2 Декември, 2017 23:02 3 402 8

Нова броня създава супервойници

  • броня-
  • супервойници-
  • сащ

В момента екипировката се тества

Американската армия тества нова военна екипировка, която може да даде свръх издръжливост и скорост на войниците, съобщи „Сън“.

Става въпрос за екзоскелет, контролиран от компютър. Той представлява броня, която се прикачва към екипировката на военните. Чрез нея те ще могат да се движат по-бързо и да носят повече оръжия по време на битка.

Системата е известна като FORTIS. Последните тестове показват, че тя увеличава с пъти физическите способности на военните.

В момента оборудването се тества в тренировъчен център във Вирджиния.
Бронята се задвижва с батерии и отделни мотори, което позволява пренасянето на големи товари.

Според експерти функцията на бронята е подобна на костюма от филма „Железния човек“. Все още не са ясни сроковете, в която тя ще бъде пусната за официална употреба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    17 6 Отговор
    Кацането на железният човек на луната???
  • 2 да се вземе предвид

    14 5 Отговор
    Сроковете са ясни - НИКОГА
  • 3 Роман дизел

    14 4 Отговор
    Щом е с компютър пешката е прецакана!
  • 4 mediator37

    7 0 Отговор
    Пак електрички. Дългата ръка на Илон Мъск.

    Коментиран от #6

  • 5 Сссерем

    8 5 Отговор
    Хората изобретяват екзоскелети,чебурашките не се разделят с дочените ватенки.
  • 6 Ел Класико

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    Не знам дали тук Мъск има общо , обаче изработва лазерни оръжия за Пентагона от дълго време.

    Коментиран от #8

  • 7 Барчо

    3 0 Отговор
    Работи и фантазията. Това сигурно е пак сценарий за следващ филм по комикс.
    На практика ще обуят някакъв костюм и батерията ще издържи първите 5 - 10 минутки. Ще бъде одобрен и пуснат за производство. После тоя боклук ще трябва да бъде купен от такива балъци като нас за космически суми, щото трябва да сме в крак с модата.
    В действителност батериите ще тежат не по-малко от 2-3 кила и ще имат сила да захранят системите не повече от десетина минути и после боеца ще мъкне и костюма и батериите и всичко останало. След като влачи всичко това на бегом след още десетина минути ще му бъде наритано канчето, защото няма да има сила за нищо.
  • 8 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ел Класико":

    Тия лазерни оръжия на човека стават да се ползват само в кръчмите на пентагона за светлинни ефекти като танцуват гейовете и в междузвездни войни-филма де. Ако ги имаше до сега да са ги ползвали при СК, а не да стават смешни в очите на целия свят.