм дебил":

    Ама нали при аверия има системи дето излъчват сигнал за бедствие?нали има маршрут по които се е движела и тои е бил известен на аржентинското командване или си е пътувала където и писнат сонарите?нали подава координати къде се намира на адмиралите си....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кавал

    1 0 Отговор
    1969-а стъпили на луната ,2017 не могат от водата да извадят една подводница от морето.хахахах .аси лъжовния свят.
Новини по държави: