Last news in Fakti

18 Януари, 2012 12:28 3 661 0

Руснак от „Коста Конкордия“ задържан за побой

  • коста конкордия-
  • круиз
Руснак от „Коста Конкордия“ задържан за побой - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руски турист, оцелял в корабокрушението на „Коста Конкордия“, беше арестуван за побой над туристически агент, съобщават руски медии.
Инцидентът се разиграл в италианската столица Рим, където част от оцелелите пасажери били настанени в хотел „Хилтън“.

Руснакът настоявал да получи изгубените му по време на евакуацията ортопедични стелки. Туристическият агент му предложил обаче компенсация от 50 евро. Това вбесило руснака и той хвърлил банкнотата в лицето на служителя и започнал да го налага с юмруци.
За щастие инцидентът бил бързо овладян от бързата намеса на пикола и полицаи.

Междувременно стана известно, че двама потомци на италианец, имигрант в Лондон, който загинал при потъването на „Титаник" преди 100 години, са били сред пътниците на „Коста Конкордия", който катастрофира на 13 януари в Тиренско море.
30-годишната Валентина Капуано от южния италиански град Авелино и нейният брат били правнуци на лондонския имигрант на име Джовани, който загинал на 14 април 1912 г. заедно с над 1500 пътници и членове на екипажа на злополучния лайнер „Титаник", предаде АНСА.

Джовани е брат на бабата на Валентина. Като 25-годишен той емигрирал в Англия, търсейки работа, и в крайна сметка станал келнер на „Титаник". За разлика от него правнуците му се се спасили при корабокрушението на  „Коста Конкордия".
След като успяла да се спаси от наклонилия се кораб, Валентина си спомнила за семейната история, разказвана й от баба й.
„Все едно преживях отново всичко. . . Беше ужасно, още не мога да се успокоя, болезнено е пак да се връщам в мислите си към това, което се случи“, разказа   Валентина.

До момента са открити телата на 11 загинали след инцидента с круизния кораб „Коста Конкордия”. Във вторник водолази са успели да открият телата на още петима загинали. Общо 22 души се водят за изчезнали, сочат италиански медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА