Last news in Fakti

1 Декември, 2017 10:55 1 159 0

Край на кризата? Меркел се срещна с Шулц

  • мартин шулц-
  • германия-
  • разговори-
  • среща-
  • мартин шулц-
  • среща-
  • криза

Меркел и Шулц правят опити да извадят Германия от политическата криза

Край на кризата? Меркел се срещна с Шулц - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел проведе среща с лидера на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц. Двамата ще се опитат да намерят изход от политическата криза, създала се след неуспеха за формиране на кабинет.

Домакин на срещата беше президентът Франк-Валтер Щайнмайер, който призова политическите лидери да поемат отговорност към избирателите и да не въвличат страната в политическа криза, припомнят немските медии.

До политическата безизходица се стигна, след като Християндемократическият съюз, Свободните демократи и „Зелените“ не успяха да постигнат споразумение за съставяне на управляващо правителство – няколко седмици след проведените парламентарни избори в страната.

Срещата при държавния глава продължи повече от два часа. След нея не бе предвидено да има съобщение за медиите. Днес консерваторите и социалдемократите се очаква да проведат свои вътрешни консултации, преди да дадат информация за първите резултати от разговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: