Last news in Fakti

17 Януари, 2012 09:30 1 530 0

Седма жертва на „Коста Конкордия“

  • коста конкордия-
  • кораб-
  • италия

29 безследно изчезнали

Седма жертва на „Коста Конкордия“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава търсенето на оцелели след потъването на туристическия лайнер „Коста Конкордия“  край бреговете на Италия. Шансовете да се открият изчезналите 29 души значително са се стопили, въпреки надеждите на бреговата охрана, предаде Би Би Си.

До момента е потвърдена смъртта на шестима. Вестник „Ла Стампа“ съобщава за седмо тяло, открито в кораба, което още не е извадено.

Собствениците на кораба хвърлиха вината за трагедията върху капитана Франческо Скетино, който променил курса на плавателния съд. Същото твърди и прокуратурата. 52-годишният мъж е задържан по обвинения за непредумишлено убийство. Предстои съдът да се произнесе дали той ще остане в ареста или не.

Освен това, Скетино напускал кораба преди доста от пасажерите да го направят.

Той твърди, че не е направил нищо лошо. В данните, които имал, не фигурирал въпросния подводен риф, в който се удари кораба.

Италианските власти заявиха, че от кораба има някакъв теч, но не е ясно дали става дума за корабно гориво. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА