30 Декември, 2017 09:06 3 893 18

Нацист от Аушвиц влиза в затвора на 96

  • аушвиц-
  • затвор-
  • съд

Решението е на конституционния съд в Германия

Германският конституционен съд взе решение, че бившият надзирател от Аушвиц Оскар Грьонинг трябва да влезе в затвора, съобщи ДПА.

Грьонинг е на 96 г. Известен е още като "деловодителят на Аушвиц". Той беше осъден на 4 години затвор още през 2015 г., но обжалва, заради напредналата си възраст.

Конституционният съд обаче отхвърли тези доводи, заявявайки, че поради тежестта на престъпленията му е особено важно да се види, че той е наказан.

Грьонинг се е занимавал с отчитането на парите и скъпоценните вещи, прибирани от жертвите в лагера.

Решението на конституционния съд не може да бъде обжалвано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емигрант

    54 1 Отговор
    Упадъкът на Германия започна преди 3 години.
  • 2 гощо

    67 0 Отговор
    При сегашните проблеми на Германия този трябва бъде реабилитиран и да му възложат ключови задачи,че пак някакъв джихадист заклал 15годишно момиче там?!?
  • 3 той

    29 1 Отговор
    Ей тия нямат милост и после кои били лошите.
  • 4 hard

    19 23 Отговор
    Нашите имат милост и голяма напредналост и затова диктатора ни си почина на спокойствие в розови пелени и никой не го осъди за геноцида над народа си.А румънците на момента удариха оловото в главата на диктатора си щото явно са искали упадък за себе си и милост за диктатори!
  • 5 333

    30 4 Отговор
    Германия е смазана!
  • 6 Няма значение

    8 20 Отговор
    Ами аз съм в Германия и не ми се вижда смазана пожелавам ви успех в България

    Коментиран от #10

  • 7 коментар

    12 4 Отговор
    Германия е толкова много смазана та чак не може да се разбере кое и е смазано.А нас ни управляваха тези дето управляваха съветска русуя и сме напреднали толкова много като съветска русия от Германия та накъдето и да погледнеш се разплакваш!
  • 8 Stefko 88

    10 1 Отговор
    Горкия човечец. Какво толкова е направил?
  • 9 Пенчо

    17 2 Отговор
    След още няколко години маймуните като почнат да ги колят и изнасилват редовно,сами ще ги търсят такива като този дядо.
    Sieg Heil!
    https://m.fakti.bg/world/277742-bejanecat-abdul-zakla-15-godishna-germanka

    Коментиран от #11

  • 10 Барчо

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Няма значение":

    Като се изпърдиш, не започва да мирише в цялата стая на секундата. Картинно казано де! Бомбата там е задействана от чалмите-камилари. Ще си говорим пак след десетина години. За сега там на място са родени около 300 000 чалмички. По германските статистики. И продължават да се раждат. Като станат на по 12 г и те ще раждат. Казваше се някаква математическа прогресия. Там има условия е ще се плодят като плъхове след голям зърнен уражай. След 18 г те ще решават дали ще бъдат граждани на Германия или ще се върнат в родината си при камилите. Предполагам повечето ще останат, но няма да бъдат с немски ценности, а добре възпитани от родителите си камиларски ценности. Да ти обяснявам ли натам какво се случва? Просто тук си иска технологично време. В Германия след 50 г няма да произвеждат БМВ, а ще отглеждат камили.

    Коментиран от #14

  • 11 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пенчо":

    Красота.
    Също като във вица дето едното магаре помагало на другото, че си счупило крачето и го носело на гръб. Така казала учителката на децата, които я попитали какво правят тези магарета. Иванчо естествено се изцепил, че то така било и в живота. Ти му помагаш, а той ти го отцепва така, че ти спира въздуха.
  • 12 Барчо

    10 1 Отговор
    Чудя се какво е това правосъдие!!!! Не се ли замисляте? Войната е завършила преди повечето от тук пишещите да са били родени. Престъплението е било преди около 73 години. Къде е бил през всичките тези години? Коя държава го е укривала? И много, много питанки.
  • 13 Бат Саше

    6 2 Отговор
    Нямам търпение, тази еврейска паплач и лакеите им бюрократи, да напълнят пак лагерите, но този път с модерни технологии за унищожение. Срам и позор за германския народ! Да се гаврят с достойни възрастни хора, герои, които превърнаха германците поне за малко във велика нация! Днес Германия е пародия, карикатура, загиваща цивилизация от импотентни "либерали"и евреи!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Емил

    5 2 Отговор
    Германия, все още е окупирана страна - решенията ги вземат във Вашингтон (не американците, а евреите). Целта на ВСВ беше постигната: Великобритания и Франция загубиха колониите си (САЩ ги взе). Другата Европа - разорена и заробена (план Маршал). Единствен победител - евреите - получиха Палестина, принесоха човешки жертвопринос (холокост за ешкеназите), сега ще получат и Еросалим и ще изпълнят хилядолетната си мечта - да построяъ наново Храма на Сион. Интересно само как ще накарат мчсчлманите сами да съборят Ал Акса?
  • 16 hard

    3 4 Отговор
    Германия си взима сама решенията и затова я мразят.
  • 17 гост

    6 1 Отговор
    Евреите контролират Германия и цяла Европа , за САЩ да не говорим .
    Този възрастен човек това е работил надзирател , няма вина за нищо . А това да го вкарат в затвора на 96 без вина е еврейска гавра и знак че с Германия е свършено . Еврейката Меркел я наводни с черни отрепки и до 20 години тотално ще я дезинтегрират .
  • 18 гражданин

    1 6 Отговор
    Евреите не контролират никого.Германия си се оправя съвсем сама.А Русия вече не може сама да се оправя защото е затънала до уши.
Новини по държави: