15 Декември, 2017 11:39 2 377 15

Лондон: Москва застрашава финансови транзакции за трилиони долари

  • русия-
  • флот-
  • подводен кабел-
  • стюарт пийч

Великобритания предупреждава, че Западът трябва да защити подводните кабели от руския флот 

Лондон: Москва застрашава финансови транзакции за трилиони долари - 1
Снимки: БТА/АР

Великобритания и съюзниците й от НАТО трябва да защитят подводните кабели срещу потенциална катастрофална атака от руския флот, която може да наруши финансови транзакции за трилиони долари. Това предупреди шефът на отбраната на британските въоръжени сили, цитиран от Reuters.

По кабелите на дъното на световните океани и морета се извършва преносът на 95 процента от комуникациите и на финансови транзакции на стойност над 10 трилиона долара дневно.

"Налице е нов риск за нашия начин на живот, а именно уязвимостта на подводните кабели", заяви за ВВС началникът на отбраната Стюарт Пийч. Според него започнатата от руския президент Владимир Путин модернизация на някога мощния съветски флот поставя сериозна заплаха към западните комуникации.

"Освен че се сдобива с нови кораби и подводници Русия продължава да усъвършенства неконвенционалните си способности и средствата за информационна война", заяви Пийч.

Лондон: Москва застрашава финансови транзакции за трилиони долари

Москва непрекъснато отрича западните обвинения като истерия от времето на Студената война, въпреки че поддръжниците на Путин в страната му го хвалят, че се е заел да върне влиянието на Русия след рухването на Съветския съюз през 1991 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Памперся

    35 5 Отговор
    Памперсиии!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Петър

    9 25 Отговор
    За руснаците
  • 3 Еее

    32 3 Отговор
    Отидоха им паричките на Запада,големи ревловци са били тия англичани!
  • 4 законен

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Памперся":

    Πpeз cлeдвaщaтa гoдинa БBΠ мoжe дa дoбaви или дa изгyби 1% cлeд ĸaтo пpeз тaзи щe нapacнe c нe пoвeчe oт 1,6%", ĸoмeнтиpa бившият миниcтъp нa иĸoнoмиĸaтa нa Pycия Aлeĸceй Beдeв. "Фaĸтopитe зa pacтeжa в мoмeнтa щe изчeзнaт нaпълнo пpeз cлeдвaщaтa гoдинa. Toвa oзнaчaвa cтaгнaция", зaвъpшвa тoй.
    https://money.bg/economics/ikonomicheskiyat-model-na-vladimir-putin-gubi-sila-v-rusiya.html
    Боярщниииик !!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Памперся

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "законен":

    Незаконен - проблема, е че руснаците не можеш да ги уплашиш с липсата на пари! Та тези хора цял живот са живели така! И помни - запада го е страх от Русия, а не обратното!

    Коментиран от #8

  • 6 Бай хой

    24 1 Отговор
    Е това вече е олигофрения. Който си има лабел да си го пази.
    Това надмина и нацистите. Никой не трябва да живее защото те имали кабел.
    Да забраним производството и разпрастранението на клещи тип резачи по целия свят.
  • 7 Варна

    20 0 Отговор
    Може би повечето не обърнаха внимание на информацията.
    Дневни трансфери 10 трилиона долара в посока САЩ - Англия.
    За тези които не са запознати, САЩ са оторизирали Англичаниет като трансферен хъб за долари от Европа. Тоест плащаш в долари- задължително минава през английска банка...
    Вие разбирате ли колко пари печелят ш-те англичани само от такси по трансфера на долари днес?
    После се чудете защо банка HSBC формира над 60% от БВП на англичаните.
  • 8 законен

    0 16 Отговор

    До коментар #5 от "Памперся":

    Супер , направо да се връщат в пещерите и землянките и да карат на корени и лов , тогава съвсем няма да им дреме за "пари" и няма да се тормозят дали рублата става за тоалетна хартия или и това не ! А да си пазиш двора от помияри няма нищо общо със страх !
  • 9 Све

    18 2 Отговор
    Англо-американците почват да губят контрол
    Дано не предизвикат глобален конфликт.
    С война се нулират големите дългове……
  • 10 Барчо

    16 0 Отговор
    Краварските подлоги все приказват, че руското оръжие е поне на 20 години назад. Кво обаче излиза от тази статия? Май краварското оръжие е все в ролята на догонване от десетина години.
    Действително президента Путин на пресконференцията каза, че изобщо не му е изгодна тази оръжейна надпревара, но на Русия ще и излезе все пак по-евтино да хранят собствената си армия, отколкото чужда. Всяка държава храни армия. Нейн е избора коя. Трети вариант няма. Въпреки че всяко правило си има изключение и тук то е Швейцария.

    Коментиран от #11

  • 11 законен

    3 13 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    То страшно модерно оръжие трябва за да повредиш един кабел положен свободно на дъното и даже не е закопан !! По любимия руски начин могат да взривят една подводница отгоре и да го пишат "инцидент" ! Е сега 150-200 морячета ще идат курбан , ама нали "за родину, за Сталину" , оп грешка , за Путину !
  • 12 Kcaniba

    1 3 Отговор
    Империята на злото!
  • 13 kjl

    12 1 Отговор
    Евала ан руснаците.С десет-дванадесет пъти по-малък военен бюджет сравнение с американския. Може би с двадесет пъти по-малък от общия бюджет на НАТО, ги карат да се изпотяват нощем. Да развиват страхова невроза и да се стряскат и от миража на руски войник. Евала!
  • 14 Отоплител

    4 0 Отговор
    Тия защо не си плащат задълженията в ЕС ами само дават тъпи идеи породени от консумация на кравешко.
  • 15 kick

    5 0 Отговор
    Англичани и евреи първи трябва да се изселят от тая планета!
Новини по държави: