Last news in Fakti

13 Декември, 2017 10:37 3 049 7

Северна Корея ще стане ядрена империя

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • ядрено оръжие

Ким Чен-ун иска страната му да стане най-голямата ядрена сила

Лидерът на Северна Корея обяви намерението си да превърне страната в най-голямата ядрена сила, съобщи Straits Times.

Ким Чен-ун няма намерение да е съобрази с недоволството на международната общност спрямо ядрената програма на неговата страна. Той е говорил пред работници, които стоят зад ядрените тестове на страната.

„Ще се развием успешно и ще станем най-голямата ядрена и военна сила в света“, заяви Ким Чен-ун, цитиран от севернокорейската държавна агенция.

Той е раздал и медали на експертите, имащи най-голям принос за развитието на ядрената програма на страната.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън вече обяви, че страната разглежда варианти за евентуални преговори с КНДР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    15 25 Отговор
    Те медалите и ракетите не се ядат. Гладът е по-силен от тока. Прасчо скоро ще го разбере.

    Коментиран от #6

  • 2 Кво става тук?

    25 11 Отговор
    Опа..и тук америте включиха задна. Преди седмица щяха да унищожават С.Корея...пратиха самолетоносачи и купища кораби и самолети-а сега искали преговори. Нещо САЩ съвсем глътнаха вода на международната сцена.
  • 3 Гост

    23 2 Отговор
    Новина от типа "ако не вярваш иди виж" и " да мразим Северна Корея " последно време ми идват в повече. Като ги е страх да го атакуват да кротнат. Не разбирам за какво ръчкат лайното? Най много да стане някоя беля за която ще съжаляваме всички. Да подпишат с Южна Корея договор за ненападение и да кротнат всички вече и това е!
  • 4 Кимчето

    5 4 Отговор
    Браво Нерез браво
  • 5 Morgoth

    12 5 Отговор
    Ядрената програма на Северна Корея приключи. Те вече разполагат с междуконтинентална балистична ракета и с ядрени глави. Доказаха и че могат да направят термоядрена бомба въпреки, че надали могат да я качат на ракетата си. Но това не е важно. Важното е, че са реална ядрена сила. Оттук нататък ще трябва да се върнат на масата за преговори като ще им се наложи да преговарят за броя на ядрените глави и броя на ракетите които ще държат в готовност в замяна сваляне на част от санкциите. Кимчо си бетонира позицията, стига разбира се да не го пушнат неговите хора, нещо което не рядко се е случвало в комунистическите диктатури.
  • 6 СССРБАРЕТА

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    И баба ти е разбрала че глада е по силен от тока, ама файда нема седи си на гладно и на студено в Европа ХАХАХАААА
  • 7 Диди

    2 15 Отговор
    Ким е опасен.Днес е проблемът с САЩ,а утре може да заплаши Европа.Такива диктатори не трябва да живеят дълго.А вие русофили го славите.
Новини по държави: