Last news in Fakti

15 Януари, 2012 10:14 1 774 0

Спасиха младоженци от потъналия кораб

  • коста конкордия-
  • италия-
  • кораб
Спасиха младоженци от потъналия кораб - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двойка пасажери бяха спасени почти 24 часа след потъването на туристическия кораб „Коста Конкордия”, който вчера потъна край бреговете на Италия.

Младоженци от Южна Корея, празнуващи меден месец, били открити в каюта от спасителите, предаде Би Би Си. 29-годишните късметлии са добре.

40 души продължават да са в неизвестност. Търсеното продължава с водолази. Трима са загинали – двама французи и един перуанец. 30 са пострадали.

Капитанът на кораба е задържан и се разпитва за причините за инцидента. Той е на поста си от 11 години.
"Коста Конкордия" се удари в каменен риф край западното крайбрежие на Апенините с 4000 души на борда. От компанията-собственик на лайнера твърдят, че най-важното за тях е да помогнат на оцелелите да се приберат у дома.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА