Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 10:53 654 2

Ограмотяват палавниците в Конгреса

  • конгрес-
  • сексуално посегателство-
  • сащ

Американските депутати вероятно ще имат задължително обучение за предотвратяване на сексуални посегателства

Ограмотяват палавниците в Конгреса - 1

Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува утре за задължително обучение на американските конгресмени срещу сексуалните посегателства.

Обучението ще е и за сътрудниците на конгресмените. Така народните избранници ще последват примера на американските компании, които обучават персонала си на това какво е сексуално посегателство и как да бъде предотвратено то, предаде Fox.

В компаниите в САЩ от няколко десетилетия има такива обучения. Те включват онлайн въпросници, видеоклипове, лекции от адвокати, разказващи какъв е законът и какво е сексуално посегателство. Според експерти обаче това обучение не е особено ефикасно.

Според изследване на американската Комисия за равни възможности на пазара на труда сексуалните посегателства на работното място не само, че продължават да съществуват, но размерите им са вероятно подценявани, тъй като жертвите не подават жалба, страхувайки се от репресии.

Ограмотяват палавниците в Конгреса

Гласуването за задължително обучение за конгресмените идва в момент, в който редица политици зад Океана се оказаха замесени в скандали за сексуални посегателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Защо те досега не знаеха ли какво значи сексуално посегателство ? Аз съм на 35 , със средно образование , и знам какво е .