Last news in Fakti

17 Януари, 2012 17:05 1 619 0

Нови пет трупа на „Коста Конкордия“

  • коста конкордия
Нови пет трупа на „Коста Конкордия“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пет тела са били открити в потъналия наполовина край остров Джилио италиански туристически кораб „Коста Конкордия”, предаде АФП, позовавайки се на италиански медии.
Италиански военни водолази пробиха с контролирани микровзривове 4 отвора в корпуса на пътническия лайнер, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на говорител на италианските ВМС. Два от отворите са над нивото на водата и два са под него.
През тях спасителните екипи са проникнали във вътрешността на кораба. Телата са открити в задната част на "Коста Конкордия". Така жертвите на инцидента вече са 11. След катастрофата изчезнаха 29 души, в това число 14 германци, 6-ма италианци, четирима французи, двама американци, унгарец, перуанец и индиец. На борда на кораба е имало над 4200 пътници и екипаж.
"Всъщност ние се надбягваме с времето", заявил говорителят на италианските ВМС. Около кораба непрекъснато дежурят патрули, чиято задача е да не допуснат мародери. Бреговата охрана вече намери една от "черните кутии" на кораба и е локализирала и втората.
Информацията, съдържаща се в автоматичните регистриращи уреди според специалисти ще позволи да се получи пълна картина на катастрофата. При анализа на записите във вече намерената "черна кутия" експертите са стигнали до извода, че капитанът и екипажът на кораба не са подали сигнал за бедствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА