1 Януари, 2018 13:29 3 391 34

Ким Чен-ун плаши САЩ с ядрен бутон

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • сащ

Според него ядреният арсенал на Северна Корея е завършен

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви, че ядреният арсенал на неговата страна вече е завършен, съобщи Гардиън.

Той отправи предупреждение към САЩ, като заяви, че ядреният бутон е на бюрото му.

„Ние постигнахме целта си за завършване на ядрения арсенал през 2017 г. Ние ще търсим широко производство на ядрени глави и балистични ракети, както и тяхното разпространение. САЩ трябва да знаят, че ядреният бутон е на бюрото ми. Това не е изнудване, а реалност. Наближаващите зимни Олимпийски игри в Южна Корея ни дават добра възможност, да демонстрираме единството на корейската нация, като се надяваме на добри резултати“, заяви Ким.

Той призна, че в момента обмисля изпращането на делегация за игрите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ТРАМПОВ

    15 14 Отговор
    Преместих си го у другио крачол !
  • 2 Бесен Язовец

    18 16 Отговор
    Чухтели БЕ сороси БУТОНА Е ГОТОВ ?

    Коментиран от #6, #19

  • 3 Скорпион29

    12 10 Отговор
    Само как гледа от триногата истински Лъв който си търси нагла жертва

    Коментиран от #7

  • 4 Бесен Язовец

    6 11 Отговор
    Днес буто утре вече БОТОНИЕРА

    Коментиран от #5

  • 5 Скорпион29

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    И ще свири Марсилезата набутониерата
  • 6 Барчо

    10 11 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Трампито таквиз бутони ги има една камара, може даже и на теб да ти лепне един на дупето !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 го60

    10 5 Отговор
    Не знам ким чен ум хум х*й какво плаши, но аз как се уплаших като си видях портфейла след снощи...
  • 10 Кики

    9 7 Отговор
    Честито на С.Корея за новата придобивка! Обаче санкциите ще останат за съжаление, докато САЩ съществуват... Но севернокорейския народ е силен и ще се справи.
  • 11 БъХъ

    14 13 Отговор
    Ако ракетата на Дебелия не падне в океана сама ще бъде свалена от американското ПРО. Кого си мисли, че ще уплаши този угоения ? Според мен повече трябва да се притеснява да не го изядат за някой празник неговите хора. :D

    Коментиран от #16, #21, #26

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 OMG WTF

    6 4 Отговор
    От всичко разбирам- политика, монокли бинокли, телескопи, физика, купринени буби
  • 14 До Скункси

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Ти да не обърка снощи захарта с нафталина?
  • 15 СССРБарета

    10 3 Отговор
    Браво Кимчо!!! Дебелите треа да им е горещо на задниците хахахаха! Пожелавам ти и през новата 2018г. да слушаш Путин и всичко ще е наред!

    Коментиран от #17

  • 16 Абе гупако!!!

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "БъХъ":

    А като бъде свалена тоя ядрен зрив над Хамерика ,какво вещае?!?
  • 17 Еми да!

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "СССРБарета":

    И като го слуша ,какво?!ще му е сигурно ,че Хамерика ,ако предприеме война има ГРЪБ(сериозен)!
  • 18 Голем смях

    8 3 Отговор
    Този май си търси мавзолей.Жалко че народът ще го отнесе покрай него.Но всичко е игра.Не е толкова тъп,че да се лиши от разкоша в който живее.Този тумбак не е от ориз .
  • 19 Зиманн

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Без да съм Соросоид, ще ти кажа, че новината е твърде лошичка..., защото, самият Ким е изперкал на войномания, ето - "Ние ще търсим широко производство на ядрени глави и балистични ракети, както и тяхното разпространение...", което означава, че самия Ким с нищо не е по-добър от онези империалисти по света, които сеят войни, ад, разруха и смърт на невинни.... Ако това те радва, то мен ме плаши. Защото заради някои луди, патим много нелуди... А лудите умора и край от хилядолетия все нямат.... В случая Ким не е прав, защото и да има ядренно оръжие, не е редно да то размахва като войнолюбец над света. Колкото до оръжието, много могъщи цивилизации са затривани за миг. Но не можеш отся плявата от гумното, нито добрите от злите, в гигантски мащаби. Ето затова Ким и други такива ме плашат... те са война.

    Коментиран от #22

  • 20 Българин

    8 8 Отговор
    Руското прокси Ким накрая ще яде дървото, а покрай него и лудото джудже, което го снабдява с ракети и го нахъсва да се репчи на САЩ.
  • 21 Барчо

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "БъХъ":

    Това да не ти е ракетка от вестник, бе пич. Тия излитат бързичко извън хатмосферата и посленка точно над точката на попадение па улизат у нея. Ако да речем е една, сигурно може да се бумне. Ма ако са 200 не съм толкова сигуен. Па има и друго дека си го пропущил. Тия междуконтинентални ракети ще се взривяват доста километра преди да стигнат до земята и няма нужда да ги пука хамериканската ПРО. Тогава сите сателити там ке идат у синемата, па да не говорим кво че стаа доле. Така че по-добре тръмпозо да си затвори устата и да не предизвиква съдбата.
  • 22 Барчо

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "Зиманн":

    Интересно написано. Само че в случая Ким е жертвата, но ти го причисляваш към агресорите. Това въоръжаване има доста дълга предистория в годините. Още от далечната 1950 - 53 г. Тогава американците избиват 20% от населението на СК. Дори от "приятеллски американски" огън са избити над 100 000 от ЮК. Разкрит е план от тогавашно време да се хвърлят между 30 и 50 ядрени бомби в СК, за щастие не осъществен. Всички градове в СК са изравнени със земята. Хвърлят се повече бомби и напалм отколкото по време на Втората световна хвърлени срещу Япония. В една бомбандировка на населено място построено от дървени и бамбукови постройки живи изгарят около 30 000 мирни жители.
    Това Ким и СК не искат да се повтори никога повече и правят всичко възможно да стане реалност.

    Коментиран от #23

  • 23 Барчо

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    По онова време СК отправя молба към руснаците за помощ и те изпращат една ескадила с Миг-15. Пилотите са асове ветерани от Втората световна и например на 12.4.51 г при схватка са свалени 25 стратегически бомбандировача и 100 пилота, без руснаците да загубят самолет. Краварите твърдят, че са свалили 11 бр. През септември същата година в един бой са свалени 92 американски самолета срещу 5 руски. Там са бомбандирали и австралийски въздушни сили. В една битка са свалени 19 от 20 самолета без да бъде свален руски самолет. Единия просто е търтил да бяга и руския командир Крамаренко просто го съжалява и го оставя. Руснаците тогава имат един недостатък и той е намесата на Сталин военните порядки, която довежда до свалянето на руски изтребители, които връщат изгубените надежди на американците. След смъртта му военния паритет възвръща първоначалния си вид, но и войната приключва. Данните за свалените самолети, както и за бомбандировките и жертвите са публикувани от американците.
  • 24 Цар Вул

    10 4 Отговор
    Глей коментар!Глей изказ!Завършили били ядрения си арсенал?!На куково лято!Американци и руснаци и другите държави имат ядрено оръжие от 45 година/САЩ/ и 49 година /Русия/ и от тогава само усъвършенстват,а този малоумник има две бомби и три ракети и ще плаши!Ама гаргите!Плаши защото знае,че ако се употреби това оръжие САЩ трябва да унищожат целия свят-то е радиация,слънчево затъмнение,повишение/драстично/на темепературите и т.н.и т.н.Затова тази дебела свиня се перчи"като петел на бунище"!Сега пък ще праща спортисти в Южна Корея!А на бас,че нито един отишъл там няма да се върне в тази клоака!!То бива простотия бива ама"Слон за мезе"!Ако не са били Китай с милионите войници и Русия с оръжие този маймун и неговите предшественици нямаше да ги има!Ама то не е късно!

    Коментиран от #27

  • 25 Трапер

    6 4 Отговор
    До ядрения бутон има и един Макаров зареден само с един патрон...
  • 26 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "БъХъ":

    И до сега американското ПВО на половината им флот разположен там, се смля да им сваля ракетите изстреляни на интервал по един брой. Една да бяха свалили , от кумова срама. Осъществиха и подводен старт на балистична ракета от подводница, ако разбираш какво значи това, пред бреговете на САЩ. То и аржентинската подводница ,още я търсят .

    Коментиран от #28

  • 27 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Цар Вул":

    Ма пак не си разбрал написаното. Завършил е явно минимума му за ядрен арсенал, необходим на СК да отвърне на удар отвън. По тази причина и има така нареченото "копче". До сега явно и това не е имало. А иначе ще продължат да трупат ядрено оръжие. И в ЮК на олимпиадата не пращат спортисти, а делегати. Разлика голяма. Друг е въпроса дали ще имат мозък в главата си южняците, за да ги приемат и по този начин да покажат желание да не ескалират нещата до крайни простотии.
  • 28 Барчо

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Е та тия прехвалени системи Пейтриът ако бяха сработили, щеше да се види какво могат. А явно не смеят да направят демонстрация, че да не стане нещо непредвидено.
    И аз това бях писал, че трябваше още в началото всяка една ракета, която напусне територията на СК да бъде свалена. А то те оставиха да си летят и през цяла Япония. Смех. Ма и жалко.
  • 29 реалист

    6 2 Отговор
    Сега следва ООН да им признае статута на ядрена сила и да им даде място в съвета за сигурност с право на вето . Ах ,че интересен водевил ...
  • 30 Бат Мишо

    7 2 Отговор
    преди да дрънкате че ким и СК народ са изперкали я попрочетете какъв геноцид и какви гаври и какви химически оръжия са изпитали на гърба си от американците
    щяха да са изперкали АКО НЕ бяха се въоръжили с ядерки
  • 31 Бат Мишо

    6 2 Отговор
    ПС само да ва светна че ядрен обект НЕ се бомбардира по никакъв начин
    не и ако е на 100 км от Русия и Китай
    не и без да си сложиш табелка на задника
    РИТНЕТЕ МЕ ЯКО ЗАЕДНО щот праих тъпотии
  • 32 Бат Мишо

    5 4 Отговор
    и сина ми на 8 год знае че обхватите и на Китайската и на Руската ПРО включнат СК щото са на 400 км МИНИМАЛНО от границите им и болъше
    така че за кви удари над корея се говори не сфащам
    аааааааа с пехота може да кат корейската война
    и те Кигай и Русия туй чакат да ги впрегнат 2 ри път в корея краварите пешеходци
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: