1 Януари, 2018 10:20 2 360 12

Китай ще насърчава сътрудничеството с Русия

  • китай-
  • си цзинпин-
  • русия

Си Цзинпин ще реализира нови реформи

Китай ще насърчава сътрудничеството с Русия през новата 2018 г. Това заяви китайският президент Си Цзинпин, цитиран от Global Times.

Цзинпин изпрати официално поздравление към руския президент Владимир Путин и руските граждани. Китайският лидер изрази задоволство от координираните действия между двете страни по основни международни въпроси.

Цзинпин отбеляза желанието си за развитие на международната политическа координация с Русия.

"Използваме шанса да празнуваме през 2018 г. 40-ата годишнина на политиката за реформи и откритост с цел по-нататъшно развитие, защото реформите и откритостта са пътят, който трябва да следваме, за да постигнем напредък в днешен Китай и да осъществим китайската мечта", отбеляза Цзинпин новогодишното си изявление.

Той обяви, че смята да продължи с икономическите реформи в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    6 20 Отговор
    Това всъщност си е едно стандартно новогодишно заявление - приветствие, което са получили още много страни, дори и България !
  • 2 ЬЬЬЬЬЬ

    28 7 Отговор
    Някой тук ми спореше,че Китай никога няма да бъде с Русия-заради търговията си със САЩ...--айде и тази НПО-партенка умря.
  • 3 да го кажем направо

    29 5 Отговор
    Стандартните новогодишни приветствия са от посолствата в дадената страна.А изказването на държавен глава към една определена страна и народ-в случая към Русия,си е чисто деклариране на офицялната политика и доктрина на Китай.Ужасно глупаво е,да омаловажаваш точно това изказване-просто е неадекватно...
  • 4 Гинеколог

    19 5 Отговор
    След това новогодишно приветствие, акциите на производителите на памперси са се вдигнали в нюйоркската борса..

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТТТТТ

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "sssd":

    Защо си мислите,че всичко е пари и всичко се продава???..Глупава позиция..

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    8 11 Отговор

    До коментар #6 от "ТТТТТ":

    Не става въпрос за пари, човека ти е казал : "оставям това тук", а го е оставил за да можете вие русофилчеата да си сравните часовниците и да престанете тук да козите без козове, че китайчеата са гооолем дослук с руснячеата, а с проклетите американуи са върли врагове !
  • 8 Гинеколог

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "sssd":

    Благодаря за изпратеният линк.
    Цитат: “тръмп увери, че не упреква Китай за огромния му търговски излишък със САЩ, а прехвърли вината върху предишните администрации на ръководената от него страна."
    Значи краволандия смята за вина, това че Китай изнася повече, отколкото внася от щатите! Това, като минимум е смешно признание на загубена икономическа война!
  • 9 Румяна Костова

    29 3 Отговор
    Мечтаеха си американците да насъскат Китай срещу Русия.Уви,и двете държави се управляват от правилни мъже.Този път не успяха да създадат конфликт,на чужда територия,обслужващ техните интереси.Хареса ми дипломатическия подход на Цзинпин,прие Трамп,показа му дворци,спретна му подобаващи приеми и накрая-опа,с усмивка го изигра.
  • 10 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гинеколог":

    Не ги понасям краварите, но сметам да си купя акции на Белана докато не са се вдигнали. Със сигурност тяхното производство няма да и стигне и ще завземем пазара на памперси и ТХ. Само че ще ги продаваме срещу левове. Да се озорят да ги търсят.
  • 11 simonm

    0 16 Отговор
    Преведете точно,да не казва Сибир е Китайски
  • 12 Трапер

    1 16 Отговор
    Точно така - “...и да осъществим китайската мечта”.Т.е. Урал и Сибир в границите на Велик Китай !