Last news in Fakti

17 Януари, 2012 16:42 1 085 0

ЕС започна процедура срещу Унгария

  • унгария-
  • барозу-
  • процедура

Брюксел започна процедури за нарушения срещу Унгария за три конституционни реформи, които са в разрез с европейското законодателство, обяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
Повод са  оспорваните реформи на централната банка и съдебната система, които усложняват усилията на страната да си осигури необходимата финансова помощ.
ЕС е обезпокоен, че новите унгарски закони ще изложат на опасност независимостта на централната банка, ще принудят стотици съдии да се пенсионират по-рано, а унгарската служба за защита на данните ще бъде отворена за политическа намеса.
Компромисът по новите закони ще бъде решаващ за това Унгария да си осигури спасителна финансова помощ от Международния валутен фонд (МВФ) и ЕС и да си върне доверието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА