3 Януари, 2018 20:32 2 150 9

Смъртна присъда за тероризъм (СНИМКИ)

  • израел-
  • тероризъм-
  • смъртна присъда-
  • бенямин нетаняху-
  • авигдор либерман-
  • израел бейтену

Израелският парламент одобри на предварително четене проектозакон, предвиждащ най-тежкото наказание за престъпления, свързани с терор

Смъртна присъда за тероризъм (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Проектозакон, предвиждащ смъртно наказание за тероризъм, бе одобрен днес на предварително четене от израелския парламент с малко мнозинство от 52 срещу 49 гласа, предаде ТАСС.

Нормативният акт бе внесен от партия "Израел бейтену" на министъра на отбраната Авигдор Либерман и получи подкрепата на премиера Бенямин Нетаняху. Предстои той да премине още три четения, преди да бъде приет.

Законът предвижда военните трибунали да могат да налагат с обикновено мнозинство смъртно наказание за престъпления, свързани с тероризъм.

При дебатите преди първото гласуване Либерман заяви, че новият закон ще представлява "възпиращо средство срещу терористите, което със сигурност ще е по-ефикасно от разрушаването на къщи на близките им".

Смъртна присъда за тероризъм (СНИМКИ)

Според Нетаняху, който присъства на гласуването, става въпрос за "въздаване на правосъдие при най-крайните случаи".

Време е да започнем да прилагаме смъртното наказание срещу терористите при най-тежките случаи, заяви израелският премиер през юли миналата година, когато посети близките на три жертви на нападение в еврейско селище на Западния бряг.

Смъртна присъда за тероризъм (СНИМКИ)

Смъртна присъда за тероризъм (СНИМКИ)

Смъртното наказание е предвидено в израелския военен закон на окупирания Западен бряг, но никога не е било налагано.

Законодателството в международно признатите граници на Израел предвижда смъртна присъда за престъпления срещу човечеството и за измяна. За последен път такова наказание е било приложено срещу нацисткия военнопрестъпник Адолф Айхман, осъден през 1961 г. и обесен година по-късно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 село

    6 6 Отговор
    Браво за това решение цяла европа трябва да последва Израел много боклуци не заслужават живот или да пълнят затворите .

    Коментиран от #4

  • 2 Gost

    8 5 Отговор
    Браво на Нетаняхо той като най известен терорист трябва да се убеси най напред , две държави са най големите терористи това Псионистите и пентагон ( евагалистите) за всички смърт!
  • 3 Анонимен

    3 4 Отговор
    Не ми харесват евреите за много неща, но това решение е добро.
  • 4 990

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "село":

    Тези боклуци са ти докарани тука от американците и Израел

    Коментиран от #5

  • 5 пир

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "990":

    Българския народ е най-проклет от целия свят
  • 6 Русчуклия

    5 2 Отговор
    Добро решение, ама ако се приложи трябва да пратят на бесилото почти цялото правителство исраел! Причините са толкова много, че дори еднополюсната им трактовка на понятията не е в състояние да им помогне! Достатъчно е да ги пита човек, как намират в себе си правото да населяват територии извън международно признатите граници? Някой може ли да обясни? А знаете ли как те самите обясняват това? Защото се смятат за богоизбрани и това им дава правото да мислят, че всички останали са твари!

    Коментиран от #9

  • 7 ХАСАН

    2 1 Отговор
    Къде е Европа???Европейски ценности ,права на човека??Как може да се върне смъртно наказание в "демократична" държава като Израел!???
  • 8 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Нали знаете че който пречи лесно се доказва че е терорист и готово. После кажи че нямаш сестра. То това е проблема на смъртното наказание че могат да се набедят невинни.
  • 9 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русчуклия":

    Правилната дума е "гои".
    Защо там може смъртна присъда, а тук трябва да сме толерасти?

    Къде е равенството и битката за човешки идеали и право на нормален живот?