8 Януари, 2018 13:50 1 763 8

Орбан: Бежанците са завоеватели

  • виктор орбан-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • мултикултурализъм-
  • унгария

Унгарският премиер скочи на мигрантите, които идват в Европа по икономически причини

Орбан: Бежанците са завоеватели - 1
Снимки: БТА/АР

Унгарският премиер Виктор Орбан нарече завоеватели онези бежанци, които пристигат в ЕС в търсене на по-благополучен живот, предаде ТАСС, като се позова на интервю, дадено от политика на германския в. Bild.

Запитан защо Унгария не желае да приема кандидати за убежище, Орбан казва: "Ние не гледаме на тези хора като на мюсюлмански бежанци. Гледаме на тях като на мюсюлмански завоеватели. За да се озове в Унгария, човек, примерно от Сирия, трябва да преодолее територията на четири страни, които, дори да не са толкова богати като Германия, все пак са стабилни, тоест там те вече не трябва да се страхуват за живота си".

"Дори само това е потвърждение, че те мигрират по икономически причини в търсене на по-добър живот", добавя политикът.

Орбан заявява, че страната му трябва да има правото сама да решава кой ще живее на нейна територия. Той изразява опасения, че прекомерният брой мигранти от мюсюлмански страни може да предизвика появата на т. нар. успоредни общества.

"Християнското и мюсюлманското общество не може никога да бъдат обединени", обяснява той. Идеите на мултикултурализма според него "са илюзия".

Орбан: Бежанците са завоеватели

Орбан заявява, че Унгария допринася за уреждане на миграционната криза, действайки като защита на външната граница на ЕС със Сърбия. "Това ни струва един милиард евро от 2015 г. насам, а Брюксел не ни е платил нито цент", отбелязва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    61 2 Отговор
    Браво на Орбан. Човек който може .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината

    48 0 Отговор
    Да 100% прав..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КАСАПИНА

    27 0 Отговор
    Просто няма нужда от коментар ,не мога да добавя нищо,кратко точно и ясно.И още евролидери са на същото мнение- бежанците да бъдат върнати там откъдето са дошли.
  • 6 Различен

    29 0 Отговор
    Кога и ние ще имаме такъв премиер??
    Ех мечти, мечти!!!!!!
  • 7 ГРАНИЧАРЧЕ

    5 0 Отговор
    Евала на Орбан.Единственият лидер в Европа който държи за народа си,говори истината за бежанците и най важното КАЗВА ГО БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА И СЪОБРАЗЯВА С ПРОДАЖНИЦИТЕ НА ЕВРОПА.
    А сега кажете пак че управляваната от бабичката нация е най-великата в Европа.Останали са само мишки и мюсулмани в бабишкерината държава.
  • 8 соросоидни кърлежи

    4 0 Отговор
    Орбан мрази алахакбаровци, и има защо. Такива ислямисти от години живеят в Европа и да днес никой от тях не е интегрирал, напротив от тези среди излизат терористи,трябва ли на Орбан да приеме тези просяци, мързеливи орди.А сорос го гонят от всички нормални държави...
Новини по държави: