20 Декември, 2017 12:28 1 181 4

Меркел отчаяно търси коалиция

  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • коалиция-
  • германия

Канцлерът се опитва да ускори преговорите със социалдемократите

Меркел отчаяно търси коалиция - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел ще направи пореден опит за съставяне на нова коалиция на среща с лидерите на социалдемократите в Берлин, предаде Reuters.

Меркел и екип от социалдемократически лидери начело с председателя на партията Мартин Шулц ще обсъдят график за преговори за евентуално съставяне на нова коалиция, оглавявана от консерваторите на канцлера.

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) се стреми да печели време в момент, когато сред нейните членове има съпротива срещу повторение на сегашната коалиция с Меркел, а Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлерка и нейните баварски съюзници от Християнсоциалния съюз (ХСС) настояват социалдемократите да ускорят преговорите.

Според представители на ХДС-ХСС Меркел се надява, че на срещата ще бъдат обсъдени темите, които може да бъдат част от евентуални коалиционни преговори.

Меркел отчаяно търси коалиция

Висши функционери от ГСДП казват, че съставянето на нова коалиция е възможно да отнеме време до март, а първият кръг от евентуални официални преговори не се очаква преди 7 януари.

След това на среща на ГСДП, планирана за 21 януари, би трябвало да бъде решено дали да се започнат диалог с консерваторите на Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юберец

    10 0 Отговор
    Време е да предложи на "Единая Россия"!
  • 2 Боримир

    12 0 Отговор
    По-добре да си търси коран, че скоро ще и потрябва.В Германия има вече милиони мюсулмани и немците са пред претопяване в малцинство.

    Коментиран от #4

  • 3 Барчо

    4 0 Отговор
    Каква коалиция, ма? Никой не те ще. Ти си троянски кон и съсипа Германия и Европа. Изчезвай от властта, за да те вкарат в пандиза до живот, където ти е мястото!!!!!
  • 4 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боримир":

    Това за претопяването го писах още преди година, но ще стане факт след двайсетина години. За сега са родени в Германия над 250000 арабски, деца на бежанци от афганистански, конгоански, сирийски, алжирски и всяква паплач произход. И това е само от бежанските вълни. Даже не говоря за турските арбайтъри.
Новини по държави: