15 Декември, 2017 22:29 1 421 4

Тайланд иска да посредничи между САЩ и Северна Корея

  • тайланд-
  • северна корея-
  • сащ

Страната иска мир на Корейския полуостров

Властите в Тайланд са предложили посредничество на САЩ за договарянето на примирие със Северна Корея, съобщи РИА Новости.

В четвъртък в страната на посещение беше специалният посланик на САЩ за КНДР Джоузеф Юн. Той разговаря с генералния секретар на тайландския съвет за сигурност Ванлоп Ронгсан.

„Тайланд, заедно с други страни, полага всички усилия, за да върне Северна Корея на масата за преговори. Ние искаме успокояване на напрежението в Корейския полуостров“, се казва в изявление на външното министерство на Тайланд.

Подчертава се още, че страната спазва всички резолюции на Съвета за сигурност на ООН и настоява това да се прави и от корейската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 2 Отговор
    Никой неможе да посредничи!моя господар Хамерика сам взима решение коя държава да унищожи,е само С.К неможе защото пълни памперса ,че Прасчо има лоши бомби дето правят всичко на прах дори и памперсите пълни с акооо!
  • 2 Бесен Язовец

    6 2 Отговор
    Няма връщане назад ракетките вече са в комплекти по-шест, а Тайланд не мога да разбера що си вре траверската гага ?
  • 3 Барчо

    1 1 Отговор
    Ще сътрудничи Тайланд, защо не ? А руснацити само сеир гледат отстрани и се правят на ударени с мокър парцал !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.