25 Февруари, 2018 21:22 1 769 2

Македония е много близо до ЕС

  • македония-
  • жан - клод юнкер-
  • ес

Жан - Клод Юнкер похвали напредъка на страната

Македония е много близо до ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

„Македония може да получи препоръка за членство в ЕС до няколко месеца“. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан – Клюд Юнкер, цитиран от Евронюс.

Юнкер подчерта, че Македония върви по правилния път. Според него страната е извършила реформи, които са изненадали света, а приятелският договор с България е променил репутацията на страната.

Той призова Скопие да разреши спора за името с Гърция, за да може страната да започне преговори с ЕС.

Заев подчерта, че иска споразумение, но и да защити гордостта на страната си. Той отново подчерта, че за Македония членството в ЕС е водеща идея.

В момента Юнкер е на обиколка сред балканските страни, които са кандидати за ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салама Алеко

    3 0 Отговор
    Леле мамо, виждала ли си албснец ко прай като види малко свобода? Европа, прави нови затвори, ще ти са нужни! Месец след като влязат, ще разбереш какво съм имал напредвид!
  • 2 Slavic Vibes

    1 0 Отговор
    ФИРОМците сега ще си го вкарат много силно, автогола. Ще разберат скоро. ЕС ще "ги освободи" за да им сложи оковите на Европа.
Новини по държави: