30 Януари, 2018 07:54 1 135 0

Замразяват заплатите в правителството

  • аржентина-
  • маурисио макри

Мерките за икономии в Аржентина идват след увеличения на цените на горивата и комуналните услуги, които понижиха рейтинга на президента Макри

Замразяват заплатите в правителството - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Аржентина Маурисио Макри съобщи, че тази година няма да има увеличение на заплатите на правителствените служители в рамките на серия от мерки, целящи намаляване на разходите, предаде Reuters.

Макри обяви също премахване на 1000 "политически позиции" и уволнение на роднини, назначени за съветници от министрите. Очаква се мярката да доведе до икономии на стойност около 75 милиона долара.

Макри дойде на власт през декември 2015 г. с обещания да съживи аржентинската икономика и да се бори срещу корупцията.

Замразяват заплатите в правителството

Мерките за икономии идват след увеличения на цените на горивата, комуналните услуги и транспорта, които понижиха рейтинга на президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: